Elite: Dangerous har en egen tråd nå, og den er kun online

Terje

mostly harmless
#83
Så Horizons da.


Nå har jeg ikke spilt Elite på et halvt års tid. Men det er liten tvil om at jeg blir å sette meg ned med det igjen når dette kommer. Landing på planeter vil være begrenset til kun planeter uten atmosfære til å begynne med. Planeter med atmosfære, værsystemer og eventuelt liv vil komme senere på et uannonsert tidspunkt. De vil ikke slippe det før de er fornøyd med hvordan det ser ut og funker, og siden de ikke er et kjempestudio så konsentrerer de seg om litt av gangen istedet for å favne for bredt. Men, det virker som det blir mer å gjøre i disse steinørknene enn bare å fise rundt på måfå, sakset dette fra siste nyhetsbrevet:

On the surface there are many different things to see. Different military bases, research establishments, hideouts, starports, mining complexes, crashed ships and debris to investigate, and perhaps a few other things too. We are collectively calling these things ‘points of interest’. There is essentially a scale of items on the surface from starports and settlements, down to interesting mineral finds. Points of interest cover the encounters at the lower end of that scale, so as you travel across the surface you have a chance of encountering one of these points. The nature of the encounter will vary depending on where you are, the type of planet and the local topography and geology.

So for example you could be exploring an old mining world within the human bubble and find old mine workings, or machines. You might find a crashed ship way out beyond the frontier and who knows beyond that?

These points of interest come in a variety of flavours broadly split into two categories: natural and constructed. Natural points of interest are things that occur naturally on the planet such as mineral deposits. These themselves come in a range of elements and compounds and these feed into the new type of resource collection that we are adding as part of the loot system. Some elements of this will be part of the planetary landing release and will allow some specific modifications to your ship and SRV – we’ll have more on this coming in the next few weeks.

As well as naturally occurring formations we also have resources that can be found that have arrived from beyond the planet, but still of natural origin. These include items like meteorites that again feed into the new resource system. These will include resources that can only be found on the ground.

Manmade constructs can also be discovered on the planet’s surface and again these come in a variety of guises ranging from crashed ships to small encampments and other devices. More familiar cargo containers or other scoopable objects can be found at these encounters, so a crashed trading vessel may well have spewed the contents of its cargo hold. Or they might have something that needs scanning or data extracting from. These will tend to be found in the human habited region, but also beyond as tales of The Missing can attest to.

It’s often wise to approach these sites with caution as they can be protected by automated systems!

There are points of interest that don’t neatly fit into those two groupings, but we can leave them for you to discover for yourselves :)

How you find these depends on your current transport. While on ships you only get a vague knowledge of whether there are points of interest nearby – this is shown as an area on your scanner. You will need to deploy your SRV and with its more specialised equipment locate whatever is there. This new equipment will form the focus for a new stream and update in the next few weeks.​

Så Horizons er fortsatt en temmelig stor oppdatering likevel. Så den er ikke gratis da. Faktisk vil den koste en god del kroner, mer enn man er vant til å gi for DLC. Nå sier Braben & co at man kjøper ikke bare denne ene oppdateringen, men også alle de senere oppdateringene som hører inn under denne. Et slags sesongpass altså. Det vil komme flere oppdateringer som bygger videre på denne og de vil da ikke koste noe, samme som de tre-fire oppdateringene som er kommet til Elite hittil ikke har kostet en krone. v1.1 la til Community Goals, hvor en situasjon oppstår og i en ukes tid kan man være med på å prøve å påvirke utfallet og bli belønnet etter hvor mye man har bidratt. v1.2 introduserte Wings, muligheten for opp til fire spillere å fly sammen i en gruppe og samarbeide. v1.3 ga oss Powerplay, hvor et antall større politiske faksjoner dukket opp i tillegg til de mindre maktgruppene og de store supermaktene som dermed gjør maktspillet og forholdet ditt til det enda mer innviklet. v1.4 kom nylig og er CQC, Close Quarters Combat. Det er rett og slett arena-basert PvP spilling. Alle disse er ganske omfattende oppdateringer og har ikke kostet noen en krone ekstra. Horizons, som antageligvis er v2.0, vil også få et antall slike. Derfor skal ikke prisen være så gal. Sånn går argumentet iallfall.

