Den sosiale analogspilltråden (Snapchat-nicks ITT)

demake

Seksuelt godteri
:eng: Hunder av Krig
 

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
Jeg skal prøve å få spillegruppa mi i Oslo (noen kollegaer m/venner, ikke den på fb) til å anskaffe krigsbikkjene. Sjekket det såvidt ut på deigrøret og det virket fett!

I det siste har vi spilt en del Cosmic Encounter fordi det er så føkkings bra, og sist dro jeg frem Small World der bare én av fem syntes det var helt greit mens resten digget det. Jeg gleder meg til å dra frem Dead of Winter om ei uke, for etter mye Werewolf og Resistance vet jeg at gruppa kan bli paranoid nok.
 

demake

Seksuelt godteri
Jeg spilte nettopp Spyfall for første gang. Aj aj aj! Dette kan fort bli det nye ONUW/Coup/Resistance. Jeg trur det er det allerede.
Alle rundt bordet får utdelt et kort med bilde og navnet på et sted, f.eks. et hotell, stranden, militærleir, firmafest etc etc etc. Vel, alle bortsett fra én, for det er alltid en rundt bordet som blir spion, og han vet ikke hvor de andre er. Spionen vinner om han greier å finne ut hvor de andre er, og de andre vinner om de greier å finne ut hvem spionen er (enstemmig). Hvordan finner man ut av slikt? Jo, man bare stiller hverandre spørsmål. Det er så jævlig brilliant! Hvordan skal man et spørsmål for å avsløre spionen? Hvordan skal man svare slik at de andre veit jeg er på polarbasen, uten at spionen forstår jeg er der i samme slengen. Hodet går i høygir, og det ender opp med at man stiller rævva spørsmål og får rævva svar i retur.
Bonus: på all kortene står det også en rolle f.eks. vaktmester, student, biolog, flyvertinne etc. Man må selvsagt stille spørsmål og svare som om man var den personen. Jeg elsker dette spillet.
Det kommer med 30 forskjellige steder, og man kan være 3-8 spillere. Anbefales, men vær rask, det selges ut over alt.
 

demake

Seksuelt godteri
"Ville du tatt med barna dine hit?"
Nei, men jeg plukker opp barn her og tar dem med hjem.
~Klovn i fornøyelsesparken

"Har du ubehag i underlivet når du er her?"
Ja, men bare når jeg går herfra.
~Dame på stranden

"Har du...jeg mener....øøøøhhh...altså, vent jeg har et bra spørsmål. Ehhhhm, ååååååhhhhrrrr liker du deg...her?"
Øøøh...ja?
~Spionen
 

oma

Village Drunk
Hva har jeg spilt i det siste? Jeg har spilt en god del Codex - Card-time-strategy.

Hva er Codex for noe? Det er .. kort-tids-strategi. Det er en en hva Warcraft 3 hadde vært om det var ett turbasert kortspill, komplett med masse elementer fra både Hearthstone og Magic The Gathering. Legg til en god dose Starcraft 2 og en knivegg med Dominion, så har du den komplette pakken.

Men hvordan funker det?

Jo, man har 7 forskjellige farger, Rød, Blå, Grønn, Hvit, Svart, Lilla og Brun. Målet med spillet er å ødelegge fienden sin base, typ Starcraft eller Warcraft. Basen begynner med X antal arbeidere som gir deg gull. Gullet bruker man til å kjøpe enheter fra hånd, eller helter fra basen. Helter kan kaste magi og level opp for å bli sterkere - dette koster gull selvfølgelig. I slutten av sin egen runde, så setter man enheter og/eller helter som ikke har angrepet den runden opp i forsvar. Din motstander må angripe forsvarerene før de kan angripe basen, eventuelt andre enheter som gjemmer seg bak forsvaret.

Så langt, så enkelt. Hva gjør dette til noe spesielt? Jo, la meg fortelle dere: I motsetning til de spillene det kan sammenlignes med mest (Hearthstone og MTG) så har man bare en bitteliten stokk som man bygger underveis - ala Dominion. På basen sin kan man bygge 3 teknologi bygninger for å få tilgang til sterkere enheter underveis. Disse enhetene er knyttet til fargen du spiller og er noe man legger til stokken sin underveis slik at man kan tilpasse seg hva motstanderen ligger utpå etterhvert. Spilte motstandern din nettopp en flygene enhet? Bygg ett Tårn og legg noen kort med anti-air inn i discard stokken din, så du får stokket dem inn neste runde. Har motstanderen din en stor og sterk Helt du ikke helt vet hva du skal gjøre noe med? Spill masse kjipe småting og put dem i forsvar slik at Helten ikke får gjøre noe spesielt fornuftig mens du bygger din egen helt bak forsvaret.

Man har en liten stokk gjennom hele spillet, og når man trekker siste kortet, så stokker man discard tilbake til trekkebunken slik at man alltid har en høy sjanse for å trekke svar til motstanderen sine trussler. Alle kortene er brekte nok på sine egne måter til at motstanderen nesten alltid svare på dem på en eller annen måte, som holder rundene friske og interessante. Hver farge har 3 vidt forskjellige helter som åpner opp 3 forskjellige teknologi-trær med vidt forskjellige enheter til forskjellige situasjoner og spillestiler.

Dette er definitivt årets brettspill for min del, selvom dette fremdeles bare er i en beta fase. Dette kommer til en kickstarter nær deg rundt oktoberish.
 

demake

Seksuelt godteri
My Fair Original Gangsta
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Veit dere hva jeg mistenker? At han måtte ha en vindstyrke til hvert tall for å tilfredsstille OCD-en og fant ut at joda, det er jo forskjell på light breeze og gentle breeze hvis man tenker seg om litt ekstra.
 

demake

Seksuelt godteri
MÅ bruke d20 for alt, alltid!
 

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
Så på det bildet igjen og nå la jeg merke til at det tydeligvis er et eget felt for "cold toughness". Så jeg googla fram Myfarog sitt figurark. Forsiden inkluderer felt for hvor mye du må spise og drikke i løpet av en dag, datoen du sluttet å være en trell, samt dag, måned og sesong for fødselen din. Skill-arket er bare én A4-siden, har ingen blanke linjer for å føre inn egne skills, men har en egen linje for hvor flink du er til å spille lutt, av alle ting.

Du må holde rede på hvor mye du bærer, hvor sliten du er, hvor mye du blør (det er TJUEÉN bokser dedikert bare til blødning!) det er toughness-modifikatorer for kulde, elektrisitet, og varme. Overrasket over at det ikke var en egen gender modifier for å bære rustning på combat-arket.

Equipment-arket har felt for å bære ting på høyre skulder, venstre skulder, belte, sekk og ryggsekk. Eget felt for pilkogger setter jeg forsåvidt pris på.

Skal du være GM, jeg mener, Myth Master, må du ha eget ark for å holde rede på tiden, Thule sin kalender, ett hvor du passer på hvor mye stamina figurene har brukt (jesus), ett for moralen deres, og sikkert opptil flere relationship-ark så du kan holde rede på hvordan hvilke NPC-er forholder seg til hvilke spillere.

Myth Master-skjermen er verdt en titt for å se reglene Varg mener at MM-en oftest har bruk for.
 

Jante

privileged CIS shitlord
Flashback til den gangen Varg satt og nerda i studentforeninga vår i Tromsø.
 

demake

Seksuelt godteri
Suburbia eier! Jeg er en suger for spill med skikkelig mundant tema. Jeg trur SUSD har en review av det.
Edit. Se her ja.