Den lille store VR-tråden

Lodin

Der Waaaah
Gaben og andre Valvere har flere ganger spesifikt sagt at HL3 muligens kan komme til Vive, men det blir ikke eksklusivt. Ikke at jeg tror det kommer i det hele tatt men.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Takket være @Buggz har jeg også fått testa VR i kveld, ved at jeg fikk låne Oculus Rift DK2-en hans. Teknologien er sykt imponerende, og jeg tviler ikke på at den ferdige versjonen er enda bedre, men. Men. De fleste demoene er bare titteskap du blir ferdig med på veldig kort tid (selv om en demo hvor en T-Rex nesten trampa meg i stykker eide), og de to fullstendige spillene jeg testa - Mind: Path to Thalamus som jeg hadde fra før av og Lucky's Tale som fulgte med kontoen min - er "bare" vanlige spill med VR klistra på. Mind gjorde meg fort sjøsjuk siden du bare blir røska med rundt når du navigerer med kontrolleren din; Lucky's Tale var mye mer forsiktig, og det at hele verdenen føltes håndgripelig gjorde unektelig opplevelsen større. Synd at det bare er en passe døll Super Mario 64-ripoff det er snakk om, da.

Når det er sagt, så har jeg tenkt å teste f.eks. Elite Dangerous og Minecraft også, så vi får vha simn.

Edit: Kan jo nevne at den umiddelbare responsen da jeg først satte på meg brillene og så Oculus Home var "å, fy faen!". Jeg ante ikke hva jeg skulle få se da jeg satte dem på, og hele den opplevelsen er innmari stilig. Men igjen, jeg får helt hetta av at jeg ikke kan utforske stedet.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
OK, testa Minecraft i VR nå. Kommer aldri til å orke å spille vanlig Minecraft igjen, det var intenst.
 

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
Alien: Isolation!

EDIT: Og Virtual Desktop.

 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Virtual Desktop koster kronasjer da.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
For å få unna det åpenbare måtte jeg seff også teste VR-porno. Det ble noe krøll med avstandskalibreringen, så øynene mine ville ha det til at dama i videoen trædde ræva si inn i ansiktet mitt. Etiketter: hm, spesielt.
 

Lodin

Der Waaaah
Problemet er at det fortsatt er tidlig og de fleste av de videoene ble mekka til GearVR. Produsentene aner heller ikke åssen ting skal filmes sånn at aktørene ikke virker gigantiske eller rett oppi trynen din.

I andre nyheter har folk starta å modde om eksklusive spill til Rift og Vive så de funker på det motsatte headsetet. Mye av det må pirates såklart, men dette var ikke en uventa utvikling.
 
Har gjort noe veldig uventet og avbestilt Oculus Rift CV1.
Grunnen til dette er at jeg er ikke like bombesikker lenger på hva som er det beste produktet av Oculus og Vive.
En venn av meg har bestilt Vive, så jeg tenkte å prøve det først. Og så ser jeg når Oculus Touch kommer ut hvordan kvaliteten og bruken er i forhold til Vive motion kontrollere.
Ellers er jeg og blitt skeptisk til hele plattform inndelingen. Kjøper man spill fra Oculus Home så vil jeg f.eks ikke kunne spille sammen med folk som har Vive og kjøpt det fra Steam. Så manglende SteamVR for Oculus er ikke akkurat et pluss. (Med mindre jeg har misforstått hele greia)

Men jeg får se, det blir å hive seg på VR i år uansett. Jeg lener fremdeles mot Oculus Rift, men klarer bare ikke å kjøpe det blindt uten å ha prøvd Vive og fått sammenliknet først. Koster tross alt litt kronasjer.

Og med PS4k ryktene og PSVR som kommer, ja det blir mye penger på spill hardware i år
 
Sist redigert:

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
Har ikke sett noe særlig på VR-spill, men dette virket spesielt kult, Budget Cuts til Vive:


(Slitsom fyr-advarsel)
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Bare skyter inn at SteamVR funker brillefint sammen med Oculus Rift, bare du ikke prøver noe som krever bevegelseskontrollere da. Krever at du slår på en innstilling i Oculus-appen, så er du klar.
 

Lodin

Der Waaaah
Fikk pakke i posten og det var en Gear VR. Det er som før nevnt ghetto-utgaven av Rift. Var litt skeptisk til å bruke tusen spenn på dette, men men. Ihvertfall er det et headsett du stapper en nyere Samsung i og det funker overaskende bra. Byggekvaliteten på headsetet var bedre enn jeg hadde venta og heldigvis har det en touch-dings på sida som gjør jobben. Det passer bra siden mobilen min ikke støtter MS eller Sony sine kontrollere siden Samsung er dicks. Har og en blåtannsak jeg fikk i nissegave som skal funke, men mobilen registrerer heller ikke den. Synd, men i det minste ikke headsetet sin skyld.
Så langt har jeg bare testa et spill, Gunjack. Det foregår i samme verden som EVE Online og alt man gjør er å styre en turret med huet og skyte ned romskip med touchpaden. Er såklart utrolig simpelt, men det funker som faen og er sikkert en fin måte å introdusere folk til VR.
Sånn ellers har det en masse bilder og video man kan myse på i 3D og titte seg rundt. Fikk min første VR-freakout da jeg titta på en sak fra Cirque du Soleil. Alle aktørene var kledd ut som klovner og du vil ikke ha femten klovner som sprader rett opp i trynen din. Særlig om du allerede lider av frykt for klovner. :brainfuck:

Uansett er greia vel verdt det om du ikke gidder splurge på et skikkelig headset og har en ålreit mobil. Alt ned til Note5 er støtta, men vistnok ikke no særlig for de mer fancy spilla.

Jo også prøvde jeg å reise meg opp noen ganger og det var helt jævlig. All den tid jeg sitter går det bra, men å stå føltes... galt. Regner med at det er noe som tar tid å vende seg til.
 
Dobbelpost og greier! På tide å gjennopplive denne tråden da Oculus Quest har kommet ut og førsteinntrykkene er særdeles gode. Dette har vel vært en av VR brillene jeg har vært mest skeptisk til, så jeg var rimelig overrasket over alle de gode anmeldelsene det har fått. Den mest negative jeg har lest ga brillene 7,5/10 (TheVerge) grunnet få launch spill (50), passform og pris.
De andre anmeldelsene er uenige og det som alle priser høyest er at alt er trådløst. Det har visst veldig mye å si for spill hvor man beveger seg rundt (spillområdet Quest støtter er 2x2m) og at man slipper å snurre seg inn i kabler. Dette veier opp for litt mindre kraft, jeg skriver litt for selv om det er en stor forskjell på PC beistet de fleste ser for seg nå man snakker om VR og processoren i brillene så ser spillene ganske så bra ut.
Prisen på elkjip er 4799kr for 64G versjonen og er det rimeligste alternativet i Norge så vidt jeg kan se. Prisen i US er 399$ for samme versjon.

Anmeldelser:

https://www.ign.com/articles/2019/05/21/oculus-quest-review
https://www.digitaltrends.com/vr-headset-reviews/oculus-quest-review/
https://www.trustedreviews.com/reviews/oculus-quest
https://www.theverge.com/2019/4/30/18523000/oculus-quest-review-vr-headset-price-specs-features


En av killerappene:


Stor sannsynlighet for at dette er brillene for meg.
 

Lodin

Der Waaaah
Meg og.
Digga å høre Girthman snakke om denne greia som i bunn og grunn er manshoot i en taktisk kajakk. Føltes vistnok jævli bra å både padle og drapsdrepe.

 
Topp