Nestegenerasjons konsoller i mine hender.

#1
Første møte med Xbox 360

Jeg skriver alt dette kun for å skryte, så jeg har ikke lagt min sjel i artikkelen. Faktisk må jeg si at det er mer et referat fra dagen enn en artikkel, så stfuplz..


Xbox 360 er ikke tilgjengelig før 22. November, men ikke tro at dette er i Europa. Dette er selvfølgelig i maskinens hjemland og omegn. 2. Desember kommer maskinen til Norge, og åtte dager senere i Japan. Likevell har noen vært så heldig at de faktisk har prøvd Xbox 360, og jeg er en av dem.

Det var en ruskete dag, som vanlig, i Bergen. Jeg ble vekket av to venner som ville se en film under Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF). Jeg svarte ja uten å blunke, fordi den dagen var jeg alt annet enn travel. Tid ble avtalt, og jeg forberedet meg til å måtte sløse vekk 70 kroner på en piss elendig film. Jeg tok meg en dusj, tok på meg klær, spiste litt og sparket igang mopeden. Det som svirret rundt i hodet mitt var tanker som "nå er jeg veldig sen", og det gjorde da ikke noe at jeg tok igjen bussen vennene mine var i på målstreken, en buss som de hadde tatt en halvtime før meg sånn circus.

Vi gikk inn på kinoen og stilte oss i kø. Dette gjorde egentlig veldig liten nytte, fordi filmen ble utsolgt akkuratt når han foran oss bestilte fem billetter. De to jeg var med tok det med fatning. Jeg selv smilte for å ha spart pengene. Planen ble endret der vi sto, og vi bestemte oss for å bare gå. Når vi så en hvit rektangulær ting på størrelse med en vanlig Xbox og en TV over blir vi nyskjerrig, og gikk inn på Bergens andre kino, Magnus Barfot.

Det som møtte oss var synet av åtte Xbox 360'er, to kontroller til hver og en tv på rundt 20 tommer, demoene "Dead or Alive 4", "Kameo: Elements of Power", "Perfect Dark: Zero" og "Project Gotham Racing 3". Dette var selvsagt ikke alt. Selve plommen i egget var enda en Xbox 360 med fullversjonen av Project Gotham Racing 3, to sofaer, og en flat-tv på sikkert 40 tommer. Vi satt oss ned og ventet på tur. Siden maskinene hadde stått der relativt lenge allerede, var det ikke så stor kø. Folk kom og gikk hele tiden. Chris-André (RealNumero1 på forumet. Skrevet ti poster maks) fikk prøve først. Han ble overasket over det grafiske, og imponert over spillbarheten. Han endte opp med en total på rundt 2000 kudos når han hadde spilt ferdig. Jeg, selv, var mer opptatt av å se på den rare formen til maskinen. Hvordan kan en slik ting bli kalt "360"..? Jeg legger merke til at dekselene er utskiftbare, men min personlige mening er at maskinen er mer enn pen nok til at det skal et veldig bra deksel til for at jeg i det hele tatt skal vurdere tanken.
Bendik var nestemann, og han er ikke registrert på forumet. Han slo rekorden til Chris med 650 kudos. Så var det tid for Daniel (meg). Daniel som har logget 300 timer på Project Gotham Racing 2. Han tok en klar sisteplass med 1700 kudos, og er meget stolt over prestasjonen. Vel vitende om at jeg aldri kom til å vinne noen ting som helst ga jeg fra meg kontrollen til en japaner. Han hadde alt som skulle til for å se ut som en skikkelig spillg33k. Det viste seg at Nintendo bør være et sikkert valg for han, og at Microsoft og Japanere ikke fungerer bra i praksis.

Meg og Chris-André gikk mot en ledig Xbox 360, uvitende om hvilket spill det var. Spillet viste seg å hete "Kameo: Elements of Power", uten at det sa meg så veldig mye. Vi spilte co-op modusen, og spillet var megateit i begynnelsen, men ble bedre etter hvert. Et spill som jeg vil karaktirisere som et typisk multiplayer-spill og et spill som jeg aldri kan tenke meg å spille gjennom alene. Spillet ble bedre etter hvert, og skal jeg si min mening om spillet vil jeg si "brukbart". Bendik sitter rett ved siden av oss og spiller gjennom Perfect Dark demoen for tredje gang, tydeligvis overbevist om at spillet kommer til å bli bra når det er ferdig.

Jeg og Chris-André beveger oss videre til Project Gotham Racing 3 (På liten skjerm, dog). Dette var enten en stor demo eller fullversjonen. Siden Nurbürgring (rett stavet?) er en god bane på toeren, og at det er den lengste banen på spillet (antar jeg), velger vi fem runder på den banen. Det er da man legger merke til hvor godt kontrollen fungerer. Kontrollen er på størrelse med Controller S, men mye mer gjennomført. Istedet for kjedelig, hard plastikk har man mye myk gummi som gir et bedre grep, og forbedrer designet en smule. Kontrollen er mer gjennomført enn noen annen kontroll, selv Controller S må i skammekroken. Noe som ble lagt merke til før, men som gikk opp for meg når jeg spilte PGR 3, var at svart og hvit knapp hadde forsvunnet. Som erstatning har det kommet to nye skulderknapper. Man har fortsatt de vanlige triggerene, som nå heter LA og RA, og skulderknappene ligger forran de to. Navnet på dem er LB og RB. Det er en bra gjennomført nesten-kopi av skulderknappene på snes, bare bedre. Det er mye å si om denne kontrollen, som Xbox Live!-knappen (som var ute av funksjon fordi man var uten nett der, men man kom seg inn på menyen likevell), men jeg lar dere finne det ut selv. Skal kontrollen sammenlignes med noe, må det være en relativt god pornofilm. Vi blir ferdig med tredje runde på Nurbürgring etter 20 minutter, når undertegnede legger merke til at folkene ved siden av oss, som spiller Dead or Alive, reiser seg for å gå. Som en ren refleks trykker jeg på Start, opp, A, opp, A, noe som viste seg å være "Quit game". Folket tar hintet og Dead or Alive ble prøvd ut. Siden fighting ikke er min sjanger ble det bare en halv kamp for meg mot Bendik før jeg ga roret til Chris-André. Etter dette følte vi oss alle rimelig ferdig og var klare til å gå hjem. Min personlige mening var at Microsoft har forbedret grafikk, gameplay og alt med de tre-fire hakkene som er nødvendig for at det skal kalles en oppfølger. Det er ikke "tEh bIg tHinG", men egentlig bare positive ting å si.

Dagen er over og Bendik og Chris-André tar bussen hjem. Så wild som jeg er blir det til at jeg kjører litt rundtom i Bergen by før jeg kjører hjem selv. Igjen blir de eid, og jeg tar de igjen femti meter fra huset.

Jeg vant forøvrig en billett til en leilighet i Oslo for å prøve Xbox 360 6. November. Billetten er gitt vekk. "Xbox 360 er lizzm så ooooooooooooold for meg.."
 
#2
Du...du...du er en neger!
Jeg vil også prøve kjeksbox treseksti :grine:

[/whine]

Men det virket som en morsom opplevelse, og at den nye Xboxen faktisk er verdt å få med seg.

bah! er vel ikke noe annet å gjøre enn å vente på release
 
#4
Du...du...du er en neger! [/b]
Drit i å kall folk slike stygge, ekle, svarte ting! :)


Jeg vil også prøve kjeksbox treseksti :grine:

[/whine]
[/b]
Synd. Som sagt så har jeg mulighet for å prøve Xbox for andre gang på søndag, men billetten er gitt vekk. Livet er urettferdig, du. :D

Men det virket som en morsom opplevelse, og at den nye Xboxen faktisk er verdt å få med seg.

bah! er vel ikke noe annet å gjøre enn å vente på release
[/b]
Ja, ja, og ja.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#5
Vær konge mens du kan, nå. Om et par uker er du bare en i mengden igjen. :D
 
#7


Måtte jo bare dukke opp før eller siden :D
[/b]
Skjønte ikke helt den jeg? Om du refererer til det dårlige bilde på skjermen der så er det en historie til det faktsik.

Skjermene som dem satt opp til disse kioskene var stilt feil og Microsoft skal ha rettet på samntlige kiosk stasjoner nå.

EDIT: LOL, så ERROR mld der nå :ler:
 
#8
Opprinnelig skrevet av Insty
Jeg vant forøvrig en billett til en leilighet i Oslo for å prøve Xbox 360 6. November. Billetten er gitt vekk. "Xbox 360 er lizzm så ooooooooooooold for meg.."
Hva mener du? Er det den Gamer-konkurransen du snakker om, hvor du kunne besøke Perfect Dark Zero leiligheten?! GA DU BILLETTEN BORT?
 

sheriffen

humre humre
#9
Altså, det er bare et spill, ikke billetten til evig Nirvana.

Synes Perfect Dark Zero også virker som et av minst interessante spillene til X360, bortsett fra grafikken (som jo er fin) så virker det veldig generisk.
 
#10
Opprinnelig skrevet av Insty
Jeg vant forøvrig en billett til en leilighet i Oslo for å prøve Xbox 360 6. November. Billetten er gitt vekk. "Xbox 360 er lizzm så ooooooooooooold for meg.."
Hva mener du? Er det den Gamer-konkurransen du snakker om, hvor du kunne besøke Perfect Dark Zero leiligheten?! GA DU BILLETTEN BORT?
[/b]
Yes.. :)