Nå har jeg som nevnt tidligere i denne tråden kasta såpass med spenn etter 'startern at jeg trenger ikke bry meg, jeg får denne og alt som kommer senere uten å behøve å betale noe mer likevel. :smugdog:

Uansett ser jeg frem til dette. Det skal være stor forskjell fra planet til planet hvordan det er å navigere rundt, avhengig av hva den er satt sammen av, hvor gammel og stor den er og så videre. De er generert så tro mot de vitenskapelige teoriene som mulig. Og hvor sterk tyngdekraften er på de forskjellige vil ha stor innvirkning på hvor lett det er å navigere rundt. På de minste kulene vil man kunne fly faenivold på den minste humpel, mens en tilsvarende humpel på en stor og massiv planet vil kreve krabbegiret for å forsere. Man har navigasjonsraketter man kan fyre av for å hjelpe til, så med tanke på hvor mye man fortsatt vil være i lufta med dette kjøretøyet så må man fortsatt tenke i seks akser. De lover å ikke gjøre det for innviklet, man skal kunne ta seg greit fram selv om det kan være en del å forholde seg til.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#84
Skal ha det der, helt garantert. Det hender jeg setter meg ned med Elite, men - vel - jeg har ikke tid til å gi minst en time til et spill uten avbrytelse så veldig mange kvelder i løpet av en måned, og det må man med Elite. Noen flere, kjøp spillen og bli med Terje og meg på tokt. Jeg lover, det er dritfett. Bare ha en stikke av noe slag.
 

Terje

mostly harmless
#87
Ayup, så 15. desember er slippdatoen til Horizons. Som er litt faen egentlig for jeg har fortsatt ikke fått ferdig den nye PCen enda da. Komplett får ikke inn prosessoren min før den 18., ubekreftet. Og jeg har igrunn litt lyst til å drøye Elite til den nye maskinen er oppe og går. Jeg har greid å holde meg unna betaen som har pågått i et par uker. Klarer nok ikke å la det være til tirsdagen, men det hadde vært fett å oppleve den første landingen med alt på ultra da. Men skitt.
 

Lodin

Der Waaaah
#88
Raeg, Horizons selges ikke på Steam enda og de vet ikke når det skjer. Irriterings for da jeg mekka på PCen la jeg det inn på nytt via gamle dampen. Får se om det er mulig å komme forbi det.
Her er ihvertfall nyeste trailer.
 

Terje

mostly harmless
#89
Har ikke sjekka, men kan man ikke bare laste ned ikke-Steam utgaven fra nettsida? Pålogginga i klienten er jo den samme uansett.

Samma det, det ble ikke noe testing på meg idag uansett fordi jobben dro litt ut og så måtte jammen en kompis ha noe hjelp med verandaprosjektet sitt. Så jeg kom nettopp inn døra og finner ikke ork til å begynne med noe. Vi får se i morgen, har foreløpig ikke noe på tapetet da.
 

Terje

mostly harmless
#91
Bare en liten del av hel enebolig-prosjektet. som skal - SKAL - stå ferdig til jul, ellers blir det skilsmisse ifølge noen med tynnslitt tålmodighet. Får vel stille opp for kompisen som jeg har gjort mesteparten av høsten, men ikke eff at de har flytta inn til jul.
 

Lodin

Der Waaaah
#92
Jeg fant ikke ut av greiene. Prøvde bla. å kopiere over filene fra Steam til en ny mappe for den oppdaterte klienten, men det vil uansett laste ned alt på nytt igjen. Spiller uansett liten rolle så jeg bare laster ned skiten igjen. Er ikke særlig stort. Virker heller ikke som Steam-versjonen blir oppdatert med Horizons med det første fordi grunner.

