Elite: Dangerous har en egen tråd nå, og den er kun online

En tråd i 'Spilldiskusjon og -nyheter' startet av Yetipants, 04.10.2014.

 1. Lodin

  Lodin Der Politipresident

  Det finnes og en egen multiplayer folk har finni på hvor flere folk prøver å fly inn samtidig. :v
   
 2. Terje

  Terje mostly harmless

  Åjada, og det finnes uoffisielle racingligaer også. Mer enn én ja. De vil begynne med buggy-løp snart også.

  Frontier Developments omfavner disse tinga. De elsker at folk finner på sånne ting. Da de gjorde det til en automatisk forbrytelse å kollidere innenfor no-fire sonen til en romstasjon så skrek en gruppe folk opp. De arrangerer nemlig demolition derbyer inni dokken på romstasjoner. Alle flyr samme skipstypen, og så er det last man standing uten gønnere. Om ingen vinner iløpet av ti minutter så skyter romstasjonen de som er igjen for loitering likevel. Dette gikk såklart i dass med den nye regelen fordi romstasjonen begynte jo å skyte folk med en gang istedet, og dermed endra Frontier raskt på det sånn at det er bare en forbrytelse hvis fyren du kræsjer i har Report Crimes Against Me-funksjonen på. Pent.
   
  Lodin, Agradula og Yetipants ga dette en brofist.
 3. Lodin

  Lodin Der Politipresident

  Men kan man gjøre dette? Det no mye mer morsomt spillere har finni på selv. =D

   
  Sist redigert: 30.12.2015
 4. Terje

  Terje mostly harmless

  Nei, heldigvis ikke. Tror du i teorien kan skade skip som står på rampa men du blir dissekert av stasjonen før du får til noe uansett. Det foregår ellers svært lite faktisk trolling i Elite såvidt jeg vet. Jeg tror det generelt er fordi alderen på Elite-spillere i snitt er en del høyere enn ellers. Det er mange gamle fiser som oss som spiller. Og stort sett så er folk mer interessert i å ha det gøy sammen med andre enn på bekostning av andre. Selv de som er pirater og jakter spillere som flyr store frakteskip prøver å ikke ødelegge dagen deres når de tar dem. Piraten vil som regel skanne de og be de slippe noen tonn av den mest verdifulle lasta. Piratene har sjelden noe særlig lastekapasitet likevel. Om frakteskipet bare gir dem den brøkdelen av lasten sin så slipper de ellers uskadd fra det. Piraten har ingenting igjen for å skyte offeret sitt i filler siden det ødelegger mesteparten av lasta så det som er igjen å plukke opp er lite sannsynlig at er det han ville ha. Og så får han jo en dusør på seg.
   
  ganon og Yetipants ga dette en brofist.
 5. Lodin

  Lodin Der Politipresident

  Noice.
   
  Yetipants og Terje ga dette en brofist.
 6. Terje

  Terje mostly harmless

  Jepp, det der er en av de oppdateringene som kommer. En annen som kommer senere er at man kan multicrewe de skipa som har mulighet for det, så det er vel derfor avatar-greia kommer nå. Ellers er det jo null behov for egne avatarer, ingen som ser en dritt av deg enda likevel. Liten vits for meg uansett da det multicrew greiene er en sånn multiplayer ting jeg kommer til å kraftdrite i.
   
 7. ganon

  ganon The Boshy

  Terje ga dette en brofist.
 8. Terje

  Terje mostly harmless

  Luirte litt på det for en stund siden da de drev og rekrutterte. Det hadde vært gøy, men jeg ville ikke binde meg såpass til Elite over så lang tid.
   
 9. Terje

  Terje mostly harmless  What ho! Den første store oppdateringen i Horizons sesongen er endelig her. Og det er en diger en. Den har alt vært ute en dag eller to, men jeg har ikke testet selv enda og jeg kommer nok ikke til å gjøre det på en liten stund heller. Men jeg kan gjengi hva som er annonsert av endringer:

  Som navnet på oppdateringen antyder så er den største greia her ingeniørene, som er en gruppe spesialister med sine egne baser hist og her. De kan skaffe deg utstyr med spesifikasjoner som er ganske mye bedre enn hva man får kjøpt ellers, men ofte med en hake. Som for eksempel skjold som tåler skikkelig mye juling, men går så varmt at når du kjører full kraft i det så skader det deg sakte men sikkert. Sånne ting. Alt de lager til deg har også en sjangs for å få en ekstra kul buff i tillegg til de unike statsa. Du har en rating med ingeniøren og han/hun må like deg for at de skal gidde å gjøre noe for deg. Så de stiller visse krav, skaff de de rette ressursene eller varene, gjør de tjenester og de vil gjøre kulere ting tilgjengelig for deg. Samme måten som oppdragsystemet med vanlige mindre faksjoner fungerer egentlig, hvor man får bedre oppdrag jo høyere de verdsetter deg.

