Den lille store VR-tråden

Lodin

Der Waaaah
Gaben og andre Valvere har flere ganger spesifikt sagt at HL3 muligens kan komme til Vive, men det blir ikke eksklusivt. Ikke at jeg tror det kommer i det hele tatt men.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Takket være @Buggz har jeg også fått testa VR i kveld, ved at jeg fikk låne Oculus Rift DK2-en hans. Teknologien er sykt imponerende, og jeg tviler ikke på at den ferdige versjonen er enda bedre, men. Men. De fleste demoene er bare titteskap du blir ferdig med på veldig kort tid (selv om en demo hvor en T-Rex nesten trampa meg i stykker eide), og de to fullstendige spillene jeg testa - Mind: Path to Thalamus som jeg hadde fra før av og Lucky's Tale som fulgte med kontoen min - er "bare" vanlige spill med VR klistra på. Mind gjorde meg fort sjøsjuk siden du bare blir røska med rundt når du navigerer med kontrolleren din; Lucky's Tale var mye mer forsiktig, og det at hele verdenen føltes håndgripelig gjorde unektelig opplevelsen større. Synd at det bare er en passe døll Super Mario 64-ripoff det er snakk om, da.

Når det er sagt, så har jeg tenkt å teste f.eks. Elite Dangerous og Minecraft også, så vi får vha simn.

Edit: Kan jo nevne at den umiddelbare responsen da jeg først satte på meg brillene og så Oculus Home var "å, fy faen!". Jeg ante ikke hva jeg skulle få se da jeg satte dem på, og hele den opplevelsen er innmari stilig. Men igjen, jeg får helt hetta av at jeg ikke kan utforske stedet.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
OK, testa Minecraft i VR nå. Kommer aldri til å orke å spille vanlig Minecraft igjen, det var intenst.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Virtual Desktop koster kronasjer da.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
For å få unna det åpenbare måtte jeg seff også teste VR-porno. Det ble noe krøll med avstandskalibreringen, så øynene mine ville ha det til at dama i videoen trædde ræva si inn i ansiktet mitt. Etiketter: hm, spesielt.
 

Lodin

Der Waaaah
Problemet er at det fortsatt er tidlig og de fleste av de videoene ble mekka til GearVR. Produsentene aner heller ikke åssen ting skal filmes sånn at aktørene ikke virker gigantiske eller rett oppi trynen din.

I andre nyheter har folk starta å modde om eksklusive spill til Rift og Vive så de funker på det motsatte headsetet. Mye av det må pirates såklart, men dette var ikke en uventa utvikling.
 
Har gjort noe veldig uventet og avbestilt Oculus Rift CV1.
Grunnen til dette er at jeg er ikke like bombesikker lenger på hva som er det beste produktet av Oculus og Vive.
En venn av meg har bestilt Vive, så jeg tenkte å prøve det først. Og så ser jeg når Oculus Touch kommer ut hvordan kvaliteten og bruken er i forhold til Vive motion kontrollere.
Ellers er jeg og blitt skeptisk til hele plattform inndelingen. Kjøper man spill fra Oculus Home så vil jeg f.eks ikke kunne spille sammen med folk som har Vive og kjøpt det fra Steam. Så manglende SteamVR for Oculus er ikke akkurat et pluss. (Med mindre jeg har misforstått hele greia)

Men jeg får se, det blir å hive seg på VR i år uansett. Jeg lener fremdeles mot Oculus Rift, men klarer bare ikke å kjøpe det blindt uten å ha prøvd Vive og fått sammenliknet først. Koster tross alt litt kronasjer.

Og med PS4k ryktene og PSVR som kommer, ja det blir mye penger på spill hardware i år
 
Sist redigert:

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
Har ikke sett noe særlig på VR-spill, men dette virket spesielt kult, Budget Cuts til Vive:


(Slitsom fyr-advarsel)
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Bare skyter inn at SteamVR funker brillefint sammen med Oculus Rift, bare du ikke prøver noe som krever bevegelseskontrollere da. Krever at du slår på en innstilling i Oculus-appen, så er du klar.
 