E: Nei. Horizons er et eget kjøp på Steam uansett. Funka fett å generere en kode til det på spillet sinn nettsjappe.
 
Sist redigert:
#93
Sånn i tilfelle noen (les: meg) skulle ha interesse av å muligens handle en stikke for å spille Elite, men kanskje også noe som potensielt kan funke med gamle emulerte ting som X-Wing—hva gjør man da?

Har brukt noe sånt som en drøy time på å være forvirra i Elite: Dangerous, men det var likevel en av årets spillopplevelser for meg, så jeg lurer på å dra på litt og sette av tid.
 

Terje

mostly harmless
#94
Jeg bruker en Saitek X52 som anses som entry-level av de skikkelige stikkene. Det er en god stikke med et lass av kontroller uten at den koster verst med andre ord. De virkelig ordentlige stikkene kan koste tusenvis, men jeg er ihvertfall greit fornøyd med denne. Har aldri prøvd den på andre spill enn Elite, men det skal vel ikke være noe i veien for at den funker til gamle emulerte ting? De fleste emulatore gjenkjenner da nyere innretninger greit nok?
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#95
DOSbox lar deg mekke mappings for det aller meste og du finner sikkert noe ferdigmekka med mindre du går inn for å skaffe den mest obskure dritstikka som eksisterer.
 

Lodin

Der Waaaah
#96
X52en lot meg faktisk mappe alt jeg trengte rett fra TIE Fighter. Ikke alle knotter på stikka ble gjenkjent, men nok til alt jeg trenger for å fly rundt. Ikke egentlig så overaskende at det funker siden den orginale X52en kom ut i 2001 og er nær identisk med den jeg kjøpte i år.
 

Terje

mostly harmless
#97
Må påpekes at throttlen har en gummiknott inni seg som gjør at det er et punkt som spaken må vippe over for å komme til maksimum og minimum posisjonene. Det er fordi at i mange flysimulatore får du maksfart før du har dytta spaken helt fram og aktiverer etterbrennere når du gir det lille ekstra, mens bakover er det greit å ha et punkt hvor du har minimumshastighet uten å stalle. Etter en stund blir denne knotten dessverre såpass slitt at spaken vipper ikke over lenger og blir dyttet litt tilbake når du slipper den istedet. Den blir altså ikke stående i maks eller minimum posisjonen av seg selv lenger men må holdes der. Det er en enkel sak å skru opp throttlestikka og nappe ut knotten med en liten tang, den sitter ikke hardt engang. Jeg har vært nødt til å gjøre dette selv og det er ikke noe problem. Grunnen til at den er der betyr ikke noe i Elite likevel og mange mener at det er like greit å ta den vekk uansett selv om den er i orden.
 

Terje

mostly harmless
#98
Ellers da:Jeg har fått tid til å teste Horizons litt i jula da. Fortsatt ikke på ny rigg, men føkk det. Det er egentlig ikke så veldig mye innhold i dette enda må det sies. Man kan lande på planeter og ratte rundt ja, men det er ikke all verdens å finne der. Noen ressurser man kan crafte litt med (dette er en ting som skal utvides kraftig i en av oppdateringene som kommer senere i år) og noen kræsja skip og forlatte baser og sånt. Det er også romhavner man kan lande på som ellers fungerer som romstasjonene alltid har gjort, og også andre større baser som man kan få i oppdrag av noen å invadere for dem for å gjøre et eller annet, som regel består det i å scanne noe. Det er med andre ord kommet noen nye oppdragstyper man kan få som dreier seg rundt det å lande på planeter og kjøre rundt på de, men det er ikke så veldig spennende eller innovative greier. Horizons er igrunn som hovedspillet, man må faktisk like det å fly rundt med romskip og besøke planeter i seg selv.Om det ikke betyr noe i lengden og man krever at et spill hele tiden skal peke på en haug med interessante ting for deg og fortelle deg hvordan du skal ha det gøy så er bare ikke Elite spillet for deg. Svært lite blir forklart her og det er lett å tro at det er lite å gjøre i spillet. Noe som også er den vanligste kritikken spillet får. Og det stemmer nok til en viss grad, Elite forventer som sagt at bare det å fly rundt med et romskip i seg selv er underholdende. Om man bare ser på det som en transportetappe mellom de interessante tingene så går man nok fort lei ja.

