[PC] Jeg har Kickstarter-feber og den eneste kuren er å finansiere fler indiespill

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Det spillet er faktisk ikke så verst. Hvis du ser bort fra selve billøpet. Kudos for at de har satt et realistisk mål på startskytinga (2,2 mill burde gå et stykke på vei til i finansiere ett år med utvikling), men altså hvorfor har de ikke markedsført det bedre? Burde jo være hovedsak i riksdekkende medier, det der.
 

Lodin

Der Waaaah
Største feilen de gjorde var vel å ikke hamre løs på at grafikken var midlertidig ved enhver anledning. Ser meget bra ut nå.
Men det er Castlevania så eh...
 

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
Blir å eie!

Den 25. juni. Oh well. Awesome musikk, awesome look!
 

Lodin

Der Waaaah
Heite, Wluigi Time skulle komme neste måned digitalt, men er utsatt til i vinter eller lenger. Dingusen som tegner Brawl in the Family har ikke brukt backup så nå er 200 nye striper og andre bonusgreier borte etter at harddisken hans daua. Han har sendt den til tre steder som driver å redder data, men det er håpløst. Om ikke annet har han skisser og manus i fysisk stand og stripene går fort å tegne om.
Men ja, dette gleder hverken meg eller Waluigi.
 
De fleste her har vel et eller annet forhold til R-Type, og nå har den gamle gjengen samlet seg for å skape en oppfølger! De har en syv dagers kickstarter hvor man kan pledge fra digital versjon til dagens konsoller samt PC, til fysisk utgave og ekstra greier om man ønsker. Tror jeg kommer til å gå for en fysisk utgave til Switch.

 

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
R-Type er fett, men jeg har 100% slutta med konseptet kickstarting av spill. Eller software generelt. Det er noe av det mest vriene å få til, og bransjen har vel aldri hatt er mer variert utvalg av ting å bruke penger på så jeg ser ingen grunn til å slenge penger etter det på forhånd.
 

Terje

mostly harmless
Jeg har vel omtrent helt slutta å støtte spill på kickstarter også, mye fordi det ikke dukker opp særlig med interessante prosjekter lenger men også fordi at det er en del av de jeg støtta som endte opp med å bli ganske så middelmådige affærer. Det er igrunn bare sånne ting som det her som kan friste. Men så har jeg ikke egentlig noe forhold til R-Type. Ser det heller an når det er ferdig.

Jeg backer derimot rett som det er andre typer prosjekter, som spillrelaterte bøker, musikk og dokumentarer. Men med et kritisk øye også her.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Jeg... har et forhold til R-Type. Kan du si. Har også et forhold til R-Type Final, som jeg har spilt... en del. Ikke nok til å bli god, men nok til å se det meste spillet har å by på. Og det som er noe av greia, er at R-Type Final på mange måter er perfekt. Ikke som i at det ikke finnes bedre spill, men fordi det er det det er. Det ligger i navnet; R-Type Final var det siste R-Type-spillet. Derfor la de inn alt de kunne tenke på som kunne skape den fullkomne R-Type-opplevelsen; vi snakker ørten tusen (nesten) romskip du kunne låse opp, en historiemodus hvor brettene endret seg basert på hva du gjorde på forrige brett (dette var ofte ting som enten krevde at du var ganske så god eller bare gjorde ting på en bestemt måte eller i en bestemt rekkefølge eller alle tre), og dermed krevde det en real innsats å få sett alt i spillet. Og slutten. Sistebrett... vel, jeg klarer ikke å beskrive det på en måte som kan yte det rettferdighet, men nøyer meg med å si at det er et brett som klarer det kunststykket å være en hyllest og en svanesang til en hel spillserie. R-Type Final var en helt særegen opplevelse, en som helt savner sidestykke.

Og derfor... er jeg ikke umiddelbart solgt på R-Type Final 2. Ja, det går an å lage langt mer spektakulære ting nå enn det gjorde da RTF kom ut (det er et PS2-spill og la meg bare skyte inn at hvis du liker shmups av typen horisontal og skaffer deg en PS2 med R-Type Final og Gradius V, ja, da har du noe å drive med i et års tid), men... R-Type Final skulle være det siste. Etter at det var over, var det liksom ikke noe mer å si om R-Type. De ga seg på topp. Så enten kan dette være "oisann, det var visst noen ting vi kunne gjort bedre likevel og nå har vi muligheten", eller, hvis man skal være litt kynisk, "oisann, R-Type Final ble jo ekstremt godt mottatt av fansen men solgte kanskje ikke så bra som det kunne ha gjort, her kan vi rake inn noen hauger med cashmoney". Håper så klart at det er det første som ligger bak her, men uansett veit jeg en ting: Det går ikke an å lage et spill som forbedrer R-Type Final eller gjør det det gjorde om igjen, rett og slett fordi det spillet var ment å være det siste og det var med den vissheten du spilte det, og den vissheten det ble laget.

Men men, igjen, håper jo det blir bra. Kommer ikke til å sparkstøtte.

E: Gjør deg selv en tjeneste og spill R-Type Final. Litt avhengig av hvilken dag du spør, er det eller Gradius V favoritt-horisontalskyteren min.
 

Lodin

Der Waaaah
Apropos så er det derre Barkley Gaiden 2 i praksis kanselert. Har vært stille på den fronten de to siste åra og nå viste det seg at det bare er to folk igjen på prosjektet.
 

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
Det er bra! Har skippa en del døll dialog men ellers er det akkurat det jeg ønsket meg. Temmelig grindy da, da du må drepe fiender for materialer, utstyr og shard powers. Låta i første område er så SotN atte hjælp, og de klassiske "løpende jaguar", "skjelett som kaster bein", "lat svevende spøkelse" og "flaggermus som skader deg før du får fullført angrepsanimasjonen" har alle dukket opp allerede.
 

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
Men nå er jeg misfornøyd fordi jeg hoppa rett på spillet ved midnattsreleasen, og nå har de sluppet en patch som fucker opp savegamene for de som starta spillet på versjon 1.01 og jeg må starte helt på nytt igjen.Jeg er jo en sånn som har grindet meg til shardsene og dropsene på alle fiendene ved første møte, så det er en del timer selv om jeg ikke har kommet meg kjempelangt i storyen.

Dere som får det på Switch neste uke, pass på at dere er på versjon 1.02 når dere starter spillet.
 

Terje

mostly harmless
Det er noe Commodore 64 symfoni på gang. Eller, det har vært på gang en god stund. Et tidligere prosjekt som nærmer seg ferdig handla om å skrive helproffe symfoniversjoner av klassiske C64-låter, men ikke å få dem spilt inn. De ville istedet bli laget ved hjelp av et sånn derre orkesterprogram, utført av en fyr som har god greie på sånt. Resultatet er tålelig bra men likevel åpenbart kunstig, ikke akkurat som å høre det i virkeligheten. De fikk organisert en konsert i Hull som var nå i slutten av juni men hadde ingen mulighet til å ta den opp, så den var kun for de som hadde anledning til å være der.

Dette nye prosjektet handler altså om å få leid inn et skikkelig symfoniorkester til å få spilt inn dette her til et dobbelalbum. Og en blu-ray med liveopptak. Så det er jo noe for meg.

BBC rapporterte om Hull-konserten et par dager før den ble avholdt:

 

Shinra85

Spillegals effort emo
Backa detta da det virka interessant nok til å ta noen runder med.
Table top shmup? Hvorfor ikke.