Spilltoppen CXIX: Golden Axe

Nominert av justincase


  • Totalt antall stemmer
    31
#21
Tsk, du har rett til din egen mening, men for min del var så og si alt som var av spill og sjangere relativt nytt for meg den gang. Jeg klarte likevel å luke ut dårlige fra gode spill. Golden Axe hadde jeg det veldig mye gøy med - og kan sikkert godt spille det i dag også. Nå skal det sies at jeg ikke spillte Megadrive men Amiga versjonen, men det er bare små forskjeller (som fargepalett og lyd) som skiller de. Men nå har jeg hatt det gøy med XBLA versjonen av Double Dragon også da, og det er vel heller ikke spesielt dypt. Så min mening telles vel ikke. :p
 

justincase

Jjang
Medlem av ledelsen
#22
Okå sorry alle sammen my bad.

Edit: Til Yeti, sorry my man ;) ;)

Edit2: Nei StarEye, ikke i denne tråden heller.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#23
Bare for å tipse litt så spilte jeg Golden Axe seinest da jeg anmeldte Sega Classics Collection til PS2 for Gamer (et par-tre år siden, tenker jeg). For dere som ikke bryr dere eller bare ikke har hørt om det, så er Sega Classics Collection en samling hønngamle Sega-spill som blir omtalt som de originale versjonene på eska, men så setter du plata i PS2-en og finner ut at de fleste spillene har fått ekstraræva 3D-overhalinger som ødelegger alt av nostalgifølelse og stort sett er en tragedie sammenlignet med 2D-originalene. Ellers er spillene kliss like. Golden Axe i Sega Classics Collection har fått sånn 3D-overhaling, noe som kanskje gjorde det enda litt tydeligere for meg hvor stusselig spillet faktisk er.

PS: Finner du Sega Classics Collection billig så kjøp det uansett, siden du får med Fantasy Zone (den eneste 3D-utgaven som faktisk gjør opplevelsen bedre) og en fabelaktig (dvs. veldig lik arkadeoriginalen) utgave av Virtua Racer.
 
#24
Skal man kjøpe en SEGA samling til PS2, så bør du vel heller satse på SEGA Megadrive Collection, skulle jeg tro.
 

justincase

Jjang
Medlem av ledelsen
#25
Får se hva du skriver da, lamegnåse... Jaok.

I første innlegget forteller du oss at spillet er dårlig (eller møkk, som er et naturlig mer nærliggende adjektiv), og begrunner dette med at du kunne spilt Downtown River City Street Gangs Ransom Nekketsu Monogatari (du skriver riktignok "spill", men tror jeg venter på HD versjonen). Videre var eneste grunnen til at det var litt kult grafikken og bikini chick.
I neste innlegg sier du at det ikke er en klassikker (får bare ta det for good fish, står ikke noe mer), og gjentok det med grafikk og bikini. Avrunder med at det ikke har noen dybde og siden du ikke likte det som barn har du (merkelig nok) ikke noen interesse av å spille det nå.
Så spikeren/dråpen, en påstand om at gode minner knyttet til dette spillet ikke hadde noe å gjøre med kvaliteten til spillet, men "fordi spillet var så nytt og spennende".

Er det en post jeg har misset eller et poeng jeg bare ikke tar? For meg ser det ut som du har sagt:
"møkkspill, bedre konkurrenter, kul grafikk, kul bikini, ingen klassiker, ingen dybde, ikke lyst til å spille, du likte det ikke fordi det var bra".
Golden Axe i 3D overhaling var nok forferdelig, men selv om en omgjort 10-15 år gammelt spill virker stusselig på deg i dag (med den konteksten det medfører), er det ihvertfall godt å se 8 andre som ikke hadde utviklet såpass kritisk sans i 10-årsalderen.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#27
Så du klager på at jeg klager på at ingen klager på Golden Axe, eller? Jeg gir vel faen i hvorfor folk liker Golden Axe, det må de da få gjøre som de vil med. Jeg var bare litt nysgjerrig på hvorfor et såpass kjipt spill er såpass populært her inne.
 

justincase

Jjang
Medlem av ledelsen
#28
Edit: Funker for han, så måtte sjekke.

Jeg klager på deg. Hvis du gir faen i hvorfor vi liker Golden Axe er du i feil jævla tråd, det stopper uansett ikke deg fra å i korte enkle ordlag (lite dybde Street Gangs lol) fortelle oss hvorfor du hater det. Og det er så jævla typisk deg at når din mening går imot flertallets må du undersøke hva som gjør at alle tar så feil (hence siste setninga di), for det kan umulig være slik at spillet faktisk var kult for en gjennomsnittlig gamer i utgivelsesåret.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#29
Sånn at jeg har ikke lov til å mene noe annet enn det flertallet mener da eller, er det hva du er så jævla arg for? Om jeg synes Golden Axe er drit eller genialt har da for faen ingenting med hva du eller noen andre mener om det å gjøre. Jeg bare mistenker at folk likte Golden Axe fordi det var nytt og spennende da det kom og fordi de har gode minner fra å spille sammen med andre og sånne ting, ikke fordi spillet i seg selv er så jævla bra (fordi det er det ikke). Fant fram Sega Classics Collection ende istad og fyrte det opp, faktisk, bare for å sjekke om jeg tok feil. Spoiler: Jeg tok ikke feil. ^^

StarEye: Mistenker at du ikke får med en arkadeperfekt (nesten) versjon av Virtua Racing på Megadrive Collection, så å kjøpe begge blir tipset for proffene. Koster vel hundre kroner til sammen nå, så det er bare å grave fram lommeboka.
 
