Klassikertråden

#1
Denne tråden tenke jeg vi kunne bruke på å presentere noen klassiske spill som er høyst spillbare selv om de begynner å dra på åra. På denne måten kan kanskje noen av oss mer rutinerte her komme med noen anbefalinger til de yngre gutta her, som har vokst opp under den illusjonen at spill som Halo 2, Oblivion og GTA IV er fantasiske spill. Forhåpentligvis vil flere bidra underveis, sånn at dette kan bli en ressursfull tråd for de unge og uvitende.

Uansett, første spill ut er en klassiker fra Bullfrog som jeg er sikker på mange her har spilt.

Theme Hospital er et spill produsert av Bullfrog, som på midten og slutten av 90-tallet kom med massevis av kvalitetsspill. Bullfrog ble startet av Peter Molyneux (han som laget Fable og mange andre skuffelser), før selskapet ble smeltet inn i den store EA-smørja for noen år tilbake.

Konseptet her går ut på at man skal styre et sykehus. Man starter med et tomt sykehus, og får deretter ansvaret for å ansette leger, sykepleiere, vaktmestere og det som hører til av ansatte. Etterhvert som etterspørselen fra syke folk blir større må man investere i forskjellig utstyr, større lokaler, flere ansatte og flere benker som folk kan sitte på i venterommet. Etterhvert kommer det diverse eksotiske sykdommer og mennesker på besøk som du må få gjort friske før de dauer.

I bunn og grunn går det ut på at sykehuset ditt må drives lønnsomt og effektivt sånn at man kan fortsette å vokse. Har du spilt Theme Park har du spilt Theme Hospital med andre ord, selv om jeg foretrekker Theme Hospital.



Theme Hospital er et perfekt eksempel på den type spill som rett og slett ikke blir laget lengre. Folk nå for tiden er tydeligvis for kule for micro management, musak og humor i spill sånn som vi hadde i gamle dager. Men anbefaler å sjekke dette ut for alle som synes dette kunne høres interessant ut. Selv om det er 1997 er det fortsatt veldig underholdende, og trenger ikke være så vanskelig å få tak i heller om man setter et magisk ord etter spillets tittel i google.
 

Finkelroy

(┛o‿‿o)┛彡┻━┻
#2
Jeg klarer ikke å vinne i det spillet. Alle sier det ble lettere da de kom tilbake til det etter noen år, men jeg spilte dette som en gal da jeg var liten knert, og selv i dag varer jeg bare så lenge før det er over og ut. Det er en del nivåer som er grei skuring, så går vanskelighetsgraden opp og det er mye mer som må pusles med, og noen nivåer etter det eksploderer alt i en sky av døde pasienter og udugelighet.

Jeg tror jeg har noe fundamentalt gæærnt i måten jeg plasserer rom og ting på, siden jeg alltid får trøbbel med å holde en bra temperatur i hele sykehuset, og uansett hvor og hvor mange planter jeg setter ut, blir folket eventuelt generelt ganske ulykkelige. Behandling og slikt går som regel greit, men når alle blir potte sure går alle pengene i dass etterhvert. For ikke å snakke om vanskeligheten i det å finne rett kompetanse på rett doktor til rett tid. TWO SURGEONS REQUIRED IN OPERATING THEATRE!

Det jeg sier med dette er at spillet er helvetes digg, og like spillbart nå som det var for mange år siden. Har dere noen sykehustaktikker å bidra med? Jeg spiller PC-versjonen, vet ikke om de er så forskjellige. Åssen i helsike er jeg ment å holde en bra temperatur uten å sprenge budsjettet?
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#3
En ny runde med spillnostalgi? Yay! :D

Jeg får si at jeg foretrakk Theme Park foran sjukehusvarianten, men det er nå smak og behag. Uansett, er vi først inne på Bullfrog må vi nevne denne juvelen:

