Uncharted 2: Among Thieves

Houseman

Filmnerden
Medlem av ledelsen
#41
For å være helt ærlig så virker det som Gamer er mest ute etter å lage blest om seg selv. Altså gi en lavere score en så si alle andre for så å få aktivitet på nettsiden og ikke minst forumet.

EDIT: Tror nok ikke på noen måte at Gamer.no driver med slikt for å være helt ærlig..men det ble nok etter min mening basert litt på for mye personlige preferanser og ikke en litt mer nøytral anmeldelse slik jeg ville likt. – _LarZen_, i går, 14:27
Hadde vi ikke en _LarZen_ her på forumet for en stund siden? Har funnet seg til rette på Gamer.no ser det ut til. :D
 
#42
For å være ærlig, Gamer.no sine kommentarer er enda bedre enn de på N4G, her er noen gullkorn:

Kan gamer være så snille og få inn anmeldere som er litt mer konstruktive?

De har masse makt og veldig mange kommer nå til å gå glipp av et (tydeligvis) godt spill fordi gamer.no har anmeldere som for ofte rett og slett har veldig annerledes meninger enn folk flest. Sansynligvis reddet de noen få personer som ikke ville like spillet fra å kjøpe det, men her gikk nok ganske mange glipp av et spill som de kanskje ikke burde gått glipp av på grunn av denne anmelderen. Det er ingen vits å forsvare seg, anmelderen har veldig riktige, men sære meninger. Selvfølgelig vil ikke gamer selv si at jeg har rett og de ville kunne forsvare seg på en veldig god måte, men når alt kommer til alt skal man være mye kjedeligere når man anmelder med så mye makt. Forresten var det veldig godt og "riktig" av gamer å gi Gears of war 2 10/10, det er fordi det er veldig få som ikke liker dette spillet når de prøver det. Jeg ønsker også å peke på det at selve anmeldelsen virker som å gjenspeile en mye lavere karakterer enn 7/10 som faktisk er en god karakter.
Forumbruker "Toeblast" vet hva klokka er og imponerer med anmelderkunnskap:
Tror jeg legger gamer.no å hyllen og forholder meg heller til internasjonale gamersider.

Når man velger å gi et spill en karakter som ligger 25% lavere enn det som virker å være normen så må man stille spørsmålstegn ved troverdigheten til "alle andre" eller gamer.no.

Jeg føler jeg sitter igjen med mye mer etter å ha lest en anmeldelse på for eks eurogamer.net hvor man faktisk anmelder spillet og konklusjonen kommer til slutt. Her derimot så kommer konklusjonen allerede før man starter og lese anmeldelsen og man vet med en gang at det man kommer til å lese er en overdriven slakt.

Men slik har det jo vært i mange år på dette nettstedet. Man pumper stadig ut dårlige anmeldelser og samtidig gir man karakterer som langt ifra står i stil med den kritikk som blir gitt.

Norge burde snart få et skikkelig gamernettsted. Kvaliteten på spillverket/spillmagasinet/gamer.no er jo helt tragisk i forhold til standarden utenfor landets grenser.
UrgeLoL vet sannheten:

Siden anmeldelser er 100% subjektive og ikke inneholder noen form av objektivitet hvorfor legges de ut for alle å lese? Bør ikke de bare være for forfatteren selv, den gjelder jo uansett bare han/hun. Selv driter jeg i hva naboen liker og ikke liker. Jeg ønsker å lese en anmeldelse som informerer meg om spillet og hva det inneholder. Men uansett så blir dette årets ps3 spill.
Er det noen av disse som i det hele tatt har spilt det?
 

kakarlsen

Høyere yrkesfaglig
#44
Øh, er ikke legende et positivt ladet begrep?
 
#46
Enda flere!

Salamander66 presenterer kalde fakta:
Gode til å skrive betyr ikke at de har peiling på spill, det er to helt forskjellige ting. De er flinke til å skrive og skjuler dermed sine anti-sony tendenser. Det er langt i fra en god spill-anmeldelse, godt språk ja, kanskje ha skal skrive en bok i steden, spill har han bevist at han ikke har peiling på.
Zealow legger ikke skjul på skuffelsen:
Enig.. er snart på tide at playstation eiere og fans kan få sitt eget nettsted, eller i det minste et som er nøytralt. Så kan xboxgamer.no fortsette sin lille ps3 hatparade i fred, mens vi slipper å ta del i det.
SirKenneth89 avdekker en konspirasjon:
Dette her er bare latterlig, det var akkurat dette jeg visste kom til å skje, skrev til og med dette den 24.sep i Uncharted 2-tråden: "Kan ikke si at jeg gleder meg til gamer.no anmeldelsen, finner alltid noe å pirke på synes jeg... Skal sikkert skille seg ut fra mengden ved å gi Uncharted 2 7/10 eller noe"

Og bingo jeg fikk rett. Det er til å grine av når spillet har et snitt på 97 etter 22 anmeldelser på metacritics. Dette viser ihvertfall at det ikke bare er brukerne av dette forumet som er hjernevaska 360-bots, men at dette også må gjelde de som anmelder spill her...
 
