Hva spiller du for tiden?

En tråd i 'Spilldiskusjon og -nyheter' startet av Klaymen, 06.09.2007.

 1. Onkelsander

  Onkelsander Medlem

  tja.... Etter at Skyrim på Switch har fått rimelige gode kritikker(blant annet 8/10 både fra gamespot og IGN), så klarte jeg ikke å dy meg, så jeg røk på en smell....har spilt special edition på ps4 pro en god del så jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å kjøpe det på Swich... Ser at gutta i Digital Foundry har gjort en god sammenligning mellom ps4 og switch delen: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-skyrim-switch-vs-playstation-4

  Min mening:
  + Håndholdt modus er veldig bra, Det føles bokstavelig talt som om du har Skyrim i dine hender.
  +det er skyrim, liker du skyrim så liker du switch versjonen
  + har ikke noen amiibo, så har ikke testa det, ser mest ut som om det mindre QOL ting man får der...
  +(smaksak) Jeg er veldig glad i pro kontrolleren, så det er digg å spille med den..
  + Motion Controls er stort sett en gimmik, bortsett fra når man bruker pil og bue... Da er det faktisk veldig mye bedre
  enn vanlig måte å sikte på.. Husker ikke helt hvordan det fungerte i Zelda, men det sies at det er rimelig likt.... For de
  som har spilt Splatoon 2, så fungerer det akkurat likt som Motion controlls der...

  - Altså, jeg er ikke veldig flink til å se detaljer, og hver gang jeg ser feks en digital foundry sammenlignings video er det
  nesten 50/50 om jeg ser forskjellene.. Når det er sagt så ser jeg umiddelbart stor forskjell på ps4 pro og Switch
  versjonen.. Switch docked så er det ikke noe tvil, på ps4 så ser det betraktelig bedre ut...

  - Ingen mods... Altså dette var årsaken til at jeg opprinnelig ikke var interessert i utgaven på Switch... Var ikke så veldig
  keen på å gå tilbake til vanilla versjonen, samt at det er en god del mods som gjør Skyrim opplevelsen en god del
  bedre....

  Kort oppsummert: Dersom du ikke har spilt Skyrim på en stund og muligheten for håndholdt appellerer til deg så er Skyrim til Switch en god investering, dersom du for det meste spiller Switch docked, og/eller har andre konsoller(ps4/xbox one/PC) så hadde jeg valgt en av de... De er både penere og har muligheter for mods...
   
  justincase ga dette en brofist.
 2. Lodin

  Lodin Merry Waaahmas, Mr. Eyeballs!

  Å spille Skyrim uten mods...

  Plukker dette muligens opp brukt om noen år for kuriosaens skyld. Å ha Skyrim håndholdt er fristende.
   
 3. Onkelsander

  Onkelsander Medlem

  plukka opp persona 5 til ps4 på blackfriday... har alltid hatt det på radaren, har visst at jeg en gang kom til å kjøpe det og at det visstnok skulle være bra, men Damn.... Game of the year contender her altså.... Skal nevnes at jeg likte p4 golden veldig godt, så jeg hadde nok anlegg for å like 5'eren også, men dette er kos.... Det eneste negative hittil er at jeg kjøpte spillet på tilbud, men endte opp med å bruke over 500,- på dlc i tillegg.... Ser nå i etterkant at det finnes en utlimate utgave hvor man får med alt av dlc som hadde blitt endel billigere en å kjøpe standard edition og alle dlc'ene separat hehe.....
   
  justincase, Morbo, Thinaran og 1 annen person ga dette en brofist.
 4. Novastrum

  Novastrum Feminist-elitist

  Så. Dead Cells, da.

  [​IMG]
  NB: kan/bør/må spilles med kontroller - selv om eksempelbildet viser tastatur-bindings.

  Hvorfor er ikke denne spillen nevnt et eneste sted på dette SPILLforumet? Plukka det opp på Steams “høstsalg” sammen med en haug andre gode tilbud, men har ikke testet noen av de andre enda, for dette traff meg midt i preferansene.