Dungeon Keeper


I fjor kom det ut et spill som heter Overlord, som var en artig liten action/strategi-hybrid hvor du spilte en ond hersker som måtte lede sine onde undersåtter til seier over det kvalmende selvhøytidelige og liksom-gode. Hvis du syntes settingen virka litt kjent er det fordi den er stjålet rett fra Bullfrogs klassiker Dungeon Keeper, som i de dager (1997, hvis jeg ikke husker helt feil) var enormt etterlengtet og lettere notorisk for å ha tatt så sykt lang tid å utvikle (fire år eller der omkring). Uansett så er det et sanntidsstrategispill med action- og rollespilltilbøyeligheter, som likevel klarer å være enkelt å begripe seg på. Kort fortalt er du den store og slemme titulære fangekjellerbestyreren, som i begynnelsen av hvert brett sjelden besitter stort mer enn et Dungeon Heart og noen stakkarslige imp-slaver. Det du må gjøre er å grave ut ganger og rom i den underjordiske leiren din, og gjøre den attraktiv for monstre å flytte inn i. Forskjellige monstre krever forskjellige fasiliteter, og din jobb blir å holde alle fornøyde mens du samtidig mekker feller og oppgraderer magi, monstre og fasiliteter slik at du står rustet mot angrep og etterhvert kan mose de "gode" heltene som infiserer hvert brett. Det er mange årsaker til at jeg rådigger Dungeon Keeper; stemningen er herlig liksom-ond, musikken og lydeffektene sammen med grafikken skaper en fin stemning, og du kan velge om du vil dirigere monstrene dine mot fienden og la dem styre skuta eller du kan bruke magi for å ta direkte kontroll over ett enkelt monster selv. Spillet er dessuten ballevanskelig så du har nok å styre med i lang tid hvis du først begynner. Nå om dagen burde spillet ikke være spesielt vanskelig å få tak i på velassorterte nettbutikker, og DOSbox burde klare å kjøre det greit. Tror jeg. :p

Mer Bullfrog-runking følger:

Syndicate


Syndicate er spillet for deg som foretrekker lett strategi punktert av a bit of the ol' ultraviolence. Du kontrollerer et syndikat som kjemper mot andre syndikater om herredømme over en dyster framtidsverden, og naturligvis er det beste verktøyet da genmanipulerte, fjernstyrte cyborger med maskingevær og rakettkaster. Samspillet mellom strategisk økonomistyring og intens action fungerer glimrende den dag i dag, og dermed anbefaler jeg Syndicate varmt. Fungerer glimmers i DOSbox.

Felles for begge disse to er at de fikk oppfølgere som ikke satt like bra, forresten. Syndicate Wars (oppfølgeren til Syndicate) er dog verdt en runde bare for å se hvor drøye eksplosjoner det går an å få til.

Så får vi ta ett til i en annen sjanger:

Ultima VII: The Black Gate og Ultima VII: Serpent Isle


Richard Garriotts Ultima-serie er viden kjent for masse greier, for eksempel ubrukelige kontrollsystemer. Sånn er det med Ultima VII også, til en viss grad; du venner deg til det. Poenget er at når du har kommet forbi den barrieren er dette et fantastisk rollespill (det er ett spill delt inn i to deler, historien fortsetter i Serpent Isle) som nok vil føles uvant og urettferdig hvis du er vant med moderne rollespill. Har ikke spilt dette på mange år, men jeg husker stemningen og måten verden er realisert på som helt spesiell. Spillet begynner med at man etterforsker et bestialsk drap, så det er ikke noe for de yngste, men det er godt skrevet og byr på en opplevelse av en type man ikke finner i spill lenger. Når du skal spille Ultima VII etter å ha kjøpt en samlepakke med begge spillene pluss tilleggspakker, så har jeg et hett tips: Last ned Exult, som er en Ultima VII-emulator for Windows, Linux og MacOS X. Mange nye funksjoner og sånt snacks i tillegg til problemfattig oppsett.
 
#4
Johan her sitter og skriker at jeg må anbefale Total Anihillation. Men siden jeg aldri har rørt det så får noen andre entusiaster som sikkert befinner seg her ta stikkene.

Jeg personlig vil anbefale Fallout orginalene. De blir alltid nevnt i sammenheng med spillklassikere, og denne tråden trenger da ikke være et unntak.
Fallout spillene ble laget og utgitt av Interplay på slutten av nittitallet (1997-98) og er hyllet både som kultklassikere og noen av de beste rollespillene til å ha kommet ut fra vesten.