#47
Jeg må faktisk si meg enig med Larzen. At anmelderen for eksempel ikke likte tvisten på slutten av historien uncharted er for meg fullstendig uinteressant. Personlige preferanser burde holdes til et minimum når det gjelder anmeldelser og burde i allefall ikke ha noen innvirkning på karakteren.

Jeg gadd forresten ikke å lese hele anmeldelsen, så det kan godt hende det bare var starten som var sånn.
 
#48
Hvis han ikke skulle fortelle om ting han likte eller ikke likte hva er poenget med anmeldelsen da? Alle gode anmeldelser går på personlige preferanser, og om man er enig eller uenig med anmelderen får det var en annen sak.
 
#49
Kan hende det bare er meg, men jeg synes at anmeldelser først og fremst skal fortelle meg om hva slags type spill det er, hvordan kontrollen er, diverse svakheter, styrker og i dette tilfelle si noe om det har utviklet seg eller om det bare er en resirkulert versjon av det første spillet. Det skal rett og slett fortelle om spillet fungerer eller ikke. På denne måten kan jeg se om spill virker bra, og så gjøre meg en egen mening når jeg spiller det selv.
Hva man legger i personlige preferanser blir jo fort et deffinisjonspørsmål, derfor eksempelet mitt, der jeg tolket det som at tvisten på slutten av spillet trakk ned på den endelige karakteren. Skulle jeg dyttet karakteren opp dersom jeg var anmelderen og jeg likte tvisten på slutten? Er det i det heletatt relevant om jeg likte tvisten eller ikke?
Jeg synes ikke at det er det.

Spilte forresten betaen i dag. Det var ganske artig.^^
 
#50
Kan hende det bare er meg, men jeg synes at anmeldelser først og fremst skal fortelle meg om hva slags type spill det er, hvordan kontrollen er, diverse svakheter, styrker og i dette tilfelle si noe om det har utviklet seg eller om det bare er en resirkulert versjon av det første spillet. Det skal rett og slett fortelle om spillet fungerer eller ikke. På denne måten kan jeg se om spill virker bra, og så gjøre meg en egen mening når jeg spiller det selv.
Hva man legger i personlige preferanser blir jo fort et deffinisjonspørsmål, derfor eksempelet mitt, der jeg tolket det som at tvisten på slutten av spillet trakk ned på den endelige karakteren. Skulle jeg dyttet karakteren opp dersom jeg var anmelderen og jeg likte tvisten på slutten? Er det i det heletatt relevant om jeg likte tvisten eller ikke?
Jeg synes ikke at det er det.

Spilte forresten betaen i dag. Det var ganske artig.^^
Han gjør jo alt dette.

Om spillet har "utviklet seg" er blir jo også en personlig mening, noen vil mene forskjellen er stor og andre vil mene den er liten osv. Hvorfor skulle du ikke "dytte opp karakteren" om du likte twisten? Det er jo noe som gjør spillet bedre. Hvorfor skulle ikke tvisten være relevant? Den er jo like relevant som resten av spillet!

Hvorfor blir du grinete fordi et spill som - du ikke engang har spilt - får lavere karakter enn du hadde forventa?

Uansett, dette blir kjøpings når PS3 er i hus.
 
#51
Jeg er da ikke grinete i det heletatt. Jeg sa at jeg var enig med Larzen i det at jeg heller ikke likte for mye personlige preferanser i anmeldelser uansett om de var positive eller negative.

Jeg vil gjerne vite hvor du fikk det ifra at jeg ble grinete fordi et spill som jeg ikke en gang har spilt fikk lavere karakter enn det jeg forventet. Her antar du en hel rekke ting du ikke vet noe om. Da blir det slitsomt å føre en diskusjon.
 
#52
Bytt ut grinete med misfornøyd da, var ikke meningen å kalle deg grinete men blanda deg kanskje litt sammen med gutta på gamer.no. Og stryk siste delen og si heller det er myntet på folk som generelt rager over slike anmeldelser.

Og ikke bank meg opp nå please D;
 

Sancti

Terrorkatt
#53
Er vi nødt til å gjøre dette igjen og igjen?
*Rope på Tryggve*
 
#55
Er vi nødt til å gjøre dette igjen og igjen?
*Rope på Tryggve*
Han har vel skrevet for Gamer.no før og kan gi oss en innsikt i hvordan morramøtene deres har et fast punkt hver dag der de diskutere hvordan de skal ødelegge SONY ved å skrive anmeldelser som ikke gir ekslusivene deres toppkarakterer.

Legg korta på bordet nå Yetipants!

Jeg vet ikke hvor du bor...
Dette er en bra ting. PS: Jeg bor i Sværrge.
 

Sancti

Terrorkatt
#56
Gamer har skrevet en artikkel til alle som hyler om at anmeldelser må være objektive, men det virker ikke som om noen har lest den.