#30
Har aldri prøvd Virtua Racing, så jeg vet egentlig ikke hva jeg går glipp av uansett. Men får jeg det til 50 kroner som du sier, så kan det hende jeg plukker det opp. Har likevel aldri sett det til den prisen - muligens ebay har det til den prisen, men jeg gidder ikke gå over lik for å skaffe meg en dårlig samling med Sega spill kun for det ene spillet. Det blir for mye jobb og for lite utbytte.

EDIT: sjekket opp Classics Compilation, og Gamespot hadde dette å si om for eksempel Golden Axe:

"The music's been remixed, often with horrific results, and some of the games simply don't play properly. Golden Axe's weapon ranges and player movement are a mess"

Kan tyde på at det ikke bare er grafikken som er "oppdatert".
 

justincase

Jjang
Medlem av ledelsen
#31
Det at den/de som spilte hadde det kult, spilte igjennom hele og flere ganger, og husker det som en bra opplevelse mange år etter må vel ihvertfall roe mistanken om hvorfor så mange stemmer hot.
Det at du synes det var bæsj skal du selvfølgelig få lov til, og hadde jeg dratt frem Sega Classics Collection nå hadde jeg nok ikke storkost meg like mye som for lenge siden, ihvertfall ikke hvis jeg ikke hadde spilt det før. Men det er bare en håndfull spill fra den æraen jeg ville gjort det med, ihvertfall med tanke på det noe større spill-biblioteket vi har tilgang til.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#32
Ja, ikke sant? Grunnen til det er at mange spill fra svunne tider var ganske ræva når det kom til stykket. Men, som jeg har sagt ørten ganger nå, det går an å like ting selv om de ikke er bra.

StarEye: Har ikke sammenligna med originalen så det kan godt hende det var noe småtteri som var forandra, ja. Har da Mame så jeg kan jo sjekke ut det også, 3D-versjonen ser ut som drit i tillegg til å spille som det (tenk deg PS1-kvalitet på alt av detaljer og assets bortsett fra teksturer, som har PS2-oppløsning i det minste) så jeg orka ikke å komme meg lenger enn tredje brett før jeg slo av. :(

Og Virtua Racing er faktisk verdt å skaffe seg selv i dag. ^^
 

justincase

Jjang
Medlem av ledelsen
#33
Edit: Next post.
 

Sjutten

Piraten fra Sjuttavika
#34
Heldigvis er det sånn at det ikke finnes noe fasitsvar på hvorvidt et spill er bra eller ikke. Det hele er et spørsmål om smak og behag. De som liker spillet synes åpenbart at det er bra, og det er på ingen måte feil. Det er deres mening, og den er 100% korrekt for de som deler det synet.

Det skulle tatt seg ut om noen hadde kommet bort til meg og sagt at det er helt greit at jeg liker Urge, selv om det egentlig er en brus som smaker vondt.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#35
Er jo ikke noe annet enn det jeg driver og skriver, for helvete. Går an å like noe selv om det er dårlig.
 

justincase

Jjang
Medlem av ledelsen
#37
De 12 som stemte hot likte det selv om det var dårlig.
 

Sjutten

Piraten fra Sjuttavika
#38
Er jo ikke noe annet enn det jeg driver og skriver, for helvete. Går an å like noe selv om det er dårlig.
Bra at du er enig da. Det er bare det at en setning som den siste der lett kan feiltolkes som å uttrykke en personlig mening som den absolutte sannhet, men hvis dette ikke er formålet så er det jo greit. Jeg ville riktignok ha ordlagt meg litt annerledes.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#39
Bare sånn profftips så går det ikke an for meg å uttrykke meg på noen annen måte enn subjektivt når det gjelder en subjektiv opplevelse slik nettopp spill er, som du også har skrevet. Er liksom derfor jeg stanger huet i veggen hver gang noen drar en frekk "ÅJA så jeg får liksom ikke lov å like spellet fordi DU sier det er dårlig VEL da får ikke DU lov til å mislike det heller dummen", siden det da er noe grunnleggende man ikke har forstått. Imidlertid vil jeg fortsette å framholde at det finnes gode argumenter og at det finnes dårlige argumenter, og det er liksom heri vi finner grunnen til at det er noen vits i å diskutere spill i det hele tatt. Og det er liksom litt greia her det da.

Avslutningsvis så kler det ingen å drive og sippe over at noen disser et spill de synes er digg, spesielt ikke når det er snakk om Golden Axe. :D
 
#40
Protip til de som hisser seg opp fordi noen på internett sier de ikke liker noe du syns er digg: Nigga please. Hvorfor bry seg?