Den sosiale analogspilltråden (Snapchat-nicks ITT)

oma

Village Drunk
Jos valset inn i mitt hjemsystem og stoppet meg fra å få mine to siste poeng. Akk!
 

demake

Seksuelt godteri
Jeg er så trøøøtt
 

oma

Village Drunk
Vel nå, 20 timer etter vi startet. Da, da er vi ferdig sånn ca.

Aleksander og Novastrum kom på delt førsteplass, men Aleksander vant tie breakeren. Jos kom på tredjeplass. Siden Jos valset inn i mitt hjemsystem og hindret meg fra å vinne, så retreatet jeg meg fra ett system som gav Aleksander mulighet til å komme på delt førsteplass.

Dette var kanskje beste Twilight opplevelsen til nå, men det tar jo så sykt lang tid. Herre min hatt. @HaZ : Tar det noen gang kortere tid?
 

demake

Seksuelt godteri
Hater dere alle! <3 neida joda neida joda
 

demake

Seksuelt godteri
Grattis til Alek, den fremtidige Lazax!
 
Februar var på langt nær en måned med spilling som januar var, men noe ble da spilt og fem titler ble lagt til i samlinga.
Spilt første gang februar:
Targi 1x- strålende spill for to
Camel up 3x- perfekt spill med barna på 5 og 7 år
Panamax 1x - litt usikker på hva jeg synes, trener minst en runde til før jeg kan bestemme om jeg liker eller ikke.
Black fleet 1x - god underholdning, likte power ups veldig godt.
Luna 1x - ok, men når ikke opp blant de andre strålende spilla fra Feld.

Spilt om igjen i februar:
Rococo- anbefales. Deckbuilder, resource management og area control.
Ora et Labora - av de tynne Uwe spilla. Står nærmest Le Havre vil jeg påstå.
Cash'n guns- lett underholdning
Caverna - innfrir alltid!
7 wonders m/cities, leaders og babel exp - strålende spill
Fields of Arle - Liker Uwe sine spill veldig godt. Dette er et av de beste i mine øyne.
Ticket to ride - gateway på sitt beste
One night ultimate werewolf 2x - moro

Ellers ble Targi, Goa, Camel up, Super Motherload og Dead of winter kjøpt. To siste ikke prøvd, men ut fra reglene virker de også strålende. Bare å glede seg til mars.
 

demake

Seksuelt godteri
ImageUploadedByTapatalk1425230570.221775.jpg


Hvordan hore opp for Federation of Sol i Rex? Løpe inn med en enslig soldat i Imperial Palace og fyre av en Graviton Negator. Dette ødelegger skjoldet som beskytter området fra Sol-flåtens bombardement. Imperial Palace er for øvrig et av stedene Sol kan slippe ned tropper uten å betale for det, så dette er et billig stronghold for dem. Man trenger bare å holde tre for å vinne, og dette sparker beina under Sol og jeg ELSKER DET!!!

Vi må spille denne snart @oma, @Waloran og @Novastrum
 

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
Beklager litt offtopic-spørsmål.

Er det noen som har noe erfaring med Tabletop Simulator? Det virker jo som en prima måte å spille tvers av fylkesgrenser. Det har også resume-funksjon. Har hatt lyst til å kjøre et Arkham Asylum forumspill, men å ha det enorme spillet stående in progress i en uke har jeg ikke plass til hjemme …
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Det er et køddespill hvor du bare skal veive rundt og rasere ting, så jeg antar at det kanskje ikke er veldig godt egna, uten at jeg har spilt det selv...
 

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
Saken er at Tabletop Simulator som sådan ikke har eller gjenkjenner noen regler. Det gir deg tingene du trenger, men det er opp til spillerne å kunne reglene og holde oversikten selv. Har sett folk spille både Dungeons & Dragons og Battlestar Galactica via det, og selv ting som Twilight Imperium fungerer.

Med mindre en av spillerne veiver rundt og raserer ting.
 

demake

Seksuelt godteri
Aner ikke åssen det funker.

Men det ødelegger jo hele salgspunktet til brettspill. Spille brettspill over ~Internett? Kan man ikke bare spille et online pesespill da, først som sist. Det som gjør brettspill til en greie er jo at man faktisk sitter og er sosiale rundt et bord, og ser noen dypt inn i øynene og bare "Det er kun fire høner i denna sekken!".