Settingen er et slags post apokalyptisk "what if" scenario basert på femtitallets atomkrigs hysteri. Verden har gått tom for petroleum og atomkraft har blitt erstatningen, men desverre har det vært en treg prosess så i mellomtiden har verden brutt ut i en verdensomspennede ressurskrig over de siste svarte dråpene. Britene krangler med Russland, Frankrike angriper Italia og Amerika innvaderer Kanada. Det hele topper seg når Amerika kommer i konflikt med Kina, noe som ender i en atomkrig som tar med seg mesteparten av verden.
Heldigvis var Amerika's regjering lure nok til å konstruere massevis av bomberom, kjent som Vaults, dypt under bakken og utstyrt slik at menneskeheten kunne trekke seg tilbake og vente på at bakgrunnstrålingen har dødd ned såpass at det er mulig å starte sivilisasjonen på nytt igjen. I mellomtiden har overflaten blitt fylt av alskens mutert upakk og overlevende fra bomberegnet som i kjent post-apokalyptisk stil klamrer seg til livet i et anarkistisk samfunn der jungelens lov hersker.
Settingen er som sagt basert på femtitallet, og det visuelle drikker av samme kopp. All arkitekturen og designet på biler og annet stæsj er som snytt ut av en gammal kult film, og teknologien, som forsåvidt også utgjør brukergrensesnittet, er vidunderlig low-tech med rør-transistorer og åpne kabler som stikker ut fra hvor enn det er plass. Men nesten viktigst av er den ikoniske Vault Boy/Pipboy/Fallout Boy som er den lille maskoten til VaultTec, firmaet som bygde Vaults'ene og designet det meste av høyteknologien i spillet. Han er basert på de komiske "duck and cover" propagande filmene og annonsene lagd av regjeringen under den kalde krigen, og han er å finne overalt i menyene i spillet som en komisk liten guide til alle mulige ferdigheter og karakterpoeng.



Karaktersystemet er ganske unikt for Fallout. Det er kjent som SPECIAL systemet som tar sitt navn fra parameterene til karakteren din: Strength, Perception, Endurance, Charisma, Intelligence, Agility, Luck.
Det fungerer som så at du har de nevnte parameterne (stats) som påvirker hele din karakter, ferdigheter (skills) din karakter har som f.eks ferdighetene med pistoler og gevær, og fordeler (perks) som gir alskens mulige bonuser som kan variere fra noe praktisk som litt bedre parametre til fordel for reduserte ferdigheter, til å alltid få spilt av den mest blodige og fæle dødsanimasjonen når du dreper en kar som egentlig bare er for moro. Når du lager en karakter har du ti poeng tilgjengelig som du kan investere i parametre, en viss mengde poeng (husker ikke hvor mye) du kan investere i ferdigheter og til slutt to fordeler du kan huke av. Hver gang du går opp ett nivå får du flere ferdighetspoeng og for hvert tredje nivå kan du velge en ny fordel. Parametre er statiske fra når du lager karakteren og kan kun endres midlertidig med dop, på kunstig vis med spesiell rustning og hvis du er heldig kan du finne måter å genmodifisere deg på for en permanent bonus.



Det spillet får mest ros for er hvor fritt det er, både i hvordan du kan lage karakteren din og hvor mange alternative måter du kan løse problemer på. Du kan lage en Rambo imitasjon som vandrer rundt med et personlig arsenal og blåser alt i sin vei vekk, eller så kan du lage en utspekulert liten jævel som kan prate seg til hva pokker han vil. Ja, karisma baserte karakterer er faktisk brukbare i dette spillet og ansees tilogmed som et av de mektigste oppsettene. Uansett, hva enn slags karakter du velger har du oftest mange forskjellige valg i hvordan du velger å løse oppdrag og hvilke retninger du kan dra samtaler. Du kan spørre den gamle damen pent og vennlig om hun kan hjelpe deg med å finne den onde gjenglederen, eller så kan du på snedig vis lure henne til å røpe informasjonen hun sitter på, eller så kan du true henne med vold om hun ikke tyster, og til slutt så kan du selvfølgelig banke livsskiten ut av henne og stjele alt dopet hennes. Valget er ditt.
Grafikken er isometrisk, og selve kampen er turbasert. Hver runde blir du tildelt handlingspoeng (Action Points) hvis mengde er besert på parameterne og eventuellt fordelene til karakteren din. Å skyte pistolen f.eks koster fire poeng, å lappe sårene dine koster to og å bevege seg koster ett poeng per rute du beveger deg. Når du har brukt opp alle handlingspoengene dine kan du ikke gjøre mer og turen din er over og du må la fienden(e) ta sin tur. Og sånn går dagan.
En kul funksjon er at elle angrepene dine kan for en ekstrakostnad på ett poeng siktes mos spesifikke kroppsdeler. Du kan velge å skyte en kar i brystet hvor han er lettest å treffe, eller i bena så han beveger seg saktere, eller i hodet som til tross for å være vanskeligere å treffe vil ta massiv skade. Du kan til og med skyte han i skrittet hvis det passer deg.



