Tråden hvor de som gidder diskuterer #gamergate i ro og mak

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Det er fint og positivt at etikk i spillindustrien diskuteres, akkurat slik det har vært på dagsorden lenge. TotalBiscuit kjenner jeg bare fra en artikkel hos Eurogamer som handlet om nettopp det, hvor han var utvetydig både om at han hadde blitt tilbudt penger eller eksklusiv tilgang i bytte mot positiv omtale, at han ikke hadde gått med på slike avtaler, og at han oppfordret andre til å gjøre det samme. Dette er udelt positivt, og noe ingen kan argumentere mot. På samme måte som det ikke går an å argumentere mot at det i beste fall er ignorant å tro at det kan føre til et økt fokus på etiske spørsmål hvis man støtter gamergate. Og om man så skulle klare å få til en slags gevinst, har det vært verdt det? For det første savner den negative omtalen av spillkultur i pressen de siste par månedene sidestykke i historien, og for det andre er det nå rutine at man blir utsatt for overgrep hvis man uttaler seg om saken. Det er fullstendig uakseptabelt, og hvis man våger å anerkjenne gamergate på noe vis mister man all troverdighet hvis man samtidig påstår at man ønsker å kjempe for positiv endring. Start med å avsverge gamergate, så går det an å diskutere.
 

Lodin

Der Waaaah
John Baine er ikke alliert med GG, han bare deler noen mål med dem. Lenge før GG tok av raljerte han mot gresspulerne i spillindustrien og journalistikken. Han ligger på nivå med Jim Sterling som trakk seg fra Destructoid for å komme mer på avstand fra spillpressen. Den avgjørende faktoren for ham var behandlinga av han derre som avslørte hen dama som skusla til seg penger på indiegogo.

Her er forresten det første skikkelige spillet Zoe Quinn var med på å lage. Man skal lokke diverse tapere hjem til seg og så sperre dem nedi torturkjelleren sin. Der må de krype gjennom en hjemmesnekra labyrint hvor man har slengt ut piggtråd og sånt og målet er å knekke dem mentalt. Om de dauer eller greier å rømme har man tapt. Det er og no story om at man er forelska i en av de andre torturistene som også har dette som hobby. Var egentlig ikke så veldig imponert over dette her da jeg prøvde det i 2010.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Helt greit det altså, Lodin.
 

Tomas

Frå Oslo ellår någe.
blæ, det Colbert-intervjuet personifiserer det jeg misliker med hele greia. Veien fra "drittfolk som aldri har snakket med ei dame før lol" til "folk som spiller spill" blir så kort, og jeg skammer meg over å være interresert i spill igjen på samme måte som jeg gjorde for 20 år siden.
 

Lodin

Der Waaaah
En goon som var der skreiv at intervjuet var mye lenger og at han kjørte en del hardere spørsmål. Ikke uventet og det endte jo opp i hennes fordel, men hu så vistnok forbanna ut etter at de var ferdig.
C: Gjør spill folk voldelige eller påvirker dem negativt på andre vis? :v
A: Såklart ikke. :eng:
C: Men hvordan kan de da gjøre dem til misogynister? :smugdog:
 

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
Ett spørsmål.

Har noen faktisk blitt utsatt for overgrep for å uttale seg om GG?
Jason Miller, skaperen av #NotYourShield-taggen fikk sparken etter at anti-GG hadde ringt arbeidsplassen hans.

Breitbart-Milo fikk en sprøyte i posten og har blitt drapstruet gjentatte ganger.

Noen ringte 911 og sa at KingOfPol truet selvmord, han fikk politi og brannvesen på døra. Noen sendte han også en kniv, det viste seg å være et 13 år gammelt troll.

Flere tilfeldige pro-GG-folk blir truet. Det var en som etterpå fikk snakket med den angrende synderen. Alt hun ville var å være en god feminist …
 

kakarlsen

Høyere yrkesfaglig
Cathy Young oppsummerer greit hvordan jeg oppfatter GG. Ingen tvil om at det er et usammenhengende clusterfuck, men å bastant mene det er tull og vås som må ties ihjel fortest mulig er bare mer bensin på bålet. Jeg er heller skeptisk til at folk som er "pro GG" får snakke fritt i de største mediene, men jeg har hvertfall micropopcornet klart.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Ett spørsmål.

Har noen faktisk blitt utsatt for overgrep for å uttale seg om GG?
Det er liksom det som er greia til gamergate, det starta som en trusselkampanje mot kvinner i spill før noen fant ut at oi kanskje vi skal finne på noe mer vettugt som unnskyldning. Dette er iallfall min konklusjon etter å ha gått gjennom "bevisene" presentert av selverklærte gamergatere.

Men ja, som skrevet over er det rutine at gamergatere truer og trakasserer de som sier seg uenige. Felicia Day skrev i innlegget sitt at hun var redd for å bli doxxa som resultat av det hun skrev, noe som tydeligvis ikke var hint nok siden det skjedde umiddelbart etterpå. John Walker fikk ørten trusler uten å gjøre noe mer enn å skrive at kanskje det er lurt å velge en annen måte å ta opp etiske spørsmål på. Brianna Wu er blitt nevnt, damer som våger å si noe mot gamergate skal de iallfall ikke ha noe av. Thinaran demonstrerer nivået på dialogen gamergate har ført til så langt og nøyaktig hvor mye legitimitet faenskapen har. I ekte gamergate-ånd gidder jeg ikke å linke noe her fordi "det ligger på twitter".

Det aller mest kostelige er jo at selv tilsynelatende oppegående pro-gamergatere nå befinner seg i en situasjon hvor logikken later til å være at hvis du ikke kan bevise at du er blitt truet på livet, så er det ikke riktig at gamergate ikke har livets rett. Dette blir rundt regna gang nummer tre tusen jeg har skrevet dette, men folkens: Hvis du befinner deg i den situasjonen er det muligens på tide å finne på noe annet.
 

Jante

privileged CIS shitlord
Den feite hesten rir sin svære kjepphest mens han sparker den døde hesten enda en gang. Men tror ikke GG går opp i damp (gamp?) av den grunn, dessverre.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Jeg prøver i det minste å ta dette på alvor. Men du har rett; det hjelper ikke å prøve å argumentere mot noe som ikke har noe rasjonelt grunnlag. Jo før gamergaterne klarer å se dette selv, jo bedre. Da hjelper det ikke å videreføre fantasien om at det "handler om etikk i spillpressen" og om at bare man klarer å krangle protestene tause så har man vunnet. Det hadde vært fint om flere gadd å innse det snart.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Gleder meg til alle spillsider publiserer etiske retningslinjer slik at gamergate slutter på dagen.
 

Libresse

Sharing is caring, Fisting is assisting
Men ok - så ingen har kommet fysisk til skade?

Kan vi, i god VG-ånd, kalle dette for en "Twitter Storm"?
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Kall det hva du vil, for all del.
 

Tomas

Frå Oslo ellår någe.
Fru Quinn og Wu mener ihvertfall at de har fått sine egne og sine familiers liv ødelagt, at de må flytte og skifte identitet og slikt. Om dette er noe de har blitt påført av reelle trusler eller noe de påfører seg selv basert på vanlig trolling (aka victim blaming hvordan våger du) er vel en sak ingen våger å ta i.