  Dette er et spill som er omtrent umulig å ikke sammenligne med andre spill - heldigvis er det bare gode spill man kan sammenligne det med. Jeg prøver meg på en kort liste over sammenlignbare opplevelser:
  • Risk of Rain
  • Rogue Legacy
  • Metroid
  • Castlevania
  • Dark Souls (???)
  Liker du ett eller flere av disse er det stor sannsynlighet for at du vil like dette også. Pikselstilen er utrolig gjennomført 2D pixel-spill på Playstation (1). Animasjonene flyter veldig godt og kontrollen sitter som støpt. Man føler at figuren gjør det man har tenkt til en hver tid, og dauer man er det som regel fordi man har gjort noe feil. "Som regel", for dette er en rogue-lite, og det betyr at man kan ha uflaks når våpen og skills blir utdelt i hver runde, men som regel får man en god miks som gjør at man kan takle de fleste utfordringer på en god måte. Og en sjelden gang føler man seg nesten OP ...
  ... men man dauer uansett. <3
  ... og man mister alt utstyr og alle Cells man ikke har rukket å deposite. (souls/cells, gettit)

  Hver runde starter man på samme sted, og bortsett fra å denge en haug med monstre, og samle loot, og oppgraderinger for å denge sterkere monstre er målet å samle opp og deposite Cells så man permanent låser opp nye våpen, og utstyrs/skills-oppgraderinger med. Man finner også en haug med "midlertidige" penger som man kan bruke for å kjøpe oppgraderinger og våpen som man kun beholder til man dør.
  Klarer man i tillegg å løpe gjennom banene kjapt, så kan man være heldig å rekke å komme til områder som låses når man har brukt for lang tid siden starten av runnen.

  Man har mulighet til å velge forskjellige veier/baner etterhvert - for å låse opp forskjellige skills - men alle ser ut til å konvergere mot det samme målet etterhvert (risk of rain-ish)
  I tillegg er det noen bosser og skjulte skatter som også låser opp permanente skills som gjør det mulig å traversere nye steder i de relativt randomgenererte brettene man går igjennom (tenk type morphball i metroid).

  Anbefaler alle som liker metroidvania og/eller rogue-lites å sjekke det ut. Er fortsatt i Early Access, men har ikke støtt på noen bugs enda, og det virker som om det er en haug med innhold.

  Viktigst av alt, det er sinnsykt gøy/10.

  Ellers har jeg spilt en haug med Super Mario Oddyssey med damen. Bikka 800 Power Moons i går. Beste Mario siden 64? Trur det, ja.
   
  Sist redigert: 29.11.2017
  Jante, Yetipants, ganon og 10 andre ga dette en brofist.
 5. Klaymen

  Klaymen Medlem

  Samme her. Hadde egentlig gitt litt opp å få henne interessert i noe spilling etter tre år, men så kom jeg hjem her om dagen og hun hadde kommet seg til Wodded Kingdom. Mario ass. Så sprakk jeg og kjøpte Mario Kart 8 på nytt nå, selv om jeg hadde lovet meg selv at Wii U-versjonen var nok. Digger det spillet litt for mye. Jeg er svak.
   
  Lodin, Novastrum, Buggz og 1 annen person ga dette en brofist.
 6. Trench_Rat

  Trench_Rat Ubarbert

  Jak and Daxter triologien på PsVita som får kjørt seg for tiden enda en serie jeg ikke fikk med meg på PS2. Åpen verden platformer/collect-a-ton spil med ett vise-sprekkende dyr som sidekick. Merker at det er noen irriterende ting som ingen Quest log og mini kart
   
 7. Lodin

  Lodin Merry Waaahmas, Mr. Eyeballs!

  Xenoblade Chronicles 2 er jaggu en blanda pose med drops. Noen få av de dropsa smaker skikkelig møkk, men så har det også noen som er fantastisk gode så det er verdt å knote videre.

  Settinga er ihvertfall at verden er blitt oversvømt av skyer som er så tjukke som vann og alle kontinenter er forlengst borte. Istedet er det gigantiske titaner hvor folk og fe bor. Problemet er bare at disse er i ferd med å dø ut og hva faen gjør man da?
  Rex er spillets helt og han har en drøm om å flytte alle til toppen av verdenstreet for der er det masse plass.
  Heldigvis for ham er han en såkalt driver og møter Pyra som er ett legendarisk blade. Greia er at drivere kan pjuske på magiske krystaller og dette skaper nytt liv som kan hjelpe en på diverse vis. Det er litt som Pokeyman/Dragons Dogma, men bladene, selvom de er en diger katt eller en gassky er intelligente og tenkende. Såklart har visse folk problemer med dette siden det er slaveri osv.
  Uansett er også Pyra sitt mål å nå toppen av det treet så da har spillet en skikkelig quest. Så møter de såklart masse rare folk og utfordringer underveis som seg hør og bør.

