Den lille store VR-tråden

Lodin

Der Waaaah
Jeg har liten tvil om at noen hacker støtte for Morpheus til PC samme hva Sony vil. Spørsmålet er så om mange moddere gidder støtte den siden de to andre dillebrillene allerede er etablert.
 

Tomas

Frå Oslo ellår någe.
Har lest fra de som har testa både Rift og Morpheus at Morpheus visstnok skal være bedre. Mindre latency men mindre komfortabel.
 

Terje

mostly harmless
The pop-and-shoot action of “London Heist” is in contrast to the official demonstrations that rival Oculus has shown for its Rift VR headset, since Oculus has said that it intends players to be seated at all times during its games.

“We are not as hardcore as the Oculus guys, saying that this is just a seated experience,” says Yoshida. “We like the standing-up experience, so we want to push it.”
Det er her de går på trynet. Sånne hoppe-rundt-i-stua greier funker bare som partyspill sammen med småfulle kompiser. Når man promper så sitter man på ræva. Samme grunn som alle de andre bevegelses gimmickene aldri tok av, selv Wii sin suksess med det var ganske kortvarig og det var kun fordi de traff nettopp casual partyspill segmentet.
 

Lodin

Der Waaaah
Når det er sagt skal jo Valve og slippe no sensorer man setter rundt seg så man kan gå rundt og spillet til enhver tid vet hvor du er. Demoen de viste var at man var kaptein på broa til et romskip og kunne titte på skjermer for så å gå å se ut av et vindu. ^^
 

Agradula

Ridder Jonatann
Medlem av ledelsen
Jeg har lagt merke til at nyeste vray har kommet med støtte for 6x1 cubic camera. Aka. Det skal støtte VR. Kanskje ikke så rart siden det heter VRay AHDHAHDHAHAHAHHAHA D;, men uansett, tenkte at jeg skulle prøve å lage en scene med noe simpelt en gang jeg har tid. Siden jeg ikke har Oculus Rift eller noe annet vrstæsj, så tenkte jeg at det kunne jo vært moro og fått de av dere som har den slags utstyr til å teste hvordan det faktisk ser ut.
Har lest noe om at når man skal lage spill til oculus så må mye av geometrien være litt... rar for å kompensere for den ekstre synsbredden, hvis ikke føles det som om man er en dverg eller en kjempe i et kjempeland/dvergeland.

Så først tenkte jeg at jeg skulle teste en mega-enkel greia som tar kort tid å rendre for å se om det fungerer for dere.
Bare rop ut hvis det er interessant. Kom gjerne med forslag til enkle ting det kunne vært morsomt å se. Det blir ingen animasjon, bare et stillbilde, men i 3d.
 

oma

Village Drunk
Har lest noe om at når man skal lage spill til oculus så må mye av geometrien være litt... rar for å kompensere for den ekstre synsbredden, hvis ikke føles det som om man er en dverg eller en kjempe i et kjempeland/dvergeland.
De karene som lagde Among the Sleep nevnte at det hadde mye å gjøre om øynene var programmert til å være tett sammen eller langt fra hverandre. Tettere sammen fikk baby følelsen, mens lengre fra hverandre skapte gigant følelsen.
 

Agradula

Ridder Jonatann
Medlem av ledelsen

Altså. Jeg vet ikke helt hva man skal gjøre med dette, men det kan jo hende noen av dere vet? I dont know. Uansett. Dette er en render med cubic-cam i 10800 x 900. Jeg slang sammen 6vekker tak og gølv og noen "vinduer" med noen materialer jeg hadde fra før. Satte ned rendersettingsa som faen og startet dette rett før jeg dro til frisøren i dag.
Vet ikke hvor lang tid det tok å rendre, men kan jo sjekke... 7min og 32 sekunder, så ikke så gærent forsåvidt, men kan nok tweakes som faen.

Det er altså to kameraer med 55mm mellomrom som jeg tror kanskje fungerer? hakke peiling jeg egentlig.
Eneste er at jeg, som nevnt, ikke har PEILING på hvordan dere skal ha det, så her har dere dette ihvertfall.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Lag 3D-porno til meg plz.
 

demake

Seksuelt godteri
Kommer aldri i verden til å gå til anskaffelse av det der og se ut som en dufus fra en billig scifi-film fra 1987. Om noen år, når noveltyfaktoren ebber ut, så kommer vi til å le av den. Akkurat som vi ler av både den første og andre 3D-bølgen. Speaking of which, er ikke bølge nr 2 over snart?
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Det har den da vært en stund?

E: første 3d-bølge var vel på femtitallet og den andre på åttitallet, så dette var vel den tredje.
 
@demake

Så, med andre ord.. Du har ikke prøvd Oculus Rift, HTC Vive eller PS VR antar jeg? For det du skriver er veldig typisk for en som ikke har prøvd det (korriger meg gjerne hvis jeg tar feil her) . Å sammenlikne dette med 3D på tv/kino blir veldig feil. Forstår at folk er skeptiske til VR, men å dømme det før de har prøvd det selv er litt spesielt. Ihvertfall med VR som er noe som må prøves. Ingen kan forklare hvordan VR er. Det er den største utfordringen bransjen vil ha med å selge VR til massene.
 
Skal definitivt hive meg på VR-toget om noen år. Altfor dyrt foreløpig, men blir nok å eie når ting har fått satt seg.
Det er en ærlig sak det. Forstår godt at inngangsbilletten kan oppleves som noe dyr foreløpig. Men sånn er det med alt som er nytt. Jeg venta f.eks med 4k TV til de var mer fornuftig priset (Black Friday er en fin ting).Totalt uaktuelt å bla opp 30-40.000 for en tv.
Uansett, regner med prisen synker innen 2-3 år med noen lapper. Har selv kompiser som vil ha VR men er ikke interessert i å betale mer enn max 5000kr