Hvor ble spillhallene av?

oma

Village Drunk
#1
Hva skjedde med spillhallene? (Arkadene) Hva var det de gjorde feil? Eller var det vanskelig å holde arkadene lønnsom pga byrokrati? Er det noen her som savner Arkaden eller var på en arkade ofte når en var yngre? Ville en fremdeles hatt lyst til å gå nå om man kunne?

Jeg husker det var noen arkademaskiner på den lokale videosjappen der jeg vokste opp, og det var alltid veldig spennende å gå inn og se på Time Crisis spillene med de kule pistolene. Husker også det var ett Mortal Kombat der av ett slag som jeg fikk prøve 1 gang. Det var også en arkade bak kinoen i sentrum, den husker jeg som litt mer shady. De i resepsjonen var alltid litt sure og det var aldri riktig rent der inne. Mangen tiere gikk derimot med til Time Crisis når jeg var gammel nok til å gå alene ^^

Har du noen historier fra arkaden?
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#2
Vokste opp på ~*bøgda*~ så "spillehallen" vi hadde var PlayStation-maskinen på ungdomsklubben. Det ble mye Tekken, gitt.
 

Jæveltango

Pepperoni Playboy
#3
Det var en stor arkade-hall i fjordgata i Trondheim på 90-tallet, i hvert fall. Husker den hadde en jagerfly-sim fra Sega som var svære greier på den tiden.Aner ikke når den ble lagt ned. Må ha vært rundt tiårsskiftet.

EDIT: Etter litt googling så fant jeg ut at navnet var Kanalen underholdningssenter, og ble lagt ned i 2003.
 

kakarlsen

Høyere yrkesfaglig
#4
Så vidt jeg husker, ble det innført noe satanistisk med moms/avgift for å begrense ~spillegalskapen~ i landet. Dette måtte da selvsagt gjelde alle former for myntspill, så arkedehallene ble tatt i dragsuget. Mulig jeg tar feil, men mistenker at det er hun her som har skylda for alt:

 

CyberK

Finner ikke på noe.
#5
I Oslo så er Arkaden et kjøpesenter, det store arkadespillstedet (som nå har blitt en Expert-butikk) het vel Kanalen. Ble litt Crazy Taxi og sånt der i oppveksten, ja.

Men grunnen til at arkadehallene er døde det må vel være piratkopiering at konsoller, TVer på gutterommet og så videre har blitt stadig billigere. Kan godt være at 'a Valgerd har bidratt litt, men det er ikke bare i Norge at arkadehallene dør ut.
 

Tomas

Frå Oslo ellår någe.
#6
Jeg skulka skolen for å sykle 5km til nærmeste spillemaskin. Det var Virtua Fighter.

Savner lyspistolspill mest. Hadde en periode hvor jeg vurderte å ta opp medlemsskap på en skytebane for å fylle savnet, men det blir ikke det samme. Savner klikket fra den billige plastikken på pistolene med rekyl, og pedalene på virtua cop.

Ja også synes jeg Dr.Pepper smaker star wars, fordi den eneste (og første) gangen jeg noensinne drakk Dr.Pepper var når jeg spilte det derre star warsen hvor du spilte i førsteperson med en stikke. Det var the shit.
 

Shinra85

Spillegals effort emo
#7
kakarlsen skrev:
Så vidt jeg husker, ble det innført noe satanistisk med moms/avgift for å begrense ~spillegalskapen~ i landet. Dette måtte da selvsagt gjelde alle former for myntspill, så arkedehallene ble tatt i dragsuget. Mulig jeg tar feil, men mistenker at det er hun her som har skylda for alt:
Det dyret der satt ved siden av meg på banestoppet nå nettopp. Hadde jeg lest posten her før så
 

Drauden

SGs kollektive lillebror
#9
Jeg spilte mitt aller første spill på en arkade da jeg var ca 2-3. Mortal Kombat i USA, måtte enten bli bært eller stå på tærna på en stol for å rekke opp. heh

Ellers har jeg lite erfaring med arkader. På Hjertnes kinosenter i Sandefjord har de skaffa en Dark Knight-arkade som står ved inngangen. Neste gang jeg er der skal jeg teste den. Skal hvertfall skaffe dere pics, siden den ser jævlig kul ut. Skikkelig retro.
 

Terje

mostly harmless
#10
Kan ikke huskje noen rene arkade haller her i fjorden, men det var nok av steder som hadde et antall maskiner, særlig gatekjøkner. Down Town kjøpesenteret her pleide også å ha noen. Spilte bort alt av lommepenger på disse, og var borti de aller fleste klassikerne. Alt fra Spy Hunter og Gauntlet til Tekken og Virtua Fighter. De to siste er noe av de nyeste jeg husker, tror de fleste kuttet ut arkade maskiner rundt den tiden. Laserspillet Megazone hadde en bane her et års tid, de hadde Silent Scope og South Park flipperen husker jeg.

Flipperspilla er noe jeg virkelig savner. Spilte jævlig mange av disse også, og gikk aldri lei. Mye fordi de ble ofte skiftet ut med nyere ting. Særlig de som bygde på en eller annen lisens blei skifta ut avhengig av hva som var populært. I motsetning til de diverse flippersimulatorene du kan spille idag så tør jeg påstå at ingen av de virkelige maskinene var kjedelige å spille. Det blir bare noe annet enn å spille de på skjerm med tastatur.

Jeg og en kollega var på reisejobb i Mo I Rana for tre-fire år siden. Bowlinghallen der hadde faktisk et par flippere, Addams Family og Theatre of Magic. Da var det minst ti, kanskje femten år siden sist jeg så et flipperspill. Sier sitt at jeg stakk i banken der og kjøpte en rull tiere (500,-) kun for å spille på de der, og brukte godt og vel halvparten av den på de. Theatre of Magic kan forresten spilles på Pinball Arcade som er tilgjengelig på diverse plattformer, og er sabla godt simulert og er en anbefalt flippersimulator av nyere dato. Men det slår aldri det å spille på en virkelig en. Har faktisk lyst til anskaffe en maskin til leiligheten en dag. Vi får se.
 

Shinra85

Spillegals effort emo
#11
Terje; ta turen til Oslo, så drikker vi øl og spillet flipperspill på Tilt
 

SirkusMartin

σῶμα σῆμα
#13
Neste Skroa blir på Tilt!

Jeg har forøvrig en fet maskin i fjerde etasje på Neuf, med en hævv (tja, fem-seks) spill på samme arkade maskin. Bubble Bobble og generisk slåssespill? Ja takk!
 

CyberK

Finner ikke på noe.
#14
Fikk nettopp flashback fra barndommen da jeg spilte OutRun på den lokale kafeteriaen der vi har hytte. De hadde OutRun (som vel var gammelt innen jeg var født tilogmed) og et godt gammeldags knipsespill med kronestykker, mer skal det sørenmeg ikke til for å underholde en liten sneip i lange tider.
 

SirkusMartin

σῶμα σῆμα
#15
Kronestykkespillet skjønner jeg at måtte gå. Etter å ha spilt det en fem-seks ganger traff jeg jaggu tiern hver bidige gang som kid. Finansierte mangt et Donald-blad!
 
#16
Husker vi hadde ei bule som het Pocketbua. Der hadde de er par arcadespill, husker det var noe Street fighter og The Punisher side scroller, pluss en "tales from the crypt"-flippermaskin. Det var kanskje tidenes mest grisete sted med salg av brukte pornoblader og spill. Noen av bladene var sidene klistra sammen, kan jo sikkert gjette hvorfor.
 

Terje

mostly harmless
#19
Pocketbua eide! Jeg var der mye og handla blader til diverse samlinger opp igjennom. De solgte alt mulig der; blader, bøker, musikk, film og spill. Men ja, beskrivelsen av sjappa stemmer godt. Komplett med slesk, uflidd innehaver. Som egentlig var en veldig trivelig kar som hadde god greie på tegneserier og film. Likte å stikke innom det stedet. Vet ikke helt hva det betyr.
 
#20
Komplett med slesk, uflidd innehaver. Som egentlig var en veldig trivelig kar som hadde god greie på tegneserier og film. Likte å stikke innom det stedet. Vet ikke helt hva det betyr.
Der ligger vel svaret ditt? Man kjem tilbake til steder som faktisk gir litt og byr på kunnskap rundt varene dei pusher.

For meg var heimekonsollen redningen, hatet å måtte slenge vekk penger i maskiner siden eg ikkje hadde kompiser å spele med. Greit nok det kostet skjorta for spel den gangen (også) men då hadde man spart opp til akkurat DET spelet og fekk spele det så mykje man ville etterpå. Kult å få testet skikkelig bra grafikk når man skulle på kino og uansett hadde litt kroner å slenge ut. Sjølv om 20 kr for 1 kreditt og 10 for å fortsette ved game over på Killer Instinct var litt vel mykje.

Laserpistoler eide så jævlig forresten. House Of The Dead 2 i militærleiren fekk kjørt seg hardt. Den var ganske rimelig også.

Edit.
No fant eg plutselig ein grunn til å skaffe meg Playstation Move!