Fallout-megatråden

Lodin

Der Waaaah
#1
Eller som Ron Perlman sier det:
War.
War never changes.

Med disse ordene blir vi introdusert for et annerledes USA. Her gikk ikke den kalde krigen fullt så bra. en gang på 50-tallet brøt det ut total atomkrig mellom USA og Sovjetunionen.
Det er derimot ikke dette Fallout serien handler om. I disse spillene er allerede alt håp ute. Bombene har allerede falt. Mesteparten av sivilisasjonen er allerede utslettet. Det lille som er igjen av menneskeheten må skrape til seg hva som er etterlatt av ressurser i en evig kamp mot seg selv og nye farer som truer bak hvert et hjørne.
I dette helvetet er det allikevel et lite håp. Før det smalt rakk myndighetene å bygge en serie hvelv i diverse fjell over hele kontinentet. I disse greide mange folk å gjemme seg og leve i relativ trygghet fra atomavfallet og elendigheten.

Fallout 1: I hvelv 13 er det derimot problemer. Det er gått 80 år siden krigen, men det er på langt nær trygt å forlate sitt lune rede. Problemet er bare at datakortet som styrer med rensing av vannforsyningene er blåst og de har ingen reserve.
Derfor blir det bestemt at du som hvelvets mest ressurssterke person må pelle deg ut i villmarka og finne en ny vannchip.
Slik starter det første Fallout. Man står utenfor en enorm dør med 13 på. Man befinner seg i en hule og det er mørkt som en sekk. Rundt seg hører man kjemperottene pipe og man har bare et valg. Leve eller bli rottemat.
Så setter man ut på et eventyr som skal vise seg å være et av tidenes beste rollespill. Man velger selv hvordan man vil løse problemene foran seg. Er du en fyr med minimal IQ som stort sett kliner ned alt som er i veien eller er du litt lurere og prater deg ut av konflikter? Fokuserer du alt på å finne vannchipen eller vil du finne en midlertidig løsning som gir deg selv litt tid til overs? Bare husk at uansett hvordan du velger å spille lurer farene rundt hvert et hjørne og før du aner det kommer supermutantene på banen og lager bråk.


Fallout 2: Mange år er gått siden vandreren fra det første spillet slo seg til ro. Han klarte å redde folket sitt, men ble allikevel utvist. Hvorfor vites ikke, men han gikk videre til å starte sin egen lille landsby nord for fjellene han kom fra. I mange år har livet i landsbyen vært godt, men nå er uløkka ute. De tohodete kuene (de er mutert) har ikke nok å spise og plantene vokser ikke lenger slik de pleide. De eldste har bestemt at du, som vandrerens barnebarn er mest skikket til å redde dem. Legendene forteller om en magisk boks som kan gjøre selv de tørreste livløse strøk om til et Edens hage. Den skal du ut å finne.
Så da er det ikke så mye man kan gjøre annet enn å slenge på seg kjeledressen til bestefar å sette ut i ødemarka igjen. Nok en gang kan man stort sett spille hvordan man vil og det postnukleære USA er ens egen lille sandkasse. Denne gangen er området man kan bevege seg i mye større og oppdragene så mange og varierte at man stort sett kan blåse i boksen man skal finne og slå seg opp som slavehandler, gangster eller pornostjerne (hvis karakteren ens har nok styrke og utholdenhet. :p )


Fallout Tactics: I bakgrunnen av begge de foregående spilla har The Brotherhood of Steel, det lille som er igjen av den amerikanske hær lurt. Dette er en minimal elite av topptrente soldater som takket være sitt svært avanserte utstyr og armering har klart å stå imot alt villmarken så langt har kastet mot dem at mutanter og villmenn. Hvis det er noen som kunne fått USA oppe å kjøre igjen er det liten tvil om at det er dem.
I dag er din store dag, som en utenforstående, men svært lovende ung person har du sluppet inn i brorskapets lavere rekker. Sammen med fem andre rekrutter skal du vise hva du er god for og at du fortjener å kjempe blant de beste.
Tactics er ikke samme type spille som F1 og 2, dette er mer et turbasert strategispill på linje med UFO og Silent Storm. Mange hatet det når det kom på markedet, men hvis du er i beitet for denne typen spill er det et utmerket valg.