Anywho! Den 11 april er det Tabletop Day. Kanskje finnes det et arrangement i nærheten av deg? Kanskje du kan lage et arrangement selv? Finn en venn og spill et spill.

http://tabletopday.com
 

Shinra85

Spillegals effort emo
ImageUploadedByTapatalk1426154899.133582.jpg

Yes! 404: Law Not Found finner snart veien til postkassa. Blir å eie.
 

demake

Seksuelt godteri
There's space turtles in the pleasure district! I repeat. There's spa.....*kzzzkch*




Fikk tid til to runder med Rex: Final Days of an Empire i går, og hva kan man si? Det eide. I Rex så kjemper man om kontrollen over Mecatol City. Man vinner spillet om man holder 3 strongholds i slutten av en av spillets 8 runder. Hver runde er brutt opp i 7 faser.

I den første fasen så trekkes et kort som viser i hvilke to sektorer i MC influence dukker opp. Influence bruker man til å betale for strategikort, kjøpe tropper og sende tropper ut på slagmarken.


I fase to så byr man (BLINDT, man aner ikke hva man byr på) på strategikort. Strategikortene kan enten være angrepskort, beskyttelseskort eller kort som gir deg fordeler i andre faser av spillet.
So far, so boring AMIRITE??? Her kommer twisten. Den som spiller som Lazax får all influencen som de andre spillerne kjøper strategikort for =DMen hva så med den blinde budrunden? Hva er meningen med å kjøpe kort som du ikke aner hva er? Jo, den som spiller Jol-Nar får se på kortene, og vet dermed hvilke kort de forskjellige spillerne sitter med :eek: Jol-Nar kan også presse opp prisene, eller lure folk til å by masse på drittkort. Jol-Nar får også kikke på det øverste kortet i influence-bunken og vet dermed hvor influence dukker opp i neste runde. JUICY!



I fase tre så kan man kjøpe/rekruttere nye soldater. Ikke stort mer å si.

I fase fire så flytter man tropper rundt på kartet. Man kan flytte én gruppe tropper opp til 2 felter (med mindre man har modifiers). Etter man han flyttet så deployer man nye tropper til MC. Det koster 1 influence pr tropp til tomme eller vennlige deler av byen, og 2 influence til områder med fiender. Når man sender nye tropper til slagmarken så betaler man influencen til Hacan :riffa: Sol derimot betaler ikke en dritt og deployer gratis. Trade-off? Sol kan kun deploye på et par felter på kartet og ingen andre steder! Xxcha deployer gratis hver eneste gang en annen spiller deployer.

Si meg, demake? Er alle rasene asymmetriske??? JEPP, og det eier!


I fase fem så slåss man om det finnes steder i byen som okkuperes av to eller flere spillere. De som slåss får en...hva skal man kalle den? En battle dial?

Man velger hvor mange tropper man velger å sende i kamp med hjulet. Og putter inn en leder i en av de fire hakkene til høyre. Styrken på lederen legges til tallet i hjulet. Høyeste tall vinner. Hvor man plasserer lederen avgjør hvilke kort man spiller. Setter man lederen sin i plass to så betyr det at man vil spille et angrepskort. Angrepskort er ofte av typen "destroy enemy leader", og vil da drepe fiendens leder, med mindre han har puttet lederen sin i posisjon tre, og har spilt det riktige kortet som beskytter han. I tillegg vil alle spillerne ha ett (1!!) traitorkort med bilde av en av de andres ledere. Om opponenten din spiller en leder og du har det korrespondere traitorkortet så er det insta-win for deg. Interessant igjen fordi Jol-Nar kan tvinge motstanderen til å avsløre kortene sine FØR han selv velger. Tør du slåss mot Letnev? Letnev-spilleren har nemlig FIRE (4!) traitorkort, så sjansene for at du er skrudd er mye høyere. Xxcha, som er rom-skilpadder, kan si "nei jeg gidder ikke slåss" og bare flippe troppene sine over til den inaktive siden.
Veldig åttitalls gadget, men Rex er basert på det gamle Dune-spillet, så. Uansett, det funker. Det er faktisk veldig bra.


I fase seks så plukker alle spillere som har tropper på felter med influence opp influence. Ikke stort mer å si.