Lodin

Der Waaaah
Fikk pakke i posten og det var en Gear VR. Det er som før nevnt ghetto-utgaven av Rift. Var litt skeptisk til å bruke tusen spenn på dette, men men. Ihvertfall er det et headsett du stapper en nyere Samsung i og det funker overaskende bra. Byggekvaliteten på headsetet var bedre enn jeg hadde venta og heldigvis har det en touch-dings på sida som gjør jobben. Det passer bra siden mobilen min ikke støtter MS eller Sony sine kontrollere siden Samsung er dicks. Har og en blåtannsak jeg fikk i nissegave som skal funke, men mobilen registrerer heller ikke den. Synd, men i det minste ikke headsetet sin skyld.
Så langt har jeg bare testa et spill, Gunjack. Det foregår i samme verden som EVE Online og alt man gjør er å styre en turret med huet og skyte ned romskip med touchpaden. Er såklart utrolig simpelt, men det funker som faen og er sikkert en fin måte å introdusere folk til VR.
Sånn ellers har det en masse bilder og video man kan myse på i 3D og titte seg rundt. Fikk min første VR-freakout da jeg titta på en sak fra Cirque du Soleil. Alle aktørene var kledd ut som klovner og du vil ikke ha femten klovner som sprader rett opp i trynen din. Særlig om du allerede lider av frykt for klovner. :brainfuck:

Uansett er greia vel verdt det om du ikke gidder splurge på et skikkelig headset og har en ålreit mobil. Alt ned til Note5 er støtta, men vistnok ikke no særlig for de mer fancy spilla.

Jo også prøvde jeg å reise meg opp noen ganger og det var helt jævlig. All den tid jeg sitter går det bra, men å stå føltes... galt. Regner med at det er noe som tar tid å vende seg til.
 
Dobbelpost og greier! På tide å gjennopplive denne tråden da Oculus Quest har kommet ut og førsteinntrykkene er særdeles gode. Dette har vel vært en av VR brillene jeg har vært mest skeptisk til, så jeg var rimelig overrasket over alle de gode anmeldelsene det har fått. Den mest negative jeg har lest ga brillene 7,5/10 (TheVerge) grunnet få launch spill (50), passform og pris.
De andre anmeldelsene er uenige og det som alle priser høyest er at alt er trådløst. Det har visst veldig mye å si for spill hvor man beveger seg rundt (spillområdet Quest støtter er 2x2m) og at man slipper å snurre seg inn i kabler. Dette veier opp for litt mindre kraft, jeg skriver litt for selv om det er en stor forskjell på PC beistet de fleste ser for seg nå man snakker om VR og processoren i brillene så ser spillene ganske så bra ut.
Prisen på elkjip er 4799kr for 64G versjonen og er det rimeligste alternativet i Norge så vidt jeg kan se. Prisen i US er 399$ for samme versjon.

Anmeldelser:

https://www.ign.com/articles/2019/05/21/oculus-quest-review
https://www.digitaltrends.com/vr-headset-reviews/oculus-quest-review/
https://www.trustedreviews.com/reviews/oculus-quest
https://www.theverge.com/2019/4/30/18523000/oculus-quest-review-vr-headset-price-specs-features


En av killerappene:


Stor sannsynlighet for at dette er brillene for meg.
 

Lodin

Der Waaaah
Meg og.
Digga å høre Girthman snakke om denne greia som i bunn og grunn er manshoot i en taktisk kajakk. Føltes vistnok jævli bra å både padle og drapsdrepe.