Hvis du skal være helt objektiv sitter du igjen med en produktbeskrivelse. Hvis du skal ta hensyn til andre anmelderes karakterer er du bare uærlig.
Det er ikke meningen at du bare skal lese karakteren på bunnen av siden, det er meningen at du skal lese de sidene med tekst foran og gjøre deg opp en egen mening om spillet basert på det anmelderen beskriver. Hvis anmelderen skriver "jeg likte ikke spillet for det var så mye blod og gørr" og du digger blod og gørr, så betyr ikke det at anmelder tar feil. Det betyr at du kanskje vil ha glede av spillet likevel selv om det har fått en middelmådig karakter. Hvis du likte det kan du bare merke deg at du og anmelderen ser ut til å ha vidt forskjellig smak, og lese omtalene hans med nye briller neste gang.

For meg er det mindre viktig om spillet er "fint" eller "stygt" (noe du aldri kan si at noe er uten å være skikkelig subjektiv), det er opplevelsen og følelsene som teller. Da mener jeg ikke at jeg blir glad eller lei meg av å spille spill, men at det for eksempel er medrivende, spennende, skummelt eller humoristisk. Det kan være så pent og clever det bare vil hvis det ikke er gøy å spille det eller vekker noen følelser hos spilleren.

Og siden hva som er medrivende, spennende og morsomt nødvendigvis er subjektivt håper jeg det er ganske klart hvorfor anmeldelsen også bør være det, for ikke å bli et stykke tekst som like godt kunne vært hentet fra bakpå coveret.

Og hva leserne synes en anmeldelse bør være er klinkende likegyldig. Dere må bare godta det og lære å bruke det til noe nyttig.

Sorry hvis jeg uttrykker meg klønete her, jeg er trøtt og syk. Det var egentlig derfor jeg ropte på Tryggve.

*Spill Ben There, Done That og Time Gentlemen, Please! for et fint eksempel på at estetikken ikke matcher opplevelsen, for det er ganske stygt og ganske morsomt. Synes jeg, da.


Edit: At flertallet er enige om noe gjør det ikke til noen større sannhet. At et spill "stort sett" fikk 10/10 betyr ikke at noen andres personlige mening er feil.
 
#57
Gamer har skrevet en artikkel til alle som hyler om at anmeldelser må være objektive, men det virker ikke som om noen har lest den.

Hvis du skal være helt objektiv sitter du igjen med en produktbeskrivelse. Hvis du skal ta hensyn til andre anmelderes karakterer er du bare uærlig.
Det er ikke meningen at du bare skal lese karakteren på bunnen av siden, det er meningen at du skal lese de sidene med tekst foran og gjøre deg opp en egen mening om spillet basert på det anmelderen beskriver. Hvis anmelderen skriver "jeg likte ikke spillet for det var så mye blod og gørr" og du digger blod og gørr, så betyr ikke det at anmelder tar feil. Det betyr at du kanskje vil ha glede av spillet likevel selv om det har fått en middelmådig karakter. Hvis du likte det kan du bare merke deg at du og anmelderen ser ut til å ha vidt forskjellig smak, og lese omtalene hans med nye briller neste gang.

For meg er det mindre viktig om spillet er "fint" eller "stygt" (noe du aldri kan si at noe er uten å være skikkelig subjektiv), det er opplevelsen og følelsene som teller. Da mener jeg ikke at jeg blir glad eller lei meg av å spille spill, men at det for eksempel er medrivende, spennende, skummelt eller humoristisk. Det kan være så pent og clever det bare vil hvis det ikke er gøy å spille det eller vekker noen følelser hos spilleren.

Og siden hva som er medrivende, spennende og morsomt nødvendigvis er subjektivt håper jeg det er ganske klart hvorfor anmeldelsen også bør være det, for ikke å bli et stykke tekst som like godt kunne vært hentet fra bakpå coveret.

<_<

Ja. Greit. Så tok jeg feil da.

Jeg mener likevel at anmelderne burde være objektive når det gjelder enkelte ting.
 
#58
Ok...heres the deal, im norwegian and i've never been proud of my country in any way, and this doesnt exactly make it better...thank god im planning to move out of this lame ass country as soon as possible...im not a fanboy of any sort as i own all 3 consoles btw. I dont usually let the score of games decide if im buying the game, i just wanna know what its about. Anyway, dont give gamer.no more hits than needed as this is just getting stupid...
:D
 

CyberK

Finner ikke på noe.
#59
Episk uttalelse der.

Nå gidder jeg ikke grine over at Gamer-anmeldelsen skiller seg negativt ut, men alvorlig talt, var Uncharted 1 epokegjørende osv. slik som anmelderen påstår? (Noe som er viktig siden etterfølgeren tydeligvis blekner i forhold.) I min erfaring var Uncharted 1 et knallbra spill som solgte meg på etterfølgeren det øyeblikk de avslørte den var på vei, men det var vel ikke en religiøs opplevelse heller. Alle andre anmeldelser gir inntrykk av at de har pusset på det som gjorde originalen bra og rettet opp dens feil, noe som høres ut som akkurat det jeg ønsket meg. Skulle nesten tro noen hadde på seg litt for sterke nostalgibriller da han anmeldte spillet.
 
#60
Etter hva jeg leser rundt så er jo oppfattelsen at uncharted 1 bare var OK mens uncharted 2 er der det burde være.