Fetthestens spillsyltetøy: Doomsday Trigger

En tråd i 'Utviklermessa' startet av Yetipants, 08.08.2012.

 1. Yetipants

  Yetipants Mein Gampf Forumleder

  Knegg. Ja, Doomsday Trigger. Som høres veldig ut som Calamity Trigger (undertittelen til et av BlazBlue-spillene), men samma det.

  Uansett, tanken min er da å mekke et spill som heter Doomsday Trigger. Navnet ble valgt fordi jeg plutselig kom på det og da jeg kom på det var også plottet og en av spillmekanikkene nært forestående, så da ble det det foreløpig. Vi får se etterhvert.

  Uansett, dette skal da bli et 2D-plattformspill med fokus på action og lette RPG-elementer, fordi Metroidvania-konseptet har ikke blitt tilstrekkelig tværa ut ennå. Uansett satser jeg på å legge meg nærmere Cave Story enn Castlevania, så får vi se hvordan det blir. Fokus blir uansett rask action, flere unike våpen, oppgradering av ferdigheter, free-roam og utforsking. Få men innholdsrike brett, en god del bosser (vi får se hvor mange), og en lett historie som forhåpentligvis både fenger og ikke blir irriterende.

  Jeg er allerede i gang med spillmotoren, og plattformgreiene sitter nå ganske solid. Problemet er bare at jeg nå er på punktet hvor jeg trenger ganske mye grafikk for å lage spillfigurer sånn at noe faktisk kan skje i spillet, så det er hva jeg har jobbet med i det siste.

  Tanken var opprinnelig å ha en kvinnelig ninja som hovedperson, men dette bød på et par problemer da jeg skulle skissere opp litt concept art, nemlig:
  1. Det er jævlig vanskelig å tegne noenlunde realistiske mennesker.
  2. Jeg er dårlig til å tegne.
  Så, det ble fort mye dritt. Uansett, i frustrasjon satt jeg bare og blokka ut noen figurer for å prøve å i det minste få til noen positurer riktig, og så begynte plutselig den ene figuren å se ut som en robot så jeg rulla videre med det.

  [​IMG]
  Jada superklønete tegna, men jeg tegna fort og gæli for å få fram noen ideer. Uansett, roboter som ser ut som dyr (unntatt den til venstre som bare er stygg). Mye enklere å tegne, og det er som kjent det viktigste når man skal mekke noe. Forøvrig fornøyd med at figur nummer to fra venstre ser litt ut som en Robo-Rabbibunny fra Little Big Adventure.

  Men hva med hovedpersonen? Når temaet "roboter som ser ut som dyr" var etablert, var det ikke så vanskelig med tanke på hva favorittdyret mitt er.

  [​IMG]
  Det skal være en katt. Og ja, jeg har glemt å tegne hale. Så, ja, Commander Whiskers it is (eller et bedre navn). Neste skritt er å mekke noen sprites. Gleder meg til å mekke den gele-robot-edderkoppen (spoiler den løper mot deg og eksploderer).
   
  Morbo, Jante, justincase og 5 andre ga dette en brofist.
 2. Yetipants

  Yetipants Mein Gampf Forumleder

  Så, joda. Blir rimelig stivt når jeg animerer, meeeeeen pyttsann.

  [​IMG]
   
  Tutankoopa, demake, Xtal og 1 annen person ga dette en brofist.
 3. Buggz

  Buggz Den 5. beste Forumleder

  Tror den blir bedre bare ved å øke farta på animasjonen.
   
 4. Shinra85

  Shinra85 Spillegals effort emo

  Snu han bak-frem, moonwalking robo-kitty!
   
  demake ga dette en brofist.
 5. Xtal

  Xtal Medlem

  Syns den var kul. Det første jeg tenker på er animasjonene på hovedpersonene i Castlevania.
   
 6. Maximum

  Maximum k9z

  Tror vel problemet med animasjonen er at menneskeroboter som ser ut som dyr ikke kan ha kattebein uten at det blir rart, er hvertfall det eneste jeg ikke klarte å la være å tenke på. Eller så kanskje det hadde funka å kromme fyren litt mer i ryggen.
   
 7. SHDR

  SHDR Gullmedlem

  Litt fleks i overkroppen når føttene settes ned, løft føttene fra bakken istedet for å skli dem bortover den. Så vil det nok bli bra.
   
 8. Yetipants

  Yetipants Mein Gampf Forumleder

  Hei hei hei ikke ødelegg Cheetahmen-homagen min her nå.

  Grunnen til at det ikke har dukka opp noe mer er forøvrig at jeg jobber med å mekke quest- og dialogsystem, og det er skikkelig drit-ikkespennende å se på. Satser dog på å få til noe mer snart. ^^
   
  demake ga dette en brofist.

Del denne siden

This site is owned and third-party cookies. If you continue with us we understand that you accept the use of cookies.