 
Da var Quest bestilt :eek: En liten rettelse til det forrige innlegget mitt hvor jeg skrev at Quest støttet 2x2m spillområde; Det er anbefalt minimum størrelse på spillområde hvis man spiller spill hvor man beveger seg fritt. Du kan bruke så stort område du vil, så Yetipants kan løpe rundt i gymsalen etter alle har dratt hjem :p Jeg bor ovenfor en fotballbane som jeg sikkert kommer til å gå rundt og flire for meg selv i nær fremtid.
Trackingen til brillene misliker sollys, men hvis det er overskyet så skal de fungere fint utendørs også.
Spillbiblioteket til Quest er ganske stort allerede, men en ting jeg ikke var klar over var at det støtter Virtual Desktop så du kan få tilgang til f.eks Steam via litt sideloading.
Jeg bestilte via Komplett da de hadde kortest beregnet ventetid (både de og elkjøp er utsolgt for øyeblikket) og ved å melde meg inn i komplett club så ble det bare en hundrelapp dyrere enn Elkjøp.
 
Noen som har erfaring med trackinga på PS-VR vs Oculus /Quest?

Har PS-VR og synes trackinga tuller en del på for eksempel Beat Saber, spesielt på expert +.

Vurderer også sterkt å gå til innkjøp på Quest.
 
OK, da har jeg hatt Oculus Quest i en ukes tid og fått prøvd ut ganske mye, og har gjort meg opp noen meninger. Bare for å få det unna med en gang så kan jeg trygt anbefale denne til de som er på gjerdet for å ta steget inn i den virtuelle verden.
Førsteinntrykket fra man åpner esken til man har unnagjort tutorialen er 10/10. Esken og alt innholdet ser utrolig flott ut og jeg tror ikke noen kan fullføre tutorialen uten et stort smil. Jeg fikk kona til å ta den også og hun sa med en gang at hun skjønte hvorfor jeg hadde kjøpt den.
Oculus appen du laster ned på telefonen i forkant av å sette opp brillene lar deg handle spill, strømme til den (virker litt buggy på min telefon, funker bare i kort strekk) og leke med innstillinger. Veldig brukervennlig.
Når det kommer til tracking av kontrollene så har det vært virkelig imponerende så langt. Det var noen klagde på tracking nærme hodet i starten, men det kom en oppdatering som hjalp mye. Jeg har prøvd å spille i både mye og lite lys uten å merke noe forskjell.

Jeg må skrive litt om Guardian opplegget også da det er utrolig lettvint. Når du tar på deg brillene ser du omverden via et kamera i front, og du bare maler opp et omriss av spillområdet og vipps så er det ferdig! Dette blir også lagret, så når jeg går ut av min "sittestille sone" i stua hvor jeg bruker å sitte med PCen slås front kameraet på automatisk frem til jeg kommer inn i "svinge på kroppen sonen" jeg har opprettet på kjøkkenet hvor jeg har mest gulvplass.

Det medfølger demoer av noen av de mest populære spillene deriblant Beat Saber som lett er det mest kjøpte i Oculus Store. Hvis man vil ha et rytmespill så er det en no brainer, men det var ikke høyt på ønskelisten min. Det er få sanger på Quest utgaven, men man kan legge til custom sanger via sideloading om man ønsker.
Vader Immortal var derimot på toppen av ønskelisten og det var temmelig tøft! Man skal helst ha goood plass om man vil ha full innlevelse, men teleport bevegelse via kontroll venner man seg raskt til, og så lenge man har rom til å ta et par skritt i hver retning så klarer man seg fint.
Spillet tar rundt en times tid, og er den første av tre episoder, hvor de to neste kommer ut senere.
Spillet i seg selv har en god og dyster atmosfære, og siden det er i VR gjøres ellers kjedelige ting som å klatre i stiger om til en spennende affære (spesielt hvis man som meg mister taket og holder på å falle i den virkelige verden av suget i magen). Darth Vader er herlig intimiderende når han kommer opp i ansiktet ditt, og ikke minst, man får bruke en lyssabel.
Jeg har stort sett prøvd ut arcade lignende spill som Drop dead dual strike (House of the dead typ) og sportspill som Racket NX (bordtennis simulator) og storkoser meg. Det kommer ut et historiepreget spill som heter Red Matter som visstnok skal ha litt Event Horizon vibber i morgen som setter en standard for grafikk på Questen som jeg gleder meg til.
Det går også fint surfe med Questen, den kommer med en browser og man kan laste ned Firefox om man ønsker. Youtube og Netflix har dog egne apper som bedrer opplevelsen. Jeg likte spesielt Netflix appen hvor man sitter i en virtuell stue og lysene dimmes når du trykker play.
Hvis man ønsker å få mer ut av Questen enn hva Oculus Store har å tilby kan du kjøpe Virtual Desktop (man speiler PCen sin) og da fungerer kontrollen som en mus og du får gjøre hva du vil.
Det finnes også løsninger for de som ikke har en Kraftig PC men vil spille Skyrim i VR via "Shadow" eller andre skybaserte løsninger som gir deg tilgang til en high end PC.

