Den sosiale analogspilltråden (Snapchat-nicks ITT)

demake

Seksuelt godteri
Du har denna siddisen her da.
http://takras.net/bmt/

Om det er vettugt veit jeg ikke, for jeg har ikke sett noe av greiene hans.
 

Agradula

Ridder Jonatann
Medlem av ledelsen
Så den siste episoden nå som handler om galaxy truckers, som tilfeldigvis er det spillet vi kjøpte til lillebrødrene BI.
Og.. Det virker ganske vettugt faktisk. skal sjekke litt mer seinere ikveld.
 

demake

Seksuelt godteri
Men kan vi på SG gjøre det vettugere? Det er spørsmålet.
 

Agradula

Ridder Jonatann
Medlem av ledelsen
Vet ikke helt hvordan man skulle gjort det mer vettugt. Det kan jo gå an å filme selvsagt. Går jo an å skrive mer detaljert. Det går også an å bare være en til i Norge som skriver om brettspill på en bra måte bare at vi er et forum og på den måten kan det være enklere for eventuelle nye medlemmer å finne folk de kan spille med, i motsetning til en fyr som bare skriver og filmer på sin egen spillside. Det er ikke alltid like lett for alle å arrangere no brettspillings hvis de ikke kjenner nok folk, men på sg er det jo faktisk ganske mange folk spredd utover ganske store deler av landet.

Det kan også kanskje føre til at man kan få lånt brettspill av butikker hvis vi kan få gjort det på en litt ordentlig måte og på den måten reklamere for sjappa og spillet indirekte ved å f. eks. linke til spillet på en eller annen side og bla bla.
Jeg vet ikke. Bare drodler med ord her.
 

demake

Seksuelt godteri
Sannhetsord fra Agra der. En stor del av årsaken til at brettspill er kjekt er den sosiale biten, så at vi pusher brettspill på forumet trur jeg er bra. Anmeldelser er jo nesten obligatorisk, men kanskje noen greier med mer med fokus på den sosiale delen rundt det også? "3 spill du kan introdusere til folk som aldri har spilt før", "Kast ludobrettet fra '77 som ligger på hytta og ta med dette på påskefjellet i stedet", "Et knippe husregler som gjør spill bedre", "Hvordan arrangere den bpste spill kveld?" komplett med bilder av Tutankoopa som spyr på parketten og Jarle med 1000yard stare.
 
Skal på brettspillkveld i morra, og har lagt inn ønske om Trains. Får se hvor raske de er til å kjøpe inn stash (foreningen har fått latterlig mye støtte). Ville bare skyte inn (til Klaymen) at Magic har fått så mange rare strategier nå at jeg synes moroa har forsvunnet. Det finnes litt for mange kort som spiller på "lag" med andre kort, som gjør at man kan vinne på en tur eller to.

Tro om man kunne tatt en brettspilldag før neste skro?
 
Når det gjelder magic tror jeg nok ikke jeg hadde giddet spille slik at alle kan spille med sine finpussede decker. Mye morsommere når man må bygge decks der og da, da føler jeg at det blir en del bedre balansert, og man unngår sånt.
 
Sist redigert:
Utgår delvis, men husk at de som er mest rutinert vil plukke opp de kortene som passer best til akkurat den utgivelsen. Men så lenge man kan alle reglene så stiller man ikke dårlig. Jeg fant iallefall fort ut at det har kommet en haug nye abilities som jeg ikke visste om samtidig som det er ulike taktikker for å bruke de best mulig. Kanskje gammeldags å mimre tilbake til liv/poison counters, og f.eks. det at flying har counters som ikke kan fly selv er helt ok. Men synes fremdeles at begeret renner over.
 

demake

Seksuelt godteri
Hvorfor spille Magic når man kan spille Android: Netrunner?
 
Skulle gjerne testet det og, jeg! Men hvorfor utelukke ett spill når et annet er så bra? Eller er det virkelig bedre enn Magic på alle områder?
 
Hearthstone er vel det nærmeste man kommer en erstatter for Magic. Det kommer i åpen beta den 08.01 forresten.

Hva med at folk legger ut en liten liste av brettspillene de sitter på så kan man lettere spørre hverandre om hva som er verdt å eie, svare på regelspørsmål, eller rett og slett avtale å møtes for å teste ut nevnte spill?

Jeg sitter på følgende spill:

Trains
Dominion
Dominion Intrigue
Ticket to ride
Ticket to ride: Europe
Khet
Quarto
Zombies+ Clowns og Military expansions
Agricola
Kingdom builder
Twilight Struggle
King of Tokyo
Monopol
Risk

edit:
Fantasi
Smallworld
 

Shinra85

Spillegals effort emo
Sitter på et dårlig utvalg som begrenser seg til

Carcassonne (med en del expansions)
Forbidden Island

Ikke noe spesifikt i sikte, utenom at jeg venter på 404: Law not found som kommer snart, samt at jeg snuser på Trains
 

Agradula

Ridder Jonatann
Medlem av ledelsen
Jeg har ikke så mye sjæl, men litt mer enn shinra da.