Det er gitt ut to spill i serien. Fallout og Fallout 2. Når man spør om Fallout på internett blir man oftest anbefalt Fallout 2 fremfor eneren, noe jeg personlig syns er noe tull. Spillene ble gitt ut med ett års mellomrom så de er praktisk talt identiske med hverandre både grafisk og gameplay messig med unntak av noen små oppdateringer. Den største forskjellen er at oppfølgeren tar veldig av med kult-referanser og mørk humor, og at den avslører slutten på den første i introen. Gjør deg selv en tjeneste og spill dem i kronologisk rekkefølge. Begge spillene er minst like bra, selv om jeg personlig foretrekker eneren fordi jeg føler toeren ble litt tullete. Begge spillene er vanligvis å finne i de fleste spillbutikker til en billig penge, og om du allikevel ikke skulle finne dem der så har serien en veldig sterk kultfølge som gjør det lett å finne det på... alternative måter. *nudge-nudge wink-wink*
Ajå, og det er et par spinoffs satt i Fallout universet som ble lagd i senere tid. Det er et ganske ålreit strategispill som er som en mer utvidet versjon av Commandos, og en dungeoncrawler som visstnok lett kan sammenliknes med det serien tar sitt navn av.

Som diskutert i en annen tråd her på forumet sitter Bethesda nå med lisensen til Fallout etter at Interplay gikk konk, og de er i full gang med det tredje spillet i serien som visstonok skal ha utgivelsesdato nå til høsten. Mye skeptisisme, frykt og hat i blodfansenes tilfelle regjerer nå over internettet.
Den offisielle siden til Fallout 3 kan finnes her: http://fallout.bethsoft.com/index.html
 

oma

Village Drunk
#5
Lurer på om noen av disse spillene er å få tak i, på lovlig vis enten i butikker eller nettbutikker? Når pcen kommer i posten så blir det mest for å spille gamle ting som jeg aldri opplevde fordi jeg rett og slett er for ung til å ha vært med på det. Og TF2 ^^
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#6
Beste tipset er å sjekke nettbutikker og lokale spillsjapper, egentlig.
 
#7
Ah, jeg husker Syndicate. Jeg husker også at spillet var helt innforjævlig vanskelig på den tiden, da man var seks år og skrek og slo på dataskjermen når man ikke fikk noe til. Forøvrig husker jeg også at i det man startet spillet fikk man valg om to forskjellige.. vel, raser, tror jeg det var? Eller.. det var iallefall to forskjellige slags "lag" man kunne velge, hvor det ene var plent føkkings helvetes UMULIG å gjennomføre. I det man hadde laget teamet sitt og startet spillet var allerede monstanderene der med våpen tilsvarende atombomber, airstrikes inneholdene napalmbomber og flammekastere som jeg sverger hadde en ti tusen meters rekkevidde, som grillet deg iløpet av de første minuttene på brettet.

Hva faen, var det engang overhodet MULIG å gjennomføre?:rant: Hadde traumer av det der.
 
#8
Ahh, flott at du tok med Fallout Fingus. Hadde lyst at noen skulle ta frem Fallout ettersom det er noe av det beste som ble gitt ut på nittitallet. Fremdeles er det kos å ta det frem og prøve seg på nye perks og abilites.
 

Terje

mostly harmless
#10
oma skrev:
Lurer på om noen av disse spillene er å få tak i, på lovlig vis enten i butikker eller nettbutikker?
Fallout mener du? Her er Fallout Collection på amazon.co.uk, inneholder Fallout 1, 2 og Tactics pluss en bunke bonusmateriale. Og med frakta inkludert så er den din for i overkant en hundrings. Det er faenmeg bortimot gratis for den pakka der, folk som fremdeles ikke eier disse spillene har egentlig ikke noe å lure på. :)
 

Lodin

Der Waaaah
#11
Og foruten at grafikken er litt grumsete og F1 og 2 er i dust lav oppløsning går det ypperlig å kjøre dem på moderne hardware. Man må forøvrig bare passe på å bruke keyboard shortcuts så er heller ikke kontrollen så ille.
 