Og det gjelder nok Horizons også. Man har et lass kloder å lande på ja, men det er som kjent bare de uten atmosfære man kommer ned til nå. Mange av de livløse klodene har en tynn atmosfære av et eller annet slag, og da er de ekskludert. Så de aller fleste av de man kan lande på nå er små måner, og dermed er det ikke rare forksjellen å oppleve på dem. Større planeter er det få av, noe av variasjonen skal jo ligge i hvordan tyngdekraft og slikt varierer og hva slags innvirkning det har. Og denne variasjonen er der, det går en trollings rundt i spillet hvor man blir anbefalt å lande på Achenar 3, det er visst en base der med masse oppdrag som er lettjente penger. Bullshit selvfølgelig, men folk flyr dit og glemmer å sjekke hva tyngdekraften er der. Den er 6 ganger så høy som på jorden. Så det er etterhvert blitt en del kratere med skipsdeler der ettersom folk har kommet inn i altfor høy hastighet og ikke hatt sjangs til å stoppe. De bedre pilotene som har greid det men flyr digre skip med stor lastekapasitet, opplever å ikke komme seg av planeten igjen fordi kraftverkene deres er ikke sterke nok til å løfte dem. Så ja, det er enkelte ting. Men fortsatt er de aller fleste klodene man kan lande på små* måner med tyngdekraft under en tidel av jordens, så variasjonen oppleves som ganske liten det meste av tiden.

*vi snakker realistiske størrelser her så smått er fortsatt jævlig stort. Det krateret på bildet under her er en liten del av en liten måne. Etter å ha tatt bildet så bestemte jeg meg for å se hvor langt det var å kjøre tvers over det. Jeg trengte et kvarter på å kjøre ned til bunnen av det, og etter enda en halvtime hvor jeg fortsatt ikke var halvveis over så ga jeg faen.En som vet å få mye ut av spillet er en som kaller seg Isinona. Han har drivi å lasta opp videoer siden begynnelsen og er dritgod til å fly i tillegg til at videoene hans er ganske underholdende. Han flyr hele tiden med flight assisten av, og har stålkontroll på det. Svært imponerende. Han har alt laga en video etter at Horizons kom ut og den er vel foreløpig den beste reklamen for hva man kan få ut av det.

 
Sist redigert:

Lodin

Der Waaaah
#99
Er ikke Isiona-manøveren når man smugler noe til de største stasjonene? Man gasser på mest mulig og vinkler seg mot brevsprekken, håper ingen scanner en og bremser som faen om man kommer seg inn?
Digger at utviklerne ikke forutså det, men ikke har gjort no for å patche det vekk.

E: Om Fetthest eller noen andre vil teste biler og sånn med en gang er det bare å slette den gamle brukeren og starte et nytt game. Da spawner man på en måne og har både utstyr og bil i kjerra allerede.
 

Terje

mostly harmless
Jo, det var en ting han gjorde i en av de tidlige videoene hans og dermed er det blitt kalt Isinona-manøveren siden. Den involverte vel også å skru av alt av funksjoner på skipet så man blir kald og dermed ikke slår ut på andres radar og så bare sveve rolig inn i stasjonen ubemerket. Det gjelder å sikte godt, den sprekken er svært liten på avstand.

Man har egentlig relativt god tid på å rekke inn, så lenge man er på innsiden før skanninga er fullført så er man safe. Det gjør ikke noe om en er påbegynt. Og med mindre du kløner det til så greier du det som regel med en vanlig approach.
 
Topp