Fallout Brotherhood of Steel: Hvis du spør en fan av Fallout om dette må du forberede deg på å beskytte underlivet ditt fra en serie harde spark og slag. Jeg har heller ikke tenkt å si så mye om det annet enn at det kjører på Baldur’s Gate: Dark Alliance motoren og er visstnok et av de dårligste spilla av denne typen.
Det ble uansett kun sluppet på Xbox og PS2 og hører derfor ikke hjemme i retrodelen av forumet. <_<

Fallout 3: Rett etter BOS-fadesen gikk Interplay, utgiverne av Fallout konkurs. Utviklingen av F3 var allerede godt på vei, men grunnet diverse problemer måtte alt arbeidet skrotes og vil aldri se dagens lys som annet enn 4 skjermbilder en utvikler lekket ut.
Det er allikevel gledelige nyheter i horisonten. Bethesda, utvikleren av Elder Scrolls serien har snappet opp rettigheten til Fallout universet. Foreløpig vites lite annet enn at de har startet arbeidet på en ny versjon av F3 og man regner med at de vil bruke samme motor som Oblivion.

NMA er nettets sannsynligvis største depositum av alt Fallout snusk. Riktignok er de bitre, grinete og hatefulle mot Bethesda og alt som heter F3, men ingen andre steder kan gi bedre informasjon om hvordan man kan best overleve i den postnukleære framtiden: http://www.nma-fallout.com/

Kan man så kjøpe det? Joda, F1, F2 og Tactics ligger ute i de fleste sjapper sin billigavdeling eller hos nettbutikker i forskjellige utgaver. Er du heldig kan du snappe opp en eske med alle tre spilla til rundt hundrelappen.

Så, har du vært borti noen av disse fantastiske spilla? Selv har jeg drept alle unger jeg fant i F1. Spesialisert meg på å drepe folk ved å gjentatte ganger stæbbe dem i skrittet med en knust øllflaske. Totalt sprengt supermutanter med minigun og rocket-launcher i Tactics. Spytta på fettern min når han kjøpte BOS til PS2…
Noen som har noe på hjertet om denne, en av tidenes mest kreative og morsomme spillserier?
 

Lurtz

Dr. Van Nostrand
#2
Fallout 1 og 2 var mest sannsynelig en av de viktigste spillene jeg har spilt. Dersom vi snakker utenom det tekniske, vil jeg si at dette var en spillserie som var forut sin tid. Dette er to spill som byr på et friere gameplay enn mange spill i dag klarer å by på. Man kunne omtrent snakke seg gjennom spillet, eller man kunne gå veien som jeg gikk, narkoman/alkoholisert massemorder som så å si skjøt barn med minigun dersom de så stygt på han.
Av de to, har jeg alltid likt 2`eren bedre enn det første. Det første var kanskje mer nyskapene, men det andre tok det og bare gjorde det enda større og enda friere. Fallout tactics var aldri helt min ting, universet var der, men for meg manglet det spillet det som faktisk gjorde 1 og 2 bra, nemlig følelsen av å kunne dra rundt og gjøre akkurat som man ville.
At det ikke har kommet noe Fallout 3 er synd, svært synd at den ideen ble skrotet. Det er direkte skremmende for meg at et firma som har produsert de to spillene faktisk går konkurs. At Bethesda har plukket opp lisensen ser jeg på som et litt tveegget sverd. Så mye som jeg skulle elske å få et Fallout 3 i hendene mine, er jeg samtidig veldig bekymret for om Bethesda er i stand til å lage en verdig oppfølger. Misforstå meg ikke, de laget et knallspill med Oblivion, men jeg vil ikke at Fallout 3 skal bli en slag post apokalyptisk versjon av det spillet. Det må sjelen til de gamle spillene.

