Den sosiale analogspilltråden (Snapchat-nicks ITT)

demake

Seksuelt godteri
PANDEMIC LEGACY!!!
Hjernen min går i høygir nå! \o/

"Pandemic Legacy - Matt Leacock and Rob Daviau - Whoah boy. When I saw Rob Daviau and Matt Leacock's names on the list of attendees, I thought for sure we'd be seeing Pandemic: The Cure and Seafall. To my surprise, the two brought a prototype of their collaboration, Pandemic Legacy (name sounds like it will almost certainly change), previously only discussed for a brief time on the Plaid Hat podcast. Play starts off like normal Pandemic, with players trying to treat diseases across the world, but gameplay quickly evolves into a wholly new experience. Now, I won't spoil any of the contents of the packets that can be opened, but it does feature stickers and a persistent campaign world just like Risk Legacy. Player roles can be upgraded with new powers and possibly scars, and there is spots on the role cards for "Relationships", which I did not get to see. One thing that you do see from the get-go is that each city has circles around that get filled in whenever an Outbreak occurs. Too many filled in and the city riots, prevent you from traveling directly there. Even more and the city can be completely devestated. If you like Pandemic even a little, this game is going to appeal to you. If you don't like Pandemic, the Legacy elements of this game may change your mind. Very excited for this one."

http://boardgamegeek.com/blogpost/30160/protospiel-day-1-impressions-including-pandemic-le
 
Noen som har prøvd Risk Legacy da? Er mekanikken god og/eller vil spillet vise seg å kun være egnet til den éne gruppa man spiller med siden forandringene er permanente?
 

demake

Seksuelt godteri
Ja, Yeti har.

Jeg kan jo poste om noe som har vært long overdue, nemlig førsteinntrykk av...

Risk Legacy


For dere som ikke har spilt Risk Legacy før, så er det Risk, bare ikke (fullt så) ræva. Risk er (iallfall av meg) kjent som møkkaspillet som tar en føkkings evighet å fullføre fordi man MÅ erobre hele brettet og det er det aldri noen som orker så det er et drittspill. Risk Legacy har regler som er eksplisitt designet for å få på litt faens pace i faenskapen og dermed er det plutselig et ganske bra spill. Ikke et veldig bra. Ennå. Men ganske. Men det kan bli veldig bra. Hvordan?

Jo, fordi du velger en nasjon på starten av spillet, og første gang du spiller skal du ta et klistremerke og klistre på kortet til den nasjonen, og så kaste det startkortet du ikke brukte. Sånne permanente regelendringer er det MANGE av, vi har bare spilt to ganger og har bare fått noen få. Orker ikke gå gjennom alt, men meninga er at du skal kunne gi et permanent bidrag til spillet (enten et klistremerke eller noe tusjkluss) enten du vinner eller bare nesten vinner. Hvis du taper får du så klart ikke gjort noe.

Uansett, jeg nøyer meg med å si at forrige gang vi spilte var en spiller EN runde unna å kuppe heile driden, med mindre Noen gjorde Noe. Jeg var tilfeldigvis Noen, så jeg gjorde Noe ved å cashe inn alle de søte Risk-korta mine jeg hadde spart til å kuppe heile driden litt seinere, kjøpe masssse soldater og bare komplett blitzkriege meg inn i Sør-Amerika for å desimere naboen min. Det funka. Nesten. Noen runder seinere, da jeg hadde klart å bygge meg opp igjen, gjorde kjerringa hans samme dick move. Så jeg måtte blitze igjen. Tredje runde... vel, da måtte Imperial Balkania melde pass.

Greia er at det var intense saker, sånt ekte brettspillglede er tuftet på. MEN jeg er ikke hundre prosent fornøyd med reglene ennå, siden det er terninger og man dermed kan flakse seg gjennom en invasjon med en enkelt tinnsoldat og bikkja hans. Så... vi får se om det blir bedre etter hvert. Det er fortsatt Risk, men det er jævlig spennende når det klaffer. Og du slipper å spille i det vide og det breie, halvannen time = en runde her i huset.
Når vi er inne på det, har det blitt noen flere runder?
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Forutsigbart nok så har det ikke det, nei. Vi har avtalt spillings og sånt, men så har ting dukka opp og meh. Skal gjøre en effort i sommer. Og, vel, spillet er til en viss grad avhengig av at iallfall noen av de samme er med flere ganger. Jeg antar at de færreste har for vane å gi bort spillet til en fremmed etter at de har spilt en runde så det burde gå greit. :p
 

oma

Village Drunk
det løper en fetthest rundt i byen vår, også er dert ingen som har invitert ham på spillings?
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Nei, jeg inviterte meg selv.
 

demake

Seksuelt godteri
Sorry. For seint! Hesten, hoppa og føllet stakk akkurat tilbake.
Trivelig kveld, og jeg fikk endelig spilt Francis Drake. Jeg elska det, men har vel aldri før tapt så hardt i et spill
Kødda, jeg taper like hardt hver gang
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Og jeg fikk testa Trains, smakt en smashing fiskecurry, og ikke minst drukket de bitre tårene til alle rundt bordet. Jepp, jeg vant begge spillene. Tusen takk for ypperlig gjestfrihet, vi koste oss skikkelig!
 

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
Har noen spilt Arkham/Eldritch Horror? Jeg har litt lyst på en av dem, men BGG har veldig delte meninger om hvilket av de som er favorittspillet. Tips?

EDIT: Jeg tror det blir Eldritch Horror aka Arkham Horror 2.0
 
Sist redigert:

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
Har spilt Arkham Horror. Det eier men det er ikke veldig forskjellig fra hver gang man spiller. Ville nok gått for Mansions of Madness som er det samme, men med tilfeldig gameboard hver gang.

Eldrich Horror kjenner jeg ikke til.


Fun fact, jeg hadde lyst til å kjøre en Let's Play Arkham Horror på forumet, men spillbrettet er for stort til at jeg kan ha det stående over mange dager
 
Sist redigert:

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
Arkham Horror er ikke for to spillere heller, men dere kan styre flere figurer hver (mitt første testgame for å lære reglene spilte jeg fire).
 

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
Arkham Horror er for 1-8 spillere. Men jeg tenkte mer på at vi kan spille på lag, mens i Mansions en spiller være DM.

EDIT: Menneh, jeg bestemte meg for Eldritch Horror. Håper de har det inne på Outland.
 

demake

Seksuelt godteri
Ingen ferie uten spill-loot, og valget falt på Lewis & Clark. Mer om dette når jeg er tilbake i Nårge.
Illimar, en av de faste i spillgruppa vår, kjøpte Ginkgopolis i Estland i sommer. Det ser interessant ut så jeg gleder meg til å prøve det ut.
 

Libresse

Sharing is caring, Fisting is assisting
Øyh - burde kanskje nevne at det er brettspillkvelder på kontoret mitt rundt en gang i mnd.

Arrangeres av gutta som lagde Kampen om Norge - så det er en del prototype-spilling som foregår - og andre morsomme ting, som 7 manns Junta games :D

PM meg om dere vil få vite mer om dette.

e: Dette er da i Oschlo Zentrum
 

Javi

elsker dette landet
Hei dere, Jeg synes slike coop-brettspill ser skikkelig morsomme ut, men har null erfaring med dem. Dere som er bevandret i brettspillenes verden, har dere noe å anbefale?