Den sosiale analogspilltråden (Snapchat-nicks ITT)

Tutankoopa

Ole (オーレ)
Kan det hende at vi spilte Welcome to the dungeon feil sist gang? Hadde det slik i minnet at vi alle valgte en helt? Da vi prøvde dette var spillet ødelagt siden Warrior alltid vil klare hula med fullt gear (og dermed ikke har noen grunn til å passe). Måtte søke litt på nettet for å bli bedt om å lese reglene litt grundigere: egentlig skal det kun ligge en hero på brettet — som alle deler på. Det er også poenget med å ta bort gear: da svekker du heroen for alle.
Ble litt satt ut av hvor elegant det var og hvor interessant spillet plutselig ble! Men kan det hende at vi spilte det slik at vi hadde hver vår kriger med kun 4 gear istedet for 6 da jeg var på besøk i Skotselv? :p det var jo ganske morsomt det også så vidt jeg husker.
 

Tutankoopa

Ole (オーレ)
Ja, da husket jeg det bare helt feil, og satte opp spillet uten å lese reglene skikkelig :p
 

Dette ser ganske så lovende ut. La merke til på Discord at en SGer var involvert. Hvis noen vurderer dette så er jeg gjerne med og prøver det ut. Ser i kommentarfeltet at man sannsynligvis kan hente spillet i Oslo og slippe shipping kostnader.
 

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
Er veldig nysgjerrig på det, men samtidig får jeg litt vondt i magen av Kickstarter for tida. De har sparket folk som prøver å organisere seg, og svart vagt og ufint på reaksjonene.
 
Hadde jo Buggz på overnatting her om dagen og vi fikk testet ut det nyeste spillet fra Stonemaiergames, Tapestry!

DSC_1517 (1).JPG


Det tar mye plass, og mens det virket litt overveldende i starten så viste det seg at det bare var å begynne å spille og så fant man flyten rimelig raskt. Det er veldig lite å lese, men det ble mye tenking på hvordan man kunne få mest mulig ut av ressursene man hadde tilgjengelig.

DSC_1518 (1).JPG


Spillet ser rett og slett veldig bra ut, og alt blir forklart med symboler. Det var også med to referanseark så man kunne sitte og planlegge under andres tur. Det er veldig mange valgmuligheter og spillet, samt faksjonen man styrer forandrer seg fra gang til gang, så jeg vil tro at det holder seg ferskt gjennom mange spill.
 

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
3D-printeren har fått kjørt seg en del siste uka da jeg holder på å fancifye favorittspillet mitt Dogs of War. I det spillet samler man bl.a. poengtokens og skjoldtokens, og de skal være skjult info til slutten av spillet. Derfor har spillet noen små pappvegger til hver spiller for å skjule tingene sine bak. De er som sagt _små_ så de siste gangene har vi lånt skattekister o.l. fra andre spill. Jeg fant et nice design for et tårn på ThingiVerse og tenkte det passer både tematisk og løser problemet. Det er egentlig ikke noe problem med innsyn fra siden, men for å sikre det har jeg designet et lokk selv som passer 100% fot-i-hose på toppen.

tower1.jpg


tower2.jpg


Hullet er stort nok til å lett bare droppe tokens oppi. Blir å stikke til @ganon ved anledning for å få malt de, håper bare ikke malinga gjør det for trangt da lokket virkelig passer perfekt.


Printer de siste to lokkene nå, så skal jeg lage noen skåler til generell bruk i spill som har mange bunker med tokens/ressurser slik at de ikke ligger strødd utover bordet. Tenk spill som Agricola/Caverna. Ser svær ut her, men er bare 10cm i diameter og når den skal printes setter jeg jo størrelsen jeg ønsker. Ville lage den slik at den både kan stackes litt for å spare plass, men samtidig være stødig når man never noen tokens.

1575280452630.png
 
Anbefaler veldig Geekbox til det siste formålet, med mindre du har veldig lyst til å printe selv heller. Tenk egg-eskene fra Wingspan. Jeg har oppgradert mange av brettspillene mine med dem. Koster nada og gjør også setup og nedpakking mye raskere, da tokens er ferdig sortert i skåler allerede i eska, så kan du bare slenge dem på bordet og ta av lokket. Slipper ziploc-knotinga.

De har 34 stk inne på Outland i Oslo nå.
8032611695018.jpg
 
Sist redigert:

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
Duly fucking noted! Stikker innom i morgen...

EDIT: Faktisk ikke helt det jeg er ute etter, litt av greia med skåler er at det skal være enkelt å ta ting ut, esker med loddrette vegger hjelper ikke på. Til og med Stonemaier-boksene (Wingspan, Scythe) er avrunda inni.
 
Det er disse også, i kantene! Ingen problem å få tokenene opp av. Eneste jeg har å utsette på dem er at de er litt for små for mengden av en tokentype enkelte spill, men da kan man jo bare bruke to, som i Wingspan. Anbefaler å kjøpe en pakke og teste.