  Ingeniørene kan ikke finnes sånn rett uten videre, man må bli invitert. De er unike personer i spillet og blir ikke tilfeldig generert her og der som det meste annet i spillet er. Og det varierer hva som skal til for at de inviterer deg, en liker pirater mens en annen vil du skal være alliert med imperiet for eksempel. En ingeniør kan også gi deg lokasjonen til en annen om han synes du fortjener det.

  Det er også lagt til en del annet i forbindelse med ingeniørene som flere typer ressurser og slikt

  Men det er så mye mer i denne oppdateringen. v2.1 The Engineers er tilgjengelig kun for de som har Horizons ja, men for de som bare har basespillet så kommer det også et lass av endringer i form av v1.6, som selvfølgelig også er inkludert i v2.1:

  For det første så ser man nå ansiktene til de man har med å gjøre på romstasjoner og baser. Og disse er igjen unike, om man er på samme stasjon og snakker med samme faksjon om et oppdrag så vil det være samme fyren som sist. Og blir man etterhvert godt likt eller alliert med faksjonen så vil man få med høyere rangerte personer å gjøre istedet også. En kosmetisk endring, men som vil gi spillere en bedre opplevelse enn å bare plukke vilkårlige oppdrag fra en smørbrødliste som før. Oppdragene vil nå også bli listet opp annerledes og mer fornuftig ut fra hvilket forhold du har tiil forskjellige faksjoner og hvilken rolle du spiller. Oppdrag er nå bare rangerte etter hvilken status de krever av deg, ikke låst som før så man har tilgang til mye mer.

  Nav beacons vil nå spille en rolle, man kan scanne de for å få systemkartet om man ikke har det fra før, og for å få informasjon relevant til oppdraget ditt i form av hvor i systemet målet ditt befinner seg. Oppdrag har med andre ord nå spesifikke plasseringer i systemet og løses ikke lenger bare ved å droppe inn i tilfeldige signaler til spillet spawner det riktige stedet for deg.

  Det er kommet en ny våpenklassifisering, der man før hadde small, medium og large har man nå i tillegg huge på de største skipene. Det sies at man bør ikke krangle med folk som har disse. Bare ikke gjør det.

  Det er en del kosmetiske oppdateringer generelt, men særlig overflaten på planeter skal ha blitt svært mye penere enn den var.

  Man kan møte og krangle med NPC skip nede på planeter nå.

  NPC AI er kraftig forbedret, høyt rangerte NPCer er nå mye farligere enn de var og har nye taktikker for å stanse enkelt metoder folk brukte for å cheese de. Samtidig er lavt rangerte NPCer gjort noe dummere for å øke forskjellen mellom de og gi kamper større variasjon.

  Det er mye mer, full smørbrødliste over nye ting i v2.1 og v1.6:

  Og den ellers så inn i helvetes massive changelogen kan man se på forumet til Frontier her, for den var visst for stor til å legges inn i dette innlegget.
   
  oerhört, justincase, Agradula og 2 andre ga dette en brofist.
 10. Terje

  Terje mostly harmless

  [​IMG]

  v2.2 The Guardians er rett rundt hjørnet, men datoen er ikke helt spikret enda. I denne oppdateringen kan man hyre NPC-piloter til å fly små jagere som lagres ombord i skipet ditt. Mest for de større skipene dette. Da får traders og sånt endelig noe effektivt forsvar mot pirater. Når man slipper ut jageren kan man velge å fly den selv og la NPC-piloten styre hovedskuta istedet. Jagerne er små, men fortsatt raske og kraftige i forhold til vanlige skip på samme størrelse siden de ikke har jump-engines og store drivstofftanker. De kan dermed dedikere plassen til store kraftverk til våpen og manøvrering istedet. Piloten man hyrer krever en viss prosentandel av all inntekten din i lønn, og jo dyktigere de er jo mer skal de ha. Pilotene levler seg derimot opp men krever ikke høyere lønn etterhvert som de blir dyktigere, så det kan lønne seg å hyre en dårligere en og ta vare på han så du ender opp med en dyktig og billig en. Men dauer han så er han tapt for godt, så pass på.

