Spillmusikk!

Shinra85

Spillegals effort emo
Gått å nynna på denna I hele dag. Melodilinja nynnes såklart som en gitar fra et hvilket som helst 80talls hårmetallband.


E: Herrejemini, plutselig spratt det inn i hodet mitt at jeg la til tekst da jeg var yngre.

"tell me what you want to dri-iink?
You want a God damn Pina Colada-aaa?!
Why are you so weird, boy?
I can't understaaaaand"

90 tallet var en rar og ødeleggende tid
 
Kom tilfeldigvis over denne igår selv:


Visste ikke engang hva den het og har aldri tenkt så nøye over den før, men det er egentlig et veldig sterkt stykke musikk. Kanskje hjelper barndomsnostalgien litt, men jeg føler denne sangen alene fanger hvordan FFVII gikk inn i steder og følelser de færreste spill gjør.
 

Terje

mostly harmless
Hvis du går til gog.com akkurat nå så kan du få opptaket av Witcher 3 konserten. I opptil 4K. Ingen caveats, bare trykk på get it free på forsiden så er den din. Tilbudet varer til ut helga ser det ut til. Konserten er fra en filmfestival i Polen i 2016 og varer 90 minutter.
 

Shinra85

Spillegals effort emo
Havna litt på Neo Geo-kjøret igjen. For noen låter! Digger livsskiten ut av Shock Troopers 2nd Squad låta
Beste figuren i KOF2000 har også beste låta. Herlig harry .
 

Sjutten

Piraten fra Sjuttavika
Reposter denne fordi den gamle linken ikke funker lenger.

 

Novastrum

Feminist-elitist
Har sikkert spilt Duke 3D i sikkert "tusen timer" - og jeg har aldri før hørt hele melodien, med prog-stasjet på slutten. Hvordan er det mulig. :mysensibilities:

For å bidra litt da, så hører jeg på denne fra årets spill:

 

Shinra85

Spillegals effort emo
Maximiian Dood kjører en Ken Legacy på kanalen sin siden Ken kommer i Smash. Og en av de siste videoene per dags dato er fra Capcom vs SNK 2,og jeg hørte åpningstona i denna låta og fikk tidenes flashback til god spillmusikk. Detta var den tida jeg var helt besatt av Sophie Ellis Baxtor - Murder on the Dance Floor (fortsatt en JÆVLIG bra låt), og denna fikser den kløa.

 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Har gått og nynna på denne innimellom i det siste. Helt ok det altså.

 

Terje

mostly harmless
Jeg nevnte i Black Crypt innlegget at det er litt å snakke om rundt tittellåta. Jeg nevnte og at den er nok ikke så bra som den en gang var lenger, så det er lov å drite i det. Men den satte sine spor for den var liksom sånn mørk og litt kul da og passet vel inn i atmosfæren spillet prøvde å bygge. Gi den først en lytt, den er bare døyt halvannet minutt lang:


Merka du at det var et eller annet... galt med trommene der? Som om trommisen ikke helt hang med? Det har ihvertfall jeg syntes siden første gang jeg hørte den. Jeg har da rota nok med protracker til å ha en sterk mistanke om hva grunnen er og har tenkt at en dag skal jeg til bunns i det der. Så nå som jeg har dykka ned i spillet i det siste så passet det jo. Fikk tak i lydfilen og det viste seg at det ikke var en tracker-mod, men en med-fil. Så måtte jeg skaffe OctaMED også da, den er freeware for lengst og lett å få tak i. Og ikke særlig annerledes enn protracker. Tipper både Fetthesten og Tomas har vært borti MED også.

Anyway, fikk da åpna den til slutt og kikka på trommesamplet, og jeg hadde helt rett. Det er en brøkdel av et sekund med stillhet i starten på det, som gjør at trommeslaget alltid vil komme de millisekundene for sent:

001.png


Det der er en regelrett amatørfeil. Hvis ikke det av en eller annen grunn er gjort med vilje, men det er tvilsomt. Det er og tvilsomt at musikeren som var en av de fem grunnleggerne av Ravensoft ikke oppdaga det her i løpet av de to åra det tok å gjøre ferdig spillet. Det som og kan hende er at en produsent hos Electronic Arts bytta ut samplene i låta med noe han syntes hørtes bedre ut fordi det var plass til det, og gjorde en elendig jobb. Dette vet jeg om et annet klassisk eksempel på nemlig. Men jeg vet jo ikke hva grunnen er her.

Uansett, jeg redigerte det så det ble riktig og fikk endelig hørt låta med en trommis som hang med. Jeg innser at dette her er kanskje ikke særlig interessant for veldig mange andre enn meg, men jeg trengte å få det ut av systemet:

 

Terje

mostly harmless
Kan jo utdype det eksempelet litt også da. Det kom ut et spill på Amiga som het Agony, og det bedritne 2018-spillet har forøvrig ingen verdens ting med det å gjøre. Det ble populært, mye takket være fantastisk grafikk og lyd. Det er egentlig en ganske simpel shoot'em-up gameplaymessig, men det så dritbra ut så det var greit. Tittellåta av Tim Wright er en nydelig pianogreie som har satt seg fast i bevisstheten på omtrent alle amiganerder:


Men, det var ikke sånn det egentlig låt. Tim Wright gjorde dette freelance, og en fyr i spillstudioet tok i etterkant og byttet ut samplene med noen han syntes låt bedre. Originalt så låt den sånn her:


Jeg kan jo ikke nekte for at jeg er enig med spillstudiofyren, låta låter mye bedre slik som den endte opp i spillet. En ting dog, ifølge Tim Wright så er en av pianosamplene som ble bytta ut i feil oktav. Mulig jeg har et elendig musikkøre, men jeg har hørt den låta noen millioner ganger og klarer ikke plukke ut hvilket sample det er snakk om. Det er en tidlig i låta om høres ut som den skjærer ut, men den er sånn i originalen til Tim Wright også.

Tim Wright fortsatte å lage spillmusikk, han begynte å bruke artistnavnet CoLD SToRAGE og laga blant annet de av låtene på de tidlige Wipeout-spilla som ikke var lisensierte fra andre artister.

En triviabit til, denne pianolåta fra Agony var det fler som likte. Dimmu Borgir plagierte den til sangen Sorgens Kammer på originalutgivelsen av Stormblåst-albumet. Tim Wright kontakta dem men fikk bare unnskyldninger tilbake, og han syntes ikke det var verd å prøve å saksøke dem "for the pennies I'd get back." Men sangen ble ihvertfall fjerna fra alle påfølgende utgivelser av det albumet.

 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Så her kan man se da, at Amiga, det leder rett til Satan.
 
Topp