Mer info: shadow gaming

Questen har dog noen forbedringspunkter. Stroppene kan være kjipe mot ansiktet i lengden med tanke på hvor godt Questen må sitte på ansiktet for å ikke vigle på seg. Se for deg trange skibriller, ikke noe man vil bruke for lenge om gangen. Man får litt stroppetryne av lange økter.
Men dette er noe flere har klaget over, og noen har valgt å modifisere den. Det finnes løsninger slik som denne hvor man bruker HTC Vive stroppene:

mod.jpg


På bildet så har brukeren også installert en power bank som gir mye mer spilletid og balanserer Questen bedre på hodet. Dette er nok supert for de spiller lenge om gangen, men jeg er usikker på om jeg trenger noe slikt foreløpig.
Så ja, dette var virkelig litt av et leketøy jeg kommer til å ha det mye moro med!

@justincase Det finnes et MMO som heter OrbusVR Reborn (også tilgjengelig på Quest). Det er ikke helt Sword Art Online, men vi nærmer oss ;)

 
Trailere til noen av favorittspillene mine så langt:


Dette er rett og slett fantastisk moro å spille! Puzzlene er vanskelige og med flere måter å løse de på, og det er flust med achievements inkludert speedrun achievements som tvinger deg til å måtte finne på bananas løsninger på brettene.


Jeg er en ihugga fan av House of the Dead, og dette er absolutt verdt å skaffe seg om man liker kombinasjonen lyspistol og zombier.


Jeg har ikke kommet så langt i Redmatter, men det ser utrolig flott ut og alt har en "chunky" følelse takket være vibrasjon i kontrollene når man interagerer med knapper og andre ting.

Og så er det noen apper som jeg tror jeg kommer til å tilbringe mye tid med fremover.


Big Screen lar deg dele PC skjermen med andre, og jeg tilbrakte litt tid i går i noen public rom hvor man kan droppe inn og chatte/se film sammen med andre. Jeg gikk f.eks inn i en kinosal med et par andre hvor det var et Marvel maraton, og man binge filmene sammen og snakke sammen om man ønsket.

Rec Room er den andre appen jeg har store forhåpninger til. Det er en samling minispill ( paintball, kanonball etc ) med en sosial hub, men man kan også lage egne spill inne i appen, og jeg så noen som hadde lagd et brett fra Super Mario World som man kunne løpe igjennom i VR.
Jeg kommer nok til å skrive mer om Rec Room når jeg har fått litt bedre oversikt.
 
Oculus Connect 6 var nå nettopp og det ser ut til at Quest er den store vinneren blant Oculus brillene. I november kommer det offisiell støtte for å plugge de i PCen og spille det samme som er tilgjengelig til Rift S. Quest brukere får også appene til Oculus Go, og legg til håndtracking+++ så er dette rett og slett et must i mine øyne.