Lodin

Der Waaaah
#12
I Have No Mouth, and I Must Scream er vel et av tidenes beste adventure spill? Datasystemet AM som var satt til å krige for en av jordens nasjoner gikk for litt over hundre år siden berserk og utslettet hele menneskeheten. Det vil si alle untatt fem personer som den siden da har holdt i live og torturert på de mest bestialske vis. Når man starter spillet får man velge å være en av dem og man blir så plasert i en fiktiv virklighet skapt av AM via hologrammer og roboter. Man skal så finne en måte å løse typiske adventure gåter, men er i praksis dømt til å feile til AMs store glede. Hemmeligheten er å finne en måte å lure systemet på ved å gjøre ting det ikke forventer og gi personen "frelse for sine tidligere synder".
I motsetning til de fleste andre spill i sjangeren kan man her løse problemene på flere måter, men bare en av dem er riktig. Man kan alltids komme til slutten, men som oftest ender det bare i elendighet og karakteren forsøker å ta selvmord. Noe som ikke går, vedkommende blir bare vekket til live igjen av AM. Ganske deprimerende greier, men å så givende når en endelig skjønner hva man skal gjøre.



Spillet er basert på en novelle av Harlan Ellsion og han var også dypt involvert i spillets kreasjon. Det er en delvis fortsettelse av boka og han skrev spillets historie samt at han har stemmen til AM. Siden han er klin gæren (HE er kjent for å bla. ha sendt avføring i en boks til James Cameron fordi han stjal konseptet bak The Terminator fra ham. Forøvrig er han nå kreditert på slutten av rulletekstene i oppdaterte utgaver etter et kjapt søksmål) passer det ekstremt bra. Man tror virkelig at denne maskinen hater alle mennesker.
Spillet kjører i en ganske sær motor som i årevis har vært vanskelig å emulere om man ikke har DOS og de magisk riktige konfigurasjonene, men før i dag fant jeg ut at SCUMMVM endelig støtter det. Annet enn en og annen grafisk bug kjører det nå ypperlig på hva det skal være. Riktignok er det klin umulig å finne en kopi til salgs så man må nok ty til andre midler, men det er klart verdt å stresse for. Det til tross for at skaperen da en dag vil dukke opp på døra di og gi deg grisebank.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#13
Det der, ja. Bra noen nevnte det. :)

Kan jo ta et par til jeg digger:

Transport Tycoon


Hva sier du til å leke transportselskapeier og bruke tida di på å lage ruter for buss, tog, fly og bil samt utvikle verdenen og bygge opp en formue ved hjelp av markedskreftene og den allmektige kapitalismen? Kjedelig, sier du? Hå nei, her er det lite som er kjedelig (kanskje bortsett fra å få de jævla togskinnene til å ligge riktig). Transport Tycoon er spartansk dekorert, men verdenen er likevel full av liv og har en særegen stil. Hver gang du tjener penger hører du et lite pling fra et kassapparat og ser beløpet sveve over landskapet, og bare dette driver deg til å spille videre, samt å følge med på regnskapet og se røde tall bli svarte. Spillet har sine feil og er forholdsvis lett å lure slik at du kan tjene astronomiske beløp, men veien dit er lang og underholdende. Underveis må du også knive mot konkurrerende selskaper om ressurser og markedsandeler noe som gjør dette til et engasjerende lite spill. Hvis du er interessert kan du sjekke ut OpenTTD, som er en gratis nyversjon av Transport Tycoon Deluxe og generelt sett på som godsaker. Transport Tycoon og OpenTTD har fortsatt mange aktive fans som spiller, så du blir ikke ensom med det første. Hvis du vil sjekke ut den offisielle oppfølgeren, så heter den Locomotion og skal ikke være vanskelig å få tak i til en rimelig penge.