  Men ja, dette spillet har noen virkelig store problemer. Kartene er blant de verste jeg noensinne har sett i ett spill. Om jeg skulle gjette ville jeg sagt at det var no rask de slang sammen midlertidig under utviklinga og så nødpussa litt på fordi skiten måtte ut døra. Aldri i verden om no team med utviklere har sett på det der og vært fornøyde.

  På den annen side fortsetter det tradisjonen til serien med fantastiske digre verdener man får utforske. Første gang jeg kom til ett åpent område fikk jeg samme kriblende følelsen i brystet som når man trår ut av dungeonen eller vaultet i ett Elder Scrolls eller Fallout. Akkurat nå i spillet fiser jeg rundt inni magen til en diger hval hvor det er flere byer og en diger sump.

  Kampsystemt er ganske likt Xeno1, men en del enklere tror man. Etterhvert som man spiller dukker det dog stadigvekk opp nye funksjoner og dill. Det er som i de andre to automatisk og man styrer kun Rex for det meste. Det er alikevel engasjerende siden man hele tida må passe på comboene man har gående med de andre folka i partyet sitt samt at man må time sine egne spesialangrep.
  Systemene er kompliserte, men når man endelig finner en passende kombinasjon av blades og drar comboer med 100.000 damage er det gloriøst

  En ting som ble gnåla om på forhånd var at spillet har ett element av gachapon. Folk frykta mikrotransaksjoner siden Nintendo og Monolith nekta å si noe. De er dog ikke til stede. Istedet plukker man opp krystaller som så driverne pjusker og man får en ny blade som nevnt. Stort sett er disse bladene kjedelige generiske folk og man sparer dem bare om de har nyttige evner. Det er dog 32 unike og mange av disse eier. Playstation fanboysene er såklart i harnisk siden KOS-MOS fra Xenosaga er en av dem og det er foræderi.

  Ellers da? Storyen er animu som faen. Vanligvis takler jeg ikke det om det ikke heter Disgaea, men Rex og co. er dønn sjarmerende. De er ikke emognurrer som sutrer over evig lidelse, men istedet ålreite folk som prøver å se det positive i situasjonen.
  At spillet ofte også er genuint morsomt hjelper på. En på teamet, Noponen Tora er en weeabo som har bygd sin egen robot-blade som til tider går over i uguu~modus og jeg flirer på meg.

  Forøvrig er grafikken ganske primitiv. Tipper dette er laga på budsjett for selv XCX til WiiU var mer imponerende, men det veier opp med fantastisk kreativitet og artisteri. Bare ikke spill det håndholdt for de bruker no grusomt filter for å beholde 30FPS og det ser ut som rumpe.

  Musikken har fått slakt her og der, men jeg digger den. Særlig slåssemusikken hater de, men bæsj på dem. Når man møter vanlige fiender er det snev av Disgaea i låtene og under bosser går de for full Dynasty Warriors buttrock.

  Jo også stemmeskuespillet da. Her dukker det opp stort sett alle dialekter du finner på de britiske øyer og også noen australiere. Det er gloriøst til tider og får kun trekk for at noen folk snakker amerikansk uten spesiell aksent.
  Får forsåvidt og trekk for at det til tider virker som skuespillerne ikke fikk skikkelig instruks om scenene, men alt i alt eier det. Titta på noen av kuttescenen på japansk og der er det bare generiske folk og ikke no gøy.

  Så ja, dette eier. Tar det for gitt at Person 5 er jørperger of the year, men ikke for meg. Det skal mye til for at jeg liker noe i sjangeren, men sålenge kampsystemet eier og jeg engasjerer meg i historien er det greit. JRPGOATSE!

   
  Sist redigert: 06.12.2017
  Alyosha, Tutankoopa, Eifel1 og 6 andre ga dette en brofist.
 8. Onkelsander

  Onkelsander Medlem

  Hehe.... kjøpte persona 5 på black friday på psn og tenkte: oi... dette var gøy, dette kommer jeg til å spille en stund.... Så kom dette en uke senere, og plutselig så sa jeg det samme her... Har ikke konstruktivt å komme med, men jeg elsker dette spillet.... Husker ikke XC1 noe særlig, men synes dersom man spilte xcx så har man grovt sett en formening om hovedtrekkene hvordan kampsystemet fungerer..... Det er tweaka en del, til det bedre spørr du meg... Spiller dette og P5 om hverandre og ser jo helt klart at det grafikkmessig ikke er noe 4k hdr, men synes det er bra... Spiller også endel håndholdt og har ikke noe problemer med det heller, synes det ser ok ut...

