Spillfisletråden

  • Trådstarter Deleted member 91
  • Startdato

demake

Seksuelt godteri
Har gamer.no noensinne vært noe annet enn dritt?
 
Nå bare bekrefter de at de er kjøpt mer enn noensinne. Og hvorfor faen leser dere Gamer.no? Så mye balle som Kotaku, Destructoid og sånt suger så har i det minste de nyhetene oppe et halvt døgn tidligere. Har aldri skjønt poenget med å få spillnyheter på nårsk.
 
Jeg leser ikke Gamer.no først og fremst for nyhetene, for å være ærlig. Featurejournalistikken er ofte nyttig og velskrevet, og journalister som Joachim Froholt og Øystein Furevik skriver i mine øyne minst like godt og interessant som det bedre av utenlandsk spillpresse.

Det jeg savner mest på dagens Gamer.no er mest mer stoff fra interessante stemmer. Mange av de nyere skribentene er gode, men det er ikke så mange sterke personligheter som kan farge og vinkle på mer radikale måter. Spilljournalistikk, som all journalistikk, er best når den er dristig og ambisiøs.

Enig i at betalt innholt neppe er retningen å gå – men hvis spilleliten på Spillegal fnyser av nettstedet som mer enn noen andre holdt integriteten høyt hevet gjennom de siste ti årene, så er det kanskje ikke så rart at man må se etter midler fra andre kilder enn entusiastmarkedet for å drive butikk.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Så mye balle som Kotaku, Destructoid og sånt suger så har i det minste de nyhetene oppe et halvt døgn tidligere.
Pluss at de byr på mye artig shizzle man kan reposte på SG, eller hva Lodde?

For min egen del må jeg ærlig innrømme at det går år og dag (bokstavelig talt) mellom hver gang jeg er innom ei norsk spillside. Det eneste jeg leser jevnlig er Rock Paper Shotgun, Eurogamer og litt Kotaku, og fellesnevneren er at ting som regel kommer kjapt og er godt skrevet. Hvordan er språkførselen på Gamer.no i dag, mon tro?


"Et mysterie" er ikke et ord. Pirke-norsklærer Nøyesen vil ha "tolv" istedenfor 12. Og hvordan oppnår man en mynt?


Jeg kan garantere at det sto "graphical showcase" i pressemeldingen, for Google Translate byr på "utstillingsvindu" som norsk alternativ, som så klart er riktig i mange tilfeller. Bruker vi "utstillingsvindu" noe særlig som metafor på norsk? Nei, vi gjør igrunn ikke det, ass. "Gurimalla Bitten, stua di er jammen blitt litt av et utstillingsvindu!" Du kan kjekle om at dette er et forsøk på å utvide den sprog- og syntaksmessige horisont, jeg tror likevel jeg ligger litt nærmere sannheten med Google Translate-antagelsen jeg kom med innledningsvis.


Jøje meg, et dataspill er blitt formelt autorisert eller innsatt som embetshaver i Staten. Nei, det er offentliggjort.

I tillegg er den eneste omtalen jeg finner når jeg skummer framsida til Gamer en tekst om det høyaktuelle spillet MouseCraft. Hadde det blitt ruska opp slik at jeg slapp å gremme meg mens jeg leste, ville det fortsatt ha vært dørgende uinteressant for meg å lese om leserkonkurranser, turneringer i LoL og podcast-vissvass. SG er fortsatt en bedre kilde til nyheter og omtaler enn Gamer.

Altså: Ikke at jeg er uenig med oerhört i at vi trenger flere og mer varierte stemmer, men da havner man fort mellom to stoler når man både skal tekkes et voksent publikum og samtidig høste klikk hos gamerkidza som krever sitt. Spilljournalistikk var ikke enormt lukrativt da jeg lekte meg med det, antar at de fortsatt ikke har kaviar på tappekran i Gamer HQ. Jeg mistenker at det norske markedet rett og slett er for lite.
 

kakarlsen

Høyere yrkesfaglig
Synes hele TEK-nettverket (hardware.no spesielt) har blitt mye mer klikk-overskrifter enn hva de var for ti år siden. Trist egentlig.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Jepp. Det er talende at den eneste saken jeg ville lese på Gamer var en feature Jon Cato har skrevet, og den er bak paywall.
 
Reddit har fått en egen app til Bone for det er omtrent det eneste stedet igjen på nettet hvor folk liker maskina. Såklart har den også cheevos.











E: Hah, den er kun i "beta" så foreløpig kan man kun lese og poste i subrediten til Bone. Den er såklart notorisk for å banne alle som har den minste negative tanke om platformen og MS.