Sacrifice (Kom ut for åtte år sida, så hold smella dere som vil protestere på at det ikke er retro)


Sacrifice er faenmeg spillet sitt. Selv om grunnmekanikkene er relativt enkle å begripe seg på, er selve settingen og konseptet så baktatt sært at det meste annet kan gå og legge seg. Sacrifice ble laget av Shiny Entertainment (gutta bak Earthworm Jim og det omtrent like speisa MDK) for åtte herrans år siden, og vi er glad for at de tok seg tid til det. Kort fortalt så styrer du en trollmann som har en lei tendens til å bli litt for glad i makt og dermed ødelegge hele verdener bare fordi han er en pikk. På begynnelsen av spillet er du forvist til et fremmed rike hvor du må starte på nytt, og leiter etter noen som kan ha bruk for en durkdreven magiker. Nå har det seg slik at verdenen du kommer til styres av fem selvopptatte, smålige og innbilske guder, hver med sine spesielle fikseringer og karaktertrekk. Gjennom en sær og forvirrende (men nydelig skrevet og godt spilt) historie bestemmer du skjebnen til verdenen ved å påta deg oppdrag for de forskjellige gudene. Gameplayet går ut på at du toger rundt og denger fiender ved å mane fram forskjellige monstre som slåss for deg. For å gjøre dette trenger du sjeler, som du enten finner slengende rundt eller høster fra falne fiender. Du må sette opp et mananettverk som forsyner deg med magisk energi til enhver tid, og du må passe på at ikke fienden klarer å vanhellige det magiske alteret ditt (ved å ofre et monster der, derav navnet på spillet) samtidig som du prøver å gjøre det samme med fiendens alter. Tidvis lekent blasfemisk og samtidig bare sært, dette er et unikt spill med veldig spesiell design og stemning. Dette er for deg som liker action-strategi med sterke rollespillelementer og en underholdende historie. Skal være mulig å skaffe fra bruktsjapper eller på nett, leit litt rundt.

Quake


Jepp, bæssfaren til alle moderne 3D-skytere (Doom var oldefaren, Wolfenstein 3D tippoldefaren) er fortsatt verdt å trekke fram i 2008 og sånn vil det være for alltid. Quake var det første spillet som gav oss en ekte 3D-verden å leke i, og den verdenen id Software bygde består av digre, gotiske slott, mystiske grotter, infernalske templer og en historie som er forskjellig avhengig av om du leser manualen eller spiller selve spillet. Tror de bare fant den på mens de mekka spillet, egentlig. Uansett, den sære koblingen mellom fantasy og sci-fi har ingen rivaler så langt, og gameplayet er utrolig kjapt, nådeløst og dødelig presist. Liker du å spille på nett så byr Quake på utallige mods og alternative klienter som lar deg skreddersy opplevelsen slik du liker den. Vil du ha masse tillegg som endrer det grafiske grensesnittet og gir ekstra multiplayerfunksjonalitet så kan du få det, og hvis du vil ha en lysmotor basert på konseptene bak Doom 3 sånn at alt blir enda mørkere så får du det også. Det finnes cirka tredve milliarder nye spillermekka brett til Quake så du går ikke tom for slagmarker med det første heller. Multiplayerscenen er fortsatt i live og aktiv, og hvis du trodde du var god i skytere kan du prøve deg på Quake og se hvor mange sekunder du klarer å holde deg i live. Bæssfar holder det fortsatt gående, skal jeg si deg. Å skaffe seg Quake i dag er ikke vanskeligere enn å logge seg på Steam og kjøpe det for en neve dollar. Filene du laster ned fra Steam kan kopieres over i den klientversjonen du måtte ønske.
 

oma

Village Drunk
#15
Er det ikke system shock som hadde den første ekte 3D motoren? elns?
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#16
Da foreslår jeg at du spiller System Shock og ser hvor bra det stemmer. Kommer tilbake med System Shock 2-anbefaling seinere, forresten. :p
 

Tutankoopa

Ole (オーレ)
#18
Dææmn. Hvorfor ble jeg født på nittitallet :( I Have No Mouth and I must Scream og Sacrifice har jeg aldri hørt om en gang, men det ser fanken meg helt utrolig tøft ut. Eneste spillet jeg kjenner igjen her er Theme Hospital :$
 
#19
I request en liten omtale av Giants: Citizen Kabuto. :trollmann:
Siden jeg er en lat jævel og digger denne tråden.
 

Lodin

Der Waaaah
#20
Er det mulig å kjøre System Shock 2 på Vista?
Forsåvidt, men hovedproblema med dark engine spilla (SS2, Thief 1 og 2) er at de hater noen maskiner med flere prosessorer. Har ikke hatt problemet selv, men vet noen må skru av den ene for at det skal kjøre.
At det også kjører filma i en mongocodec som må legges inn på nytt hver gang man restarter maskina gjør ikke saken bedre.