  I likhet med Persona så tror jeg at man må egentlig like rpg og jrpg spesielt for å virkelig like disse spillene.. Hvordan spillet er oppbygd, visuell stilen og fremføringen er veldig typisk sjangeren og dersom man ikke liker den type spill kommer man antageligvis ikke til å like dette heller....

  Foreløpig blir enten dette eller P5 GOTY for min del.... Med rimelig god margin....
   
  Tutankoopa ga dette en brofist.
 9. Lodin

  Lodin Merry Waaahmas, Mr. Eyeballs!

  Som nevnt i forrige post så hater jeg stort sett alt av jørpergere, men digger Xenoblade... Problemet til sjangeren er ikke at systemene er obtuse, men at folka man stort sett spiller som suger balle og gameplayet like så...
  Prøvde meg på piratkopiert Persona 4 i hine dager og etter tre kvarter med animufilm hvor man ender opp på en masete høyskole ga jeg opp...
  Gi meg koselige folk jeg bryr meg om og gameplay som engasjerer så tar jeg hva som helst fra Japan...
   
 10. Morbo

  Morbo Medlem

  Det er få spill med fler koselige folk som jeg bryr meg om enn det er i Persona 4 og 5 for min del iallefall (og få spill med et såpass svært persongalleri men allikevel så få folk jeg bryr meg om som i Xenoblade Chronicles 2 :p). 100% med på at P4 starter treigt, da. P4 og 5 har begge et sterkt behov for å sørge for at spilleren ikke klarer å overse poengene de prøver å nå.
   
 11. Kleevah

  Kleevah Livsfarlig amatør

  Digger også Cronics' 2 masse etter ca. ti timer inn. XBX var et greit (men alt for kjedelig) spill overall, og det mangla virkelig storien og entusiasmen som XC2 har helt fra starten av. Anime som faen, sure, men det funker egentlig bra med settinga. Og som Lodin nevner er det faktisk overraskende morsomt og tar seg selv mye mindre seriøst enn det man kanskje skulle tro.

  Spiller dog med Japanske stemmer. De erkebritiske greiene er ok i starten, men et par timer inn ble det for mye for meg ass.

  Sånn rent bortsett fra at kampsystemet er veldig overveldene i starten tror jeg ikke dette spillet er så veldig hardcore egentlig. Det er ingen penalty for å dø (og instant respawn!), du levler dritfort hvis du rester ofte, og generelt sett tror jeg du kan brute-force deg gjennom det meste av combat her rimelig greit hvis du ikke bryr deg. Seff, hvis du hater JRPG er nok dette en hard sell, men jeg tror nok dette er noe de aller fleste kan like.

  I motsetning til Persona f.eks., som gjerne drapsdreper deg helt tilbake til load-screenen på sekunder hvis du goofer, og på ingen måte respekterer tiden din med tanke på pacing.
   
 12. Alyosha

  Alyosha Medlem

  Synes Persona er i en liga over Xenoblade asså. Vanvittig mye bedre skrevet og fantasifullt, bedre grafikk (også rent kunstnerisk), bedre musikk og det er morsommere/mer variert (i hvert fall Persona 5). Synes også Xenoblade er langt mer hardcore egentlig. I Persona blir du straffet ekstremt brutalt, men du dør bare hvis du gjør noe skikkelig dumt (som er bound til å skje et par ganger da). Og så er det selvfølgelig et par fiender i noen av de senere hulene som kan one-hitte deg om du har litt uflaks, men det er mest fordi det ikke ville vært Shin Megami Tensei uten.

  Xenoblade på den andre siden lar deg finne ut alt selv, har en million komplekse systemer som alle krysser over i hverandre, har masse difficulty spikes, krever en god del strategisk kløkt, m. m. Det kan virke ganske nådig i starten, men der jeg har kommet (ca. 20 timer inn) kan man ikke lenger reste seg opp noen levler når det trengs altså. Sideoppdrag (som kanskje gir deg en tredjedel av en level) er krevende og tar fort over en time. Xenoblade treffer sikkert mange som ikke vanligvis spiller JRPG-er pga. de svære kartene da, men tror de blir mette raskt eller??

  Har det veldig morsomt med dette til nå da. Føler egentlig XCX helt klart var større og mer gjennomført, men det er nok forbedringer her og det er såpass annerledes (fordi det er så mye mer historiedrevet) at jeg blir sugd inn likevel.
   

Del denne siden

This site is owned and third-party cookies. If you continue with us we understand that you accept the use of cookies.