Uannsett om det måtte komme et Fallout 3 eller ikke, kommer jeg alltid til å huske Fallout 1 og 2 som 2 av de beste spillene jeg har spilt.
 

Lodin

Der Waaaah
#3
Joda, skjønner som sagt at noen hater Tactics. Det var ikke den samme RPG opplevelsen folk elsket 1 og 2 for. På den annen side var det mitt første Fallout og jeg rådigger spill i Jagged Alliance stilen så jeg gromkoste meg. Hjalp og at grafikken og kontrollen er noen hakk bedre.
Hvis nå bare noen kunne klare å modde inn 1 og 2 i Tactics enginen... <3
 

Aslak

Humanoïde, incognito
#4
Jeg tenkte å begynne å spille Fallout 2 igjen, på denne vakre, solfulle dagen.

Fallout var et av de første spilla jeg hadde. Gjennom hele barneskolen spilte jeg Fallout (1) om og om igjen. Jeg vil si at Fallout er det eneste spillet jeg noensinne egentlig har elsket. Da jeg fikk toeren ble jeg selvfølgelig forelska på nytt.
 
#5
Jeg rundet dette spillet sommeren '00. Vurderer å spille spillet igjen men er redd for at det ikke blir det samme.
Det er Fallout 2 jeg snakker om. Spilte tactics endel, men det falt liksom aldri helt i smak. Fallout 1 har jeg aldri spilt.
 
#6
Ah...Fallout, gode gamle...Spør dere meg er det fortsatt eneren som er det beste. Jeg tror jeg startet spillet minst 50 ganger fra starten den første uka for å spille gjennom med nye karakterer og med nye perks.
Litt morro var det også at det var en del vennligsinnede bugs i Fallout (i toern også) som man kunne nyte godt av, f.eks evig xp etter deathclaw-oppdraget eller evig xp i bokseringen i New Reno. Best av alt husker jeg fra eneren da jeg ved et uhell rotet meg bort i en hule full av radscorpions og fant den avsagde sniperriflepistolen -et sykt fett våpen med den deiligste lyden noensinne...Bloody mess...
 

Lodin

Der Waaaah
#7
For de som vil ha en annerledes og gøy måte å spille på: Ta 10 i luck og jinxed som perk. Med jinxed blir både en selv og alle rundt en ekstremt uheldige, men med 10 i luck veies det nesten totalt opp. Resultatet blir at alle rundt deg snubler i føttene sine, fomler og mister håndgranater og skytevåpen eksploderer i henda deres.
Med all den morroa fåregående rundt huet sitt er det bare en ren bonus at man har ekstremt gode muligheter til å tjene spenn på gambling. =D
 
#9
"War what is it good for". :p
Jeg og en kompis brukte mye tid på å spille Fallout 1, det vil si at han spilte og jeg så på. Men herregud, et spill som Fallout går veldig godt å bare se på.

Så kom den dagen da han kjøpte Fallout 2, og lurte på om jeg kunne låne det litt, og takket været "Humungous install" så trengte jeg ikke cd'en.

Det er ca. et halvår siden sist jeg spilte det, ble litt lei, til tross for at jeg hadde brukt sikkert 60-70 timer på det. Det var så mye å stjele og så liten tid(GECK'en).

Går lett inn på top-5 listen min over de beste spilla jeg har spilt.
Grafikken er noe man henger seg litt opp i når man først begynner, men etter det så er det bare kos.
Jeg kom aldri lengre enn til hovedkvarteret til de slemme(husker ikke navnet på dem) men jeg tok meg god tid til å utforske det meste og det ble mye reising og stjeling.
 
