Den nostalgiske NESmaker tråden!

ganon

The Boshy
#1
Jeg kickstartet NESmaker og mens jeg har hatt softwaren tilgjengelig en stund nå, så fikk jeg en pakke forrige uke som jeg har ventet heller utålmodig på!

DSC_0962.JPG


Dette er en NES flasher som lar deg overføre spill over på en faktisk kassett. Og hvis du er som meg og foretrekker å ha fysiske utgaver av spill så gjør dette en verden av forskjell på opplevelsen.

DSC_0969.JPG


Her er meg og guttungen som spiller et enkelt plattformspill jeg puslet sammen mens han var på skolen. Han digger TV spill, men synes de fleste er for vanskelige så her har jeg laget noe som starter uten fiender og sakte innfører forskjellige konsepter som stiger, hopp, klosser man må hoppe over, pigger som man må vente på før man kan løpe unna etc.

Den følelsen av å fyre opp et spill man har puslet sammen på maskinen man vokste opp med og se mestringsfølelsen hos guttungen kan man ikke sette en pris på! Jeg har noen prosjekter på gang og kommer til å skrive mer i tråden når jeg har noe konkret å vise frem :)
 
Sist redigert:

ganon

The Boshy
#2
Den første NESmaker konkurransen er nettopp ferdig og man kan prøve ut bidragene her rett i browseren!

Skaperne fikk en måned på seg på å skape en demo med temaet "we need a hero". Det er mye rart og noe veldig bra å sjekke ut der!
Dere kan også stemme på deres favoritter og vinne en premie!
 

ganon

The Boshy
#5
Butikk

Mystic Searches, grunnen til at NES maker eksisterer, kan forhåndsbestilles! Joe Granato har ikke spart på kruttet, eller noe annet forsåvidt, på presentasjonen.PS:

Nosey Joe

Nosey Joe er et norskutviklet nytt spill av Bård Baadstø.

Det kommer en Kickstarter, men kan også kjøpes digitalt nå på itch.io.
 

ganon

The Boshy
#7
nesguide.jpg


Jeg har endelig fått den analoge utgaven av NESmaker guiden, og det er top nice å ha den i bokform å bla i. Den forteller deg fra A til Å hvordan du kan utvikle et spill med verktøyene i NESmaker, og den holder deg stødig i hånda for å få deg igjennom.

Hvis du har lyst til å se hva det går i kan du faktisk lese hele boken gratis digitalt! Følg lenken under og last ned NESmaker documentation PDF filen og vipps så har du sommerlektyren på plass.

https://www.thenew8bitheroes.com/learn

Hvis du setter deg ned og pusler litt med NESmaker kan Baard, skaperen av Nosey Joe, bistå med både skrevne tutorials samt en youtube kanal om du foretrekker videoformat.

https://board-b.com/tutorials/written-tutorials/nesmaker-tutorials-unofficial/

https://board-b.com/video-tutorials/

Guttungen har blitt mer bastant på at det er å bli spillutvikler som er drømmen, så i går gjorde vi en avtale om at jeg skulle hjelpe han med å utgi sitt første spill. Han har lyst til å lage et eventyr spill ala Zelda, og har nå fått i oppdrag av meg å skrive sitt første GDD (game design document).
Han ble så gira at han dro med kona på butikken for å kjøpe en dedikert skriblebok til formålet.

Når prosjektet får litt kjøtt på beina blir det å lage en dedikert tråd og dokumentere fremgangen.
 
Sist redigert: