Den sosiale analogspilltråden (Snapchat-nicks ITT)

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
Og så slo jeg Buggz i Revive en gang, noe jeg tar som en personlig seier. Inb4 "det var bare fordi du spilte med den fraksjonen som er så OP at den garanterer seier" og lignende dårlige bortforklaringer som alle faller på egen urimelighet.
Noen fraksjoner har subtile egenskaper, andre har mer åpenbare som er lettere å utnytte som (relativt) ny spiller. Hence anbefalte jeg dem og spøkte med at nå vinner du. Jeg tror ikke det egentlig er noen store forskjeller på dem win%-messig.

Når det er sagt, Revive er godt plassert i gruppen med spill (som også inkluderer Dogs of War), som jeg elsker og gjerne introduserer til folk, men som jeg er elendig på og sjeldent vinner. Gee gee.
 

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
BUGGZ PÅ GRIMCON 2024
Grimcon er en femdagers brettspillevent som arrangeres i Grimstad en gang i året. De legger det rundt en eller annen rød dag i mai slik at man ikke trenger å ta altfor mye fri for å være med på hele greia. Denne gangen var det onsdag til søndag 8.-12. gjennom himmelspretten som var 9. mai.

Jeg fikk spilt 20 runder med 15 forskjellige spill, med 29 forskjellige folk. Det er en knall helg med mye moro!

DAG 1: ONSDAG

Vi var tre folk som var klare da klokka slo 16, så vi fyrte opp en runde Wyrmspan.

Jeg har Wingspan (uten expansions) og synes det er et helt greit spill, men får ikke gåsehud på fingerneglene. Wyrmspan fjerner noen av gripesa jeg har med Wingspan (u/exp), som f.eks. at å samle egg er ofte optimalt hele siste runde. Det gjør også nok forandringer til å føles som et helt eget spill. Føles mer fleksibelt og man har flere valg og veier å gå. Gode greier og har du ingen av de ville jeg personlig gått for Wyrmspan foran Wingspan (u/exp).

20240508_171948.jpg
Jeg vant ikke.

20240508_181731.jpgUtvalget jeg tok med hjemmefra. Ikke mye som sto uspilt til slutt, og jeg så at flere av spillene mine stadig fikk spilt seg på bordene rundt og det er jo alltid positivt. Alle som deltar har med seg etknippe (eller en bråte) med spill som legges tilgjengelig for alle å spille, så det er plenty å velge mellom.

20240508_182933.jpg
Et av favorittspillene til Jone (rød MagaGrimcon-caps) og meg det siste året er Trolls & Princesses og vi spilte det to runder hver og introduserte folk til dette glimrende worker-MOVEMENT-spillet.

Vi er ledere av hver vår trollklan og vi vil bygge ut hulene våre for å få plass til alle prinsessene, byttingene og kirkebjellene vi vil stjele fra landsbyene rundt oss. Spillet har et unikt konsept der du prøver å utnytte at andre har sine workers på forskjellige landsbyer, siden du da får gjort mer hvis du også går dit.

Nesten alt du gjør kommer i form av en tretrinnsrakett: du må bygge ut hula si, så kan du fylle det opp med ressurser, så kan du mine det ut klar til å brukes på ting. Du må skaffe prinsessesenger, så trenger du en diamant og litt magisk trollkraft, så kan du kidnappe en prinsesse... gitt at du har nok workers (dine og andres) i landsbyen for å utføre dåden.

Spillet belønner den som klarer å planlegge, og gjør det samtidig veldig utfordrende å planlegge. Top tier spill!

20240508_200114.jpgJeg glemte meg bort og tok ikke flere bilder første dagen. Det siste som ble spilt var to runder med The Estates, som er et dritslemt budspill og blant @ganon sine favoritter. Det ble spilt flere ganger, så mer om det senere.
 
Sist redigert:

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
DAG 2: TORSDAG

Litt hjernetrim under frokosten. Quarto er et spill for to som tilfeldigvis er laget før 2000 (vi fikk bingoskjemaer med ting å få til, som spill et tomannsspill, spill et spill fra før 2000, spill et spill med bare ukjente, etc). Det er fire på rad, bare at alle brikkene er forskjellige og du bestemmer ikke selv hvilken du får sette ut.

Du gir motstanderen en brikke, han setter den et sted og så gir han deg en brikke. Rinse and repeat helt til noen har plassert en brikke som gir fire på rad med en eller annen egenskap alle fire har til felles. Fire høye, fire sorte, fire sylinderformede, fire med hull i toppen...

En runde tar 2min og er glimrende ventespill.

20240509_093403.jpg
Wonderland's War
Ikke fått spilt dette, men både kona og jeg er drit nysgjerrige for det ser jo råflott ut! Fire timer langt halvheavy strategi satt i Alice in Wonderland-verden.

20240509_131055.jpg


Men når og hvordan skal vi greie å finne fire timer uten unger for å spille det sammen?Dominant Species! Seks spillere er hver sin type levende vesen (jeg var edderkopper, med i spillet var fugler, amfibier, pattedyr, etc). Man utvikler evnen til å spise nye typer mat slik at man kan overleve og spre seg (aka overta andres områder), setter isbreer på andres områder før de gjør det mot deg, formerer seg og går til kamp.

Hver runde starter som en worker placement, men resolving skjer ikke før alle har plassert. Etter dette, som KAN inkludere kamp, så blir det en area domination for poeng og temmelig take that-y kort i belønning.Spillet er innmari beige og halvhjerta utseendemessig, men har flust av dype og sinnrike mekanikker. Det plottes og backstabbes og avtales over en lav sko. Spillet tok over fem timer, med en middagspause midt i.
Til slutt spilte jeg et spill som heter Fractured Sky, som jeg glemte å ta bilde av, så her er et fra internett.Temmelig heftig produksjon med enorme mengder plast. Det går i hovedsak ut på are domination. Man bytter på å sette ut skip med en hemmelig styrke. Skipene er magnetiske så du snapper en av dine skiver under skipet og setter det ut på ett av områdene i kartet. Skivene er nummerert fra 0 til 10, men den tricky biten er at du ikke får lov til å ha en sum som går over 10 fordelt på de tre skipene dine. Skal du fordele de og ta noen sjanser, eller skal du sette ut en 10-er et sted og bløffe med 0 to andre steder? På toppen av det prøver man å samle ressurser for å bygge små bygninger som øker styrken din i nærområder, eller gir deg flere ressurser.

Hovedmålet er å samle star fragments, men man vet ikke hvor de havner før alle har satt ut skipene. For å skaffe seg informasjon kan man betale gull for å kikke på ett av stedene det garantert kommer en star fragment. Men putter du ut et skip der som første trekk eller setter du et annet sted først som en bløff? Eller er det en dobbelbløff og det kommer faktisk en star fragment der han nettopp satte et skip?

Det var et ålreit spill, og jeg hadde sikkert blitt med på en runde til men det traff meg ikke like hardt som det gjorde med eieren.
 
Sist redigert: