Kva er ditt beste minne fra: Zelda 3.

#1
Der spilles det så mangt, og visse spel får lett eit par runder til i løpet av livet. Zelda 3 var kanskje min aller største opplevelse fra spelverdenen i min spede ungdom, og eg husker så godt første gangen eg ble vekket av onkelen min den regntunge natta, at eg spratt ut av senga og åpnet mi første kiste. Og gjekk ut og kastet alle buskene eg kunne finne rundt meg.

Det beste for meg var all utforskingen eg kunne gjere, når eg endelig var utenfor kirken og tilfeldigvis fant tilbake til huset til Link var det ein liten veg til venstre for huset som førte til eit skogholdt uten særlig annet enn nokre steiner eg kunne løpe i for å få frem ei trapp ned til sånne små feer man kunne ha i flasker. Veldig rart med det, men det skigholdtet ligger som eit av dei tidligste minnet eg har fra Zelda 3. Opplevelsen av å kutte gresset som var der for å finne mynter etc.

Ja, og då det sto BOING i teksten då eg fant hookshot. Good times!
 

kakarlsen

Høyere yrkesfaglig
#2
Mitt beste minne fra ALttP er da naboen min på noen og femti trengte hjelp til å drepe Ganon.
 

Lodin

Der Waaaah
#3
Mine beste minner er vel starten når man skal ut å luske etter Zelda i regnværet, første gang man kommer til mørkeverdenen og blir kanin og når man spiller for han kisen som blir om til en trestubbe. ^^
Fine spillen.
 
#4
Å, husker eg ble så glad då eg før rulleteksten fekk sjå at fløytegutten spelte for far sin igjen, og onkelen til Link levde igjen. Dei løftet sverdene sine samtidig... *snufs*
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#5
Slutten av spillet, så klart. Alt ordner seg og det er din fortjeneste, og den musikken, woo.

Men ellers: Første gang jeg innså at det var en Dark World jeg kunne spille gjennom. Det er en verden til?! No frickin' way, dude!

PS: Når det gjelder tåreperse-slutter i Zelda-serien er det kun slutten på Link's Awakening som gjelder.
 
#6
Så jeg har spilt Link's Awakening, Majora's Mask, Ocarina of Time, The Wind Waker, Twilight Princess og Skyward Sword, men aldri, aldri A Link to the Past. Er det på tide?

Av en eller annen grunn har jeg fått for meg at det er Formularspillet, og at hvis jeg har spilt en håndfull av de senere, så har jeg tilsammen sett alt i A Link to the Past også. Men det er galt, sant?
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#7
Hvis du har spilt seks andre Zelda-spill og må overtales til å spille A Link to the Past, så er det vel like greit å la være.
 
#8
Vel, det er jo Zelda. Fleire elementer går igjen i den serien, men siden du har spelt såpass mange av dei fra før burde du vite forskjellen og likheten mellom dei på generelt basis.

Skjønt Zelda 3 er sett på som det beste i serien av mange med god grunn. Min siste gjennomspeling bekreftet for meg at det ikkje kun var nostalgi som gjorde spelet bra for meg.

Hadde vore interessant å lese kva du synes om Zelda 3 sammenlignet med dei andre. :)
 
#9
Så, er Zelda 3 Link's Awakening eller ALTTP? Fullførte aldri sistnevnte. Link's Awakening er bedre. Men neimen om jeg husker så mye.
 

demake

Seksuelt godteri
#10
Mitt beste minne er den jævla orme-bossen oppi tårnet death mountain. Gud bedre, den tærte på humøret til en tjukk liten sjuåring. Men følelsen når den endelig gikk ned. Den følelsen. Nesten verdt en hashtag.
 
#12
Hm, har faktisk aldri kommet gjennom dette. Mener at jeg ga meg med ved noe kryptiske greier med en and (?) eller noe, som jeg ikke kom forbi. Jeg burde kanskje ha gitt det en ny sjanse, evt peiset gjennom det med en guide for å få med meg resten av spillet. Kom meg aldri til Dark World.
 

Lodin

Der Waaaah
#13
Gåsa! Gåsa! Gåsa!
Vi måtte rope det hver gang vi brukte den anda som flyr en omkring. Kake til den som tar referansen.
 

Sjutten

Piraten fra Sjuttavika
#14
Da jeg fant ut at en karakter i spillet er oppkalt etter en SG-er, nemlig Agahnim.
 

Novastrum

Feminist-elitist
#15
Det beste minnet fra ALttP var når jeg var på besøk hos noen slektninger i en påskeferie og så for meg verdens kjipeste dager da jeg var den eneste kiden i huset.

Også viste det seg at de hadde SNES og ALttP.
Og Clay Fighters når jeg tenker meg om.
Ble mest Zelda gitt.

Har også gode minner fra når jeg kjøpte meg det på SNES sommeren for 7-8 år siden og spilte igjennom for første gang uten EMU. Disse minnene minner meg igjen på at jeg skal ha meg en retrokjeller en gang, med 4:3 rør-tv og alle 8 og 16-bit-konsollene koblet opp.
 

Trench_Rat

Sommerbildene våre
#16
har aldri spilt ett Zelda spiller eller
eid en nintendokonsol
:penga:
 
#17
Jeg har også spilt Minish Cap forresten, og Phantom Hourglass og Spirit Tracks!! :D

Men hyyyyl, det svaret fra Yetipants. Hjertet mitt blør litt. Jeg tuller ikke. Liksom, det høres ut som om jeg er sarkastisk. Men jeg er ikke det. Det føltes som om det jeg sa var dumt. Så nå innrømmer jeg at jeg ble rystet for å kanskje føle meg bedre. Jeg vet ikke om det virker sånn da.

Det jeg uansett mente var at liksom ... Alle de andre Zelda-spillene har noe som skiller det grundig fra de andre. The Wind Waker foregår på et stort hav. I Link's Awakening og Majora's Mask er det ingen prinsesse Zelda som skal reddes, men helt andre ting. I Twilight Princess er man ulv, og Skyward Sword er litt Super Mario. Og så har jeg alltid tenkt, uten å prøve å finne noe ut om det, at A Link to the Past ikke har noe sånt. At det er det alle de andre spillene på ulike måter relaterer seg til. At det er veldig straightforward. Det er to verdener, og så redder man prinsessen. Og så har jeg på en måte aldri endt opp med å spille det ... Men nå fikk jeg plutselig følelsen av at jeg kanskje ikke har spilt et av de beste. Derav dette altså.

Men yeah!

Da tror jeg at jeg kanskje spiller det veldig snart, og så kan jeg være den som aaaldri har spilt det før, og sier hva jeg synes.

*gir en Nintendo 3DS til Trench_Rat*
 

Shinra85

Spillegals effort emo
#18
Sorry, men om alle de andre har noe "eget og unikt", har ikke da Zelda 3 det også? Det må jo skille seg ut fra de andre, om de andre (alle andre) skiller seg fra hverandre?
 
#19
Vel, sånn teknisk sett er selvfølgelig alt ulikt ... For selv om noe er helt identisk med noe annet, så er det fortsatt ikke det samme objektet som det dette andre objektet er totalt identisk med er, er følgelig annerledes, og så videre. Så det er helt klart at det er ulikt. Det jeg mente var at det originale konseptet, den originale fortellingen, stammen til serien lå i dette spillet. Og at alle senere på en relaterer seg til dette spillet, bruker ulike elementer fra dette spillet, slik at hvis man har spilt en håndfull av de som kom etter, så vil jeg, selv om jeg ikke vet hvordan disse bitene er satt sammen, ikke finne noe overraskende i A Link to the Past. Fordi de senere på en måte er variasjoner av A Link to the Past, og jeg har spilt så mange variasjoner av det at jeg har hørt alt i originalen. Det er selvfølgelig ingen grunn til å tro dette, og forestillingen eksisterer utelukkende fordi det ser ut som om det handler om Link som reiser gjennom mange huler for å redde en prinsesse, med en slags alternativ verden med i bildet, uten noe annet. (Som forøvrig ingenting tilsier ikke er godt nok i seg selv.) Dette er altså en abstrakt og lite gjennomtenkt forestilling jeg har brukt som unnskyldning for å heller spille andre ting. (Det er så mye å spille!)
 

Lodin

Der Waaaah
#20
Mørke og lyse verdenen ble gjort på nytt i Twilight Princess, men det var alikevel ganske annerledes. Selv syns jeg 3 er det bpste i serien etter Windwaker og Ocarina og pløyer gjennom det hver gang Nintendo relanserer. I motsetning til 1 og 2 holder det seg også veldig godt. Link's Awakening føles faktisk hakket mer utdatert.