#10
De het The Enclave...hehe (uttalt Teh Anclaive) :laugh:

Det var jo på et tidspunkt i begge spillene at tidsfristene forsvant...I eneren var de når man fikk tak i vannpotetgullen i Necropolis, i toern husker jeg ikke riktig, lenge siden det der...Forresten råtna hele min gode kunnskap om Fallout bort etter å ha lest bakpå Brotherhood of steel og spilt det i ti minutter, måtte liksom legge det litt på avstand (i fosterstilling i dusjen) etter det :rolleyes:
 

Lodin

Der Waaaah
#11
SITAT(AzMan @ 08.05.2006, 14.55) 1214
Grafikken er noe man henger seg litt opp i når man først begynner, men etter det så er det bare kos.[/b]
Det er ikke grafikken i seg selv som er så ille, men 800x600 oppløsninga svir i øya. Særlig å gå fra Tactics til forgjengerne er vanskelig.
Men men, man vender seg til det etter en time eller to.
SITAT(Lv2RedSlime @ 08.05.2006, 17.13) 1302
Det var jo på et tidspunkt i begge spillene at tidsfristene forsvant...[/b]
Er tidsfrist hele tida på begge to. Etter så så lang tid kommer mutantene og avhengig av visse ting man gjør i spillet finner de velvet og massakrerer alle der.
I 2 er vel tidsfristen at man kan dø av alderdom, men det skal normalt ikke være mulig å oppnå med mindre man bruker noen timer på å farte omkring på kartet. :p
 
#12
Så nettopp Fallout 1 speedrun, og må si jeg var meget imponert og jeg fikk lyst til å skaffe meg Fallout 1 og 2. Eneste jeg lurte på var hvordan han kom seg unna hver eneste combat??
Noen som vet?
 
#13
Han har dritbra personality, speechcraft og er good natured...Dette betyr at alle han kommer i nærheten av liker ham eller at han kan prate seg vekk fra en hver slosskamp, selv om han blir tatt for tyveri... :D
 

Lodin

Der Waaaah
#15
I fallout 1 kunne man i det minste forkle seg som medlem av den kirka for å slippe unna masse mutanter. Ikke det han gjorde?
 

Aslak

Humanoïde, incognito
#16
Jo, det var det.

Jeg har forresten akkurat gifta meg med en gutt i Fallout to, for så å være utro mot ham på horehus og så data en jævla sjukepleier i Vault City.
 
#17
Jeg hadde Fallout men bytta det bort mot Dark Angæl (!) fordi jeg ikke skjønte spillet helt.

Gjett om jeg angrer.
 
#18
Ja, Dark Angæl var et skikkelig møkkaspill...Fortvil ikke...Fallout 1 og 2 koster ikke stort mer enn mellom 79,- og 149,- i butikkene og selges mange steder ennå...
 
#19
SITAT(AzMan @ 09.05.2006, 21.31) 2093
Så nettopp Fallout 1 speedrun, og må si jeg var meget imponert og jeg fikk lyst til å skaffe meg Fallout 1 og 2. Eneste jeg lurte på var hvordan han kom seg unna hver eneste combat??
Noen som vet?
[/b]
Et av de triksa han bruker..."When you manually enter combat, you can freely leave combat as long as you don't attack an enemy or end your turn. If you hold down the 'a' key when you end combat, you start a new combat with no enemies. It's possible to "sneak" around all of the enemies in the game using this trick."

Fallout er et virkelig godt spill, et spill jeg spilte utrolig mye. Men det er vel muligens halvannet-to år siden jeg sist spilte det, og hukommelsen min er blitt litt grøtete hva angår Fallout-facts...
2ern spilte jeg faktisk først av de to, dermed syns jeg det er det beste...har spilt det through and through muligens 5 ganger...hver gang fant jeg ut av flere og flere muligheter og løsninger.

Liker også veldig godt alle de komiske random-encounters man møter på, blant annet den stive BoS-soldaten som må ha olje. :p
 

Aslak

Humanoïde, incognito
#20
Noen andre enn meg som har vært og stjålet vannbrikka til Vault 13 i Fallout 2? Og King Arthur's Knights som søker den hellige håndgranat?