  Ellers kan man installere lugarer og ta med passasjerer. Disse kan variere fra rene transport-etapper, folk som er på flukt, til sightseeing-turer. Frontier annonserte dette for noen måneder siden og ba folk sende inn stilige posisjoner som slike turister kunne finne på å ville reise til for å se. Så nå sitter de på en database med noen tusen fotogene steder i spillet som du kan busse turister til.

  Du vil nå ha tilgang til et stash for skipsmoduler du har kjøpt. Tidligere så måtte man selge moduler og kjøpe andre for å bygge om skipene sine, som var frustrerende siden det kan være et helvete å finne en shipyard med akkurat den modulen du vil ha. De kompenserte dette tidligere med at du tapte ikke noe på å kjøpe og selge moduler, kjøp og salg prisene var alltid like. Vel, nå kan man stashe moduler istedet for å selge de, og man vil ha tilgang på stashet i en hvilken som helst romstasjon med en shipyard.

  Man kan også få andre skip man eier frakta til der du er istedet for å måtte fly å hente de, mot en slump credits. Det var en kilometerlang diskusjon på forumet om det skulle være ventetid involvert i dette, og i så tilfelle hvor lang ventetid det skulle være. Det endte opp med å ikke være noe ventetid i det hele tatt, som Frontier begrunna med at folk som vil ha tak i skipet sitt og må vente et par timer på at det skal dukke opp kommer til å logge av og gjøre noe annet mens de venter. Og å introdusere et spillelement som får folk til å slå av spillet er bare ingen god taktikk. Da lurte folk på hvordan de ville forklare dette i settingen så det virka realistisk, de kan jo ikke bare introdusere teleportering, og folk vil ikke godta at det som skjer er at man egentlig bytter til et tilsvarende skip som allerede er der. Da er det jo ikke deres skip. :psyduck: Med tunga godt plassert i kinnet foreslo en Frontier-mann 3D-skrivere. Se på de vi har idag. Hvor avanserte er ikke de om 1000 år? De kan sikkert lage en 1:1 kopi av skipet ned til det minste promp-molekyl så det blir samme skipet. Og så begynte enkelte å ramse opp grunner til hvorfor det ikke funka heller, hvorpå Frontier-mannen mer eller mindre ba de holde kjeft, gameplay-grunner ok? Og stengte tråden.

  Det vil også som vanlig være en haug med mindre kosmetiske endringer og oppdateringer. Folk som ikke har Horizons får en egen v1.7 oppdatering med de samme endringene, og jeg gjetter at stashet og insta-skipstransporten er med der også.

  Ser ut som Horizons-sesongen vil vare godt over et år med det tempoet oppdateringene kommer i. Det er annonsert fire stykker, v2.3 blir den multi-crew oppdateringen hvor flere spillere kan sitte og dille med ting i samme skipet, mens hva v2.4 vil dreie seg om er fortsatt TBA. Så v3.0, hva nå enn den vil dreie seg om, kommer nok ikke før langt utpå nyåret. Til sommeren igjen eller noe. Greit for meg, jeg har fortsatt ikke spilt siden før v2.1 så jeg har en del å ta igjen enda likevel.
   
  Sist redigert: 18.03.2017
  justincase, Lodin, ganon og 1 annen person ga dette en brofist.
 11. Yetipants

  Yetipants Mein Gampf Forumleder

  Det siste der er meg også. Det hender jeg tar en tur innom for å sjekke hva som er nytt og hver gang bare WOW hele denne digre greia her bare eksisterte ikke sist, men øh det tar en time å kjøre ett enkelt lite drittoppdrag for å få bittelitt kronasjer. En gang, dog.
   
 12. Lodin

  Lodin Der Politipresident

  I traileren til Guardians var det et kort klipp hvor en fyr flyr over noen merkelige formasjoner på en måne. Det var og et kort klipp fra stjernekartet. Etter mye fiksing og triangulering fant en kis ut hvor dette stedet kunne være. Du vil ikke tro hva han fant!


  Jeg elsker dette spillet.
   
  Terje og Yetipants ga dette en brofist.
 13. Lodin

  Lodin Der Politipresident

  Og der har folk starta å trefffe på aliensgser. Siden ingen vet hva i faen har spillerne døpt dem Thargoids. Herre Jesus så creepy. :brainfuck:
   
  ganon, Yetipants og Terje ga dette en brofist.
 14. Terje

  Terje mostly harmless

  Det der. Må spille snart.

  Må. Spille. Snart.

