Dragon Quest V: The Hand of the Heavenly Bride

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
#1


Dragon Quest: The Hand of the Heavenly Bride er en forbedret port av PS2-remaken av SNES-spillet Dragon Quest V, og dette er første gang spillet lanseres utenfor Japan.

Spillet regnes av fans som det beste i Dragon Quest-serien, og er på mange måter en oppgradering av det allerede fantastiske Dragon Quest IV. Det har et mye sterkere narrativ enn de forrige spillene i serien, og inneholder mekanikker som senere skulle bli egne fullverdige spill (dere har kanskje hørt om Pokémon og Monster Hunter?).

Spillet starter ut med deg og faren din, Pankraz, på leting etter den Legendariske Helten (spoiler: Det er ikke deg!). Etter å ha utforsket en gammel ruin og noen andre eventyr, blir faren din drept og du blir solgt inn i slaveri. Først ti år senere starter det virkelige eventyret …

Dragon Quest V foregår over 20 år av hovedpersonens liv, iløpet av disse blir han både gift (derav tittelen) og stifter en familie. Jepp, når du kommer til et visst punkt er det tre forskjellige jenter du kan gifte deg med:

  • Bianca Whitaker - Klassisk tomboy-arketype og heltens barndomsvenn. Velger du henne vil du få en sterk fighter (og unger som ser ut som super saiyans).
  • Nera Briscoletti - Typisk japansk pure heart true love-jente. Hun vil utvikle seg til en kraftig magiker. Kommer fra en rik familie, så hun starter med bra utstyr og en del penger.
  • Debora Briscoletti - Søsteren til Nera, lagt til i DS-versjonen. Hovmodig og materialistisk. Våpenet hennes gir henne to angrep i runden.

Hovedpersonen har en mystisk egenskap som gir han en affinitet med monstre, og iblant etter en kamp vil monstre tilby seg å bli med deg. Disse monstrene kan du gi navn og kjøpe utstyr til. Det var 40 rekrutterbare monstre i SNES-versjonen, og det skal være enda flere i denne.

Spillet slippes 20. Februar i Europa og jeg gjør meg allerede klar for årets beste spillopplevelse.
Linker for videre lesning!
1UP.com-anmeldelse: A+
Tim Rogers gir det fire stjerner
Hvorfor Dragon Quest er bedre enn MGS og GTA
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#2
Faren til helten heter Bukspyttkjertel? :huh:

Blir vel sannsynligvis å sjekke ut dette her og slå av etter ti minutter som med DQIV.
 

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
#3
De som skriver spilla er veldig glade i ordspill, men siden det ikke er andre figurer med interne organer-navn aner jeg ikke hvorfor han heter Pankraz. I den fanoversatte utgaven jeg spilte for lenge siden var navnet Papas.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#4
Aha. Lurer på om jeg skal prøve å gi dette litt mer sjans enn DQIV, siden det visstnok er så bra. Jeg holdt tross alt ut Final Fantasy III i... cirka seks-sju timer før jeg ga faen.
 

Grønn Zebra

modder fukker av verste sort
#5
Koser meg med Chrono Trigger på bussen og har lenge vært svak for jrpg på håndholdt. Takk Thinaran, kommer garantert til å plukke det opp kort etter release. Ingenting er bedre enn å glede seg til et spill så kort før release.
 
#6
Er det noen som vet om et sted man kan få kjøpt DQV i Norge?
Jeg har spilt det en stund på flashcarten min nå, men vil kjøpe det naturligvis. Eneste butikken jeg finner på nettet som selger det er komplett, og de har ubekreftet 27/2 som dato.
Det skulle jo ha kommet i dag...
 

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
#7
Jeg fikk kjøpt det i dag, og skulle du ha sett, det er Ukens Spill på Game, så hvis du har sånn bonuskort kan du få det for 199. Men bare ut uka!
 
#8
Faen, og her trodde jeg at jeg hadde nok spill på ønskelista :(

Er det noen som vet om et sted man kan få kjøpt DQV i Norge?
Jeg har spilt det en stund på flashcarten min nå, men vil kjøpe det naturligvis. Eneste butikken jeg finner på nettet som selger det er komplett, og de har ubekreftet 27/2 som dato.
Det skulle jo ha kommet i dag...
Vi har det på Gamestop, men husker ikke prisen i huet.
 

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
#9
Bump fordi jeg har begynt å spille dette igjen etter å ha hatt det liggende en stund. Du kommer til enkelte steder i spillet hvor du ikke har noen ledetråder og bare blir satt til å utforske verden for å tilfeldigvis komme over plottråden igjen. Og det gjorde jeg, så nå koser jeg meg igjen. ^_^

Det er litt artig å tenke på hvordan spilldesignen er basert på japanske forhold. I Tromsø er det kanskje fire personer som spiller Dragon Quest på DS, men i Japan kan du anta at hver sjette person du støter på holder på med det i månedene etter at det har blitt sluppet og kan samtale om hemmeligheter og hvor man burde gå videre. Som på barneskolen da alle spilte Super Mario Bros 3.

Og det kommende Dragon Quest IX blir enda mer sosialt, her kan du kjempelett joine spillet til en annen person for å slåss litt sammen på toget på vei til jobb, og du vil beholde alt av utstyr, gull og experience i ditt eget spill. (Kun hovedpersonen din kan joine andres spill, hvis noen andre joiner ditt vil de da overta plassen til en av dine tre sidekicks.)


Og så ville jeg poste denne:

 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#10
Vel, jeg kan jo røpe at jeg har sjekka ut dette, og slo ikke av etter ti minutter. Ligger på fjorten timer så langt, og jeg har kommet til et punkt hvor jeg skal gjennomføre en overgangsrite i en hule som heter Riteof Passage. *Klaske lår*

Det jeg liker best er at du ikke trenger å tenke overhodet for å spille, det er et flott spill bare å slappe av med. Klink taktikken til laget ditt på "Fight Wisely" og så løser du alle kamper ved å trykke A et par ganger. Med unntak av den der skrotkampen på slutten av Riteof, som jeg trodde var scripta men som viste seg å ikke være det. :argh:

Ellers så er det skikkelig artig å fange og trene opp monstre, det er tydelig hvor de fikk inspirasjon til Pokémon fra.
 

Sjutten

Piraten fra Sjuttavika
#11
Fikk låne dette av en viss rabbagast på forumet her og har spilt en halvtime. Har ikke gjort noe særlig annet enn å gå rundt på en båt og snakket med folk, åpnet skuffer og knust tønner som respawner så fort du forlater åstedet, men det virker da ålreit hittil. Spiller mer senere i kveld.
 
#12
Hellige bump. Men dette er den beste dragekvesten, ingen tvil.
 

Sjutten

Piraten fra Sjuttavika
#13
Har spilt i seks timer og kom meg akkurat til Fortuna, hvor det er et kasino. Kjøpte 30 tokens for 600 spenn, spilte på det billigste kronespillet, fikk tre sjuere og vant 100. Så gikk jeg og ba i kjørkja, spilte på kronespillet som kosta 10, fikk fire sjuere og vant 10.000 tokens. Det føler jeg fortjener en :smugdog:
 

Sjutten

Piraten fra Sjuttavika
#14
Å dæven, dette spillet burde jeg ha fullført. Har du fortsatt savefila mi, @Yetipants?
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#15
Mest sannsynlig ja.
 
Topp