Hey, that's my fish
Ticket to ride
Dominion standardpakka og piratpakka (sammen med mjau)
Zombies!!! med to expansions
Smallworld
Bohnanza
Once upon a time og Dark tales expansion
Ugg-tect
The resistance
Chez geek (det er en sånn boks som ser ut som et hus men har mista noen få kort)
Android: netrunner
Army of darkness (faktisk ganske moro som filler)
Spank the monkey
Gloom, men mangler ett kort, men det er kjedelig så det gjør ikke noe.


Skulle ønske jeg hadde:
Alt fra han derre vlaada chvàtil
Trains
Battlestar galactica
Shadows over camelot
Agricola
Twilight imperium
K2
Citadels
Og mer.
 

demake

Seksuelt godteri
Skulle gjerne testet det og, jeg! Men hvorfor utelukke ett spill når et annet er så bra? Eller er det virkelig bedre enn Magic på alle områder?
Vel, jeg synes det er bedre enn Magic på alle områder, men det kan ha noe med at min Magic-erfaring fra mine barndomsår var at jeg spilte med en gutt i klassen som hadde smårike foreldre så han fikk raskt kjøpt seg opp en overlegen deck. Kjente ikke til drafting da, så vi spilte med det vi hadde. Han kunne ikke forstå at jeg syntes det var urettferdig og at det slutta å være gøy. Han blei også sur fordi jeg tok på korta hans og lagde fingermerker på dem.

Anyway, det fete med Netrunner er asymmetrien i spillet. Den som spiller coorporation bør tenke litt fremover, spille en langsiktig strategi, og forsøke å bløffe litt om hvor det ligger bra stuff ved å installere ice på de rette stedene. Runneren derimot må spille litt mer impulsivt og slenge ut noen dick moves i ny og ne, samtidig som han må kontre hva enn av sikkerhet og beskyttelse coorpen har slengt ut.

Og så over på småting som irriterer. I Magic, hva er det tappingen av land skal representere? Hvorfor krever den flygende øgla di så og så mange land? Kall det flisespikking, men jeg synes det virker så tilfeldig. Jada, man må ha en slags currency, men land?

Takke meg til transaksjoner og credits i Netrunner. Og jeg synes det tematiske i Netrunner er mye fetere også, for man blir litt mett av mytologiske vesener og mana etter en stund.
 

demake

Seksuelt godteri
Mine spill:

Agricola (herjer)

Smallworld (herjer)

Settlers of Catan

Ticket to Ride: Europe

Tsuro (kjapt og veldig enkelt spill for opp til 8 spillere)

K2 (herjer)

The Resistance

Oregon

Trains (aldri mer Dominion)

Zombies!!! (dette suger, håper jeg aldri spiller det igjen, byttes gjerne vekk)

Pandemic

Forbidden Desert

Game of Thrones (+ to ekspansjoner)

One Night Ultimate Werewolf (på vei i posten (håper jeg))

Android: Netrunner
 
Vel, jeg synes det er bedre enn Magic på alle områder, men det kan ha noe med at min Magic-erfaring fra mine barndomsår var at jeg spilte med en gutt i klassen som hadde smårike foreldre så han fikk raskt kjøpt seg opp en overlegen deck. Kjente ikke til drafting da, så vi spilte med det vi hadde. Han kunne ikke forstå at jeg syntes det var urettferdig og at det slutta å være gøy. Han blei også sur fordi jeg tok på korta hans og lagde fingermerker på dem.

Det skal sies at jeg hadde samme erfaring frem til jeg testa det på nytt før jul nå.

Android Netrunner høres fett ut, skal komme med en bedømmelse når jeg får testet det. Når det gjelder tematikk og sånt så gir jeg litt faen, bare det er pent å se/ta på og lett å forstå. Rollespilling har aldri helt vært min greie (derfor jeg ikke har giddet være med på forumspillinga etter første runde med mafia heller).

Til å være såpass glad i brettspilling har jeg en rimelig beskjeden samling. Desverre var Dominionsamlinga Kjersti sin. Uansett:

7 wonders med alt av expansions og promos som fins hittil.
Munchkin Zombies med alt av expansions og promos som fins hittil.
Ubongo 3D (Takk, Sofie. Secret Santa '11!)
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Detta er hva jeg har da hehe.

- Ticket to Ride
- Ticket to Ride: Nordic Countries (Norge, Sverige, Finland og... Nederland etter hva jeg husker, tre spillere maks, ikke det helt store, dessverre)
- Settlers of Catan
- Dominion + Seaside + Prosperity
- Illuminati!
- Libertalia
- Francis Drake

Ikke tenkt over det før, men nautiske brettspill er tydeligvis min greie. Neste spill på innkjøpsplanen er forøvrig Risk Legacy, det virker for interessant til at vi kan stå over.