Edit: skulle faktisk ikke forundre meg om Stonemaier har et samarbeid med disse, fordi de er veldig like de i Wingspan ut ifra det jeg husker.
 
Sist redigert:
Jeg spillte masse brettspill i fjor! Begynte først å logge i påska, så det er ikke helt komplett. Jeg spillte 40 forskjellige brettspill, og her er de rangert etter etter tid spillt (pilene betyr antall runder spillt, rundingene antall steder og kjeglene betyr antall forskjellige spillere)

Screenshot_20200105-152430.png

Screenshot_20200105-153713.png

Det beste spillet er på førsteplass, jeg blir aldri lei av Dominion. Fikk også tatt noen gode runder 7 Wonders og Pandemic igjen for første gang på flere år, og de holder seg som bare det og er fortsatt gode favoritter. Robo Rally var det også moro å spille igjen, spesielt den nye 2016-versjonen som inkorporerer deckbuilding og fjerner permadeath. Frister litt å oppgradere min egen versjon til den, til tross for at de nye komponentene suger.

Av spill jeg spillte for første gang så må jeg trekke frem et par:

Nusfjord: Svær Uwe Rosenberg-greie lignende Caverna og Puerto Rico hvor du skal lage det beste Lofotfiskeriet. Noen mekanikker er litt knotete å forstå første runde, men når man kommer inn i det er det helt konge.
Azul: Kjøpte dette mest fordi det var billig, pent og på tilbud, og har fått mye moro ut av det. Kjempesexy komponenter, enkle mekanikker og mye dybde. Har spillt det nok til at det nok blir på hylla en stund fremover nå da.
Terraforming Mars: Gigantisk greie hvor man bygger seg opp underveis og som det tar 3 timer å spille. Anbefales ikke folk som ikke digger brettspill og heller ikke i kombinasjon med øl, fikk jeg erfare. Ligner på mye annet men har utrolig mengde variasjonsmuligheter og strategier. Spørs om jeg må skaffe dette etterhvert. Minus for at man nesten må kjøpe nye playerboards for å ikke miste kontroll på hva man har av ressurser.
That's Pretty Clever: Yatzy, bare bra? Jepp, kjapt og moro, hver terning gjør forskjellige ting og man har masse strategi og interaksjon mellom spillerne. Moren min heltente på dette i påska. Lite er det og, så genialt reisespill.
Arkham Horror Card Game: Har bare testa startpakka, men den var helt magisk. En slags co-op variant av Magic, på godt og vondt.. Hadde fort brukt alt for mye penger på dette om forholdene lå til rette for det.
Wingspan: Herlig sjarmerende deck-builder rett oppi min gate, med en kul ny setting og herlige komponenter. Kun fått prøvd det en gang, men det ga veldig mersmak. Er definitivt på ønskelista.
Monopoly Deal Card Game: Raskt kortspill som har lite å gjøre med originalspillet, hvor ting endrer seg veldig kjapt. Perfekt for folk som er skeptisk til de tyngre spillene.
 
Sist redigert:
yMQoo-5I.jpeg


En kompis dro med seg Bloodborne til spillkveld i går, et spill jeg har vært ganske gira på å få prøve. Vi startet en kort kampanje på tre deler og kom i mål på hengende håret (siste action av siste spiller før game over) på første del. Det står 60-90 min på boksen, og vi brukte to timer inkludert regelforklaring så det stemmer ganske bra.
Det er CMON som står for spillet og de har utviklet temmelig mange tunge spill med miniatyrer og spillet ser og spilles ganske strømlinjeformet. Miniatyrene ser bra ut, spillbrettet er også lekkert, men det er litt form over funksjon når det kommer til skattekistesymbolet som er nesten usynlig.
Kampsystemet er ganske lettfattelig og uten terninger som gjør kampene puzzlete hvor alle samarbeider på å finne beste fremgangsmåte.
Vi har allerede bokmerket kalenderen for neste del!

Her er mer for de nysgjerrige:

 
Buggz og en annen kompis var innom i helga og hadde med seg Red Rising brettspillet basert på bokserien med samme navn.

ZPF-zxnU.jpeg


Spillet er fra Stonemaier som har gitt ut flere store titler de siste årene (Scythe, Wingspan) og dette var nok et solid spill. Man har en stor stokk og spiller med fem kort på hånden som blir byttet ut med et av kortene i bordet etterhvert som du spiller de. Alle har forskjellige egenskaper som å fremme deg på en av de tre seierpoengfeltene, fjerne kort fra motspillere, hente tilbake brukte kort etc.
Kortene i seg selv har også en baseverdi av seierspoeng samt en ekstra verdi om man oppfyller diverse synergier. Dette gjør at man må balansere hånden og hele tiden tenke noen trekk fremover uten å gjøre seg for avhengig av hva motspillerne gjør. Absolutt verdt å spille!