  Thargoids er den offisielle aliens-rasen i Elite universet. De var med i originalen og Elite 3, men var fraværende i 2. Så folk vet litt hva i faen, men Frontier har og hintet til at det er mer enn én alien-rase med denne gangen. Likevel er dette omtrent garantert Thargoids, den dro fyren ut av hyperspace akkurat som de gjorde i originalen. Formen ligner på originalen også om man legger godviljen til:

  [​IMG]

  Klart, originalen ligner og på et digert askebeger så hvem vet?
   
  oerhört, ganon, Yetipants og 1 annen person ga dette en brofist.
 15. Lodin

  Lodin Der Politipresident

  Oooh, den siste patchen.

  [​IMG]

  Man kan også mekke avatarer og det viktigste; slippe andre inn i skipa sine så de kan styre turrets og sånt. Herre.
   
  Terje, sheriffen og Yetipants ga dette en brofist.
 16. Terje

  Terje mostly harmless

  Det er lagt til et par andre ting også. Det finnes asteroidebaser man kan lande på nå, det er blitt lagt til megaships som er svære skip man ikke kan eie (enda?) men ser rundt omkring. Og så er eksternkameraet kraftig forbedra med presetvinkler og bedre skjermskuddmuligheter. Og så er det såklart et lass med mindre fixes og justeringer. Ta en trailer og en changelog:   
  Sist redigert: 12.04.2017
  Yetipants, Shinra85 og Lodin ga dette en brofist.
 17. Lodin

  Lodin Der Politipresident

  Men man kan lage sin egen Commander Shepard og andre kan se han eller hu?

  Det tok vel ni år for EVE og Shitizen bare drømmer om det. :yoshi:
   
 18. Terje

  Terje mostly harmless

  Jepp, det er en commander creator. Jeg har ikke sett på den enda men den skal visstnok være en av de mest omfattende og detaljerte noensinne. I den grad man noensinne er nær nok så vil man se andre sine piloter i cockpiten på skipa eller buggyene deres. Og man kan se seg rundt og se de når man multicrewer såklart.
   
  Lodin ga dette en brofist.
 19. Terje

  Terje mostly harmless

  [​IMG]  Update 2.4 - The Return

  De er her. kommer tirsdag 26. september.

  Det har skjedd en del ting rundt disse thargoids etter at de begynte å dukke opp her og der. Det er blitt funnet en slags baser, skipsvrak og andre greier som åpenbart tilhører dem, og litt ting som åpenbart ikke tilhører dem, men.. hvem da?

  Det er blitt kjørt en del events som har drevet fram en historie rundt dette. En forsker har forska en del på disse mysterious artefacts man finner etter dem og har lært en del, derfor ser man at man nå vil ha våpen og mottrekk mot dem i videoen. Man har også funnet store skipsvrak i rommet som har blitt ødelagt av thargoids. Ting tyder på at de er ikke vennlig innstilt. Og 26. september smeller det.

  Denne oppdateringen blir annerledes enn tidligere. Den dreier seg stort sett om historien rundt thargoidenes tilbakekomst og introduserer ikke så mye nytt ellers som tidligere. Men det kommer helt sikkert en diger changelog denne gangen også. Alt slippes heller ikke i en smell denne gangen, denne skal utvikle seg over tid og spillerne har innflytelse på hvordan det her blir å gå. Så vi får se hva som skjer. Nøyaktig hva oppdateringen vil inneholde av ekstra greier vites ikke ennå, alt vi har er tidligere events og denne korte annonseringen:

  Greetings Commanders,

  We’re very pleased to announce that Elite Dangerous 2.4 The Return will be released on Tuesday 26 September.

  On launch day you’ll be interacting with the most mysterious and deadly things you’ve encountered in the Elite Dangerous galaxy – the Thargoids.
  Elite Dangerous 2.4 The Return will then continue to roll out with interactive narrative-based content emerging over the coming months.

  We can’t wait to see how you fare against these potentially deadly adversaries on Tuesday 26 September.​

  Så sånn er det.
   
  Sist redigert: 16.09.2017
  Lodin og Yetipants ga dette en brofist.
 20. Onkelsander

  Onkelsander Medlem

  Har sittet på gjerdet ang dette spillet ganske lenge.. Hvis jeg kjøper det blir det på ps4(da jeg er vaksinert mot å spille ting på PC).... Er dette noe man kan spille alene og casual, eller må man go all in....?
   

Del denne siden

This site is owned and third-party cookies. If you continue with us we understand that you accept the use of cookies.