I fase syv så flyttes dreadnaughtene. En stor flåte romskip som bomber ALT de kommer over. Alle tropper og influence på felter som 'naughtsa flyr over (og ikke er beskyttet av skjold) er #REKT. Sol-spilleren vet alltid hvor mange felter flåten flyttes. Så om Sol-spilleren flytter seg vekk i fase fire, så kan det være en god idé for de andre å komme seg vekk også.


Og sånn går spillet i 8 runder. Man vinner (alene) om man holder 3 strongholds, som tidligere sagt. MEN MEN MEN! Om et "temporary ceasefire"-kort dukker opp så kan spillere inngå allianser med hverandre. Når man inngår en allianse så utveksler man alliansekort som gir den allierte ekstra fordeler. I tillegg så trenger en allianse på to spillere kun fire strongholds for å vinne, og en allianse på tre spillere trenger kun fem strongholds.
Så, demake? Hvorfor allierer man seg bare ikke? Det høres jo ut som om det bare er fordeler med det? Jo, for i begynnelsen så får alle utdelt et BACKSTAB-VENNEN-DIN-KORT som de kan spille om alliansen deres har vunnet (og de oppfyller kriteriet på kortet) for å stjele seieren :ras: @oma forsøkte seg å stjele seieren i går fordi han trudde han hadde oppfylt sitt kriterie som var "Ha mer influence enn motstanderen". MEN OMA KAN IKKE TELLE! Vi hadde like mye, så derfor vant vi sammen i stedet. Og Xxcha? Jo Xxcha vinner om han greier å gjette hvem som vinner, og i hvilken runde (han gjør en hemmelig prediksjon i begynnelsen av spillet).

Phew. Følte dette ble en lang og uoversiktlig rant, men jeg håper dere skjønner litt hva det går i. Denne spillen anbefales alle som er ute etter et asymmetrisk lettvekt til semi-hardcore area of control spill med flyktige allianser og backstabbing.
 
Sist redigert:

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
La meg dirigere oppmerksomheten deres mot en ny kickstarter fra de samme folka som lagde 404: Law Not Found (som er på vei til din postkasse?):

banner.jpg


Det er et kooperativt spill der man spiller trollmenn som av ymse grunner (som pyromani eller at man er en bjørn) ikke har lært seg magi. Hver gang man spiller det gjør spells forskjellige ting og man må eksperimentere med dem for finne ut av hva de gjør i tide for å løse problemene som oppstår når man hodeløst eksperimenterer med ukjent trolldom.

Her er en liten oversikt:

overview.jpg


Det gule området er trolldomsakademiet, der de seksten rommene er tilfeldig lagt ut og har dører i alle fire eller noen av retningene. Er det dør i rommet du kommer fra og naborommet kan du gå dit. Hver tur trekkes det et krisekort som starter mer dritt du må håndtere. Du kan plukke opp glyph tokens i forskjellige farger og symboler, og du bruker to av dem for å kaste en spell. De to bestemmer hvilken spell på venstre side du har kastet, og de spellene er selvsagt også tilfeldige og ligger facedown så du ikke aner hva du driver med. Har du oppdaget noen spells kan du stikke til biblioteket og få en spell snudd permanent hvis du kan peke på det og si hva det faktisk er. Husk å gjøre det i tide, for ellers kan det hende at alle spellene som fortsatt er facedown blir stokket rundt. Å ta alt på husken kan du altså ta rennafart og drite i.

Krisekortene? Ja, de kan f.eks. spawne monstre, starte en ild som sprer seg eksponensielt og annet. Er man tom for krisekort stokker man dem etter å ha lagt til to ekstra krisekort fra Bunken Med Ting Som Er Ekstra Dritt.

Spillet er playtestet og prototype utarbeidet, og bare se hva esken inneholder:

contents.jpg




Miniatures. MINIATURES! Det er altfor lenge siden jeg har spilt et spill med genuine miniatyrer i stedet for papp med stands, dog skal det sies at f.eks. Dead of Winter er et jækla pent spill pga papp med stands.

Se på dem!

miniatures.jpg



Så ja, sjekk ut denne starteren og sjekk ut denne videoen som forklarer spillet ganske så kjapt:



Og denne som er en ett minutt lang kavalkade av småklipp fra playtests:


Rahdo er gira, The Dice Tower er gira, mange andre er gira, vi er gira!
 
Sist redigert: