Hva spiller du for tiden?

Da tviler jeg på at jeg rekker spille mer spill denne sommeren so here we go!!

Life is Strange: Before the Storm

Likte veldig godt Life is Strange 1, men det virket litt forced med prequel laget av annet selskap så drøyet veldig lenge med å spille dette.

Men jeg likte det egentlig bedre enn første LiS når jeg først bestemte meg for å spille gjennom det???

liss.jpg


De har tatt bort supernatural- og krimgreiene jeg syntes mest ble rot i det første spillet. Og så er det i stedet bare bedre YA med litt mer kreativt gameplay. Case-in-point: Fremføringen av Shakespeare-stykket i episode 2 som er snedig, veldig manipulerbart og i tillegg ganske rørende.

Hvor sinte og rotløse hovedpersonene er traff meg dessuten midt i hjertet. Slutten av episode 1 var høydepunktet. Bring down the government.

Føler jeg burde gi LiS 2 en sjanse, men det er bare ingenting med det som tiltrekker meg. Vil ha det girly tenåringsdramaet mitt tilbake.

Sekiro: Shadows Die Twice

Kunne tenkt meg at det spilte på litt flere strenger altså, men tidenes beste actionspill så klart imho.

Ble Platinum Trophy også til slutt!! Det beste var da jeg løp den samme grinderunden i typ 6 timer mens jeg så livsviktige videoer på YouTube som f. eks. om kinesere virkelig spiser hund (de gjør det altså) og hvordan det er å være den mest populære hostessen i Japan (veldig mye arbeid).

sekiro.jpeg


Heaven's Vault

Man spiller altså en douchebag alienarkeolog med en robotassistent som reiser mellom planeter og forsøker å finne ut hvor en annen fyr fra universiteten hennes ble av. Og det konseptet er så friskt at det alene på en måte gjør det verd å spille.

fkdifgk.jpg


Underveis finner man folk å snakke med og antikke gjenstander med merkelige tegn. Disse skal du da forsøke å tyde deg til meningen til ut ifra hvilke ord som ligner på hverandre, kontekst osv. Dette er faktisk veldig morsomt å pusle med.

Det har egentlig veldig lite å si hvor mye du lærer deg av språket da. At du reiser til nye planeter, snakker med nye folk, finner nye gjenstander osv. øker bare en måler som etter hvert gjør at hovedpersonen får aha-øyeblikk om nye steder det kan være greit å besøke.

Resultatet er en fortelling som hele tiden tilpasser seg dine whims, hva du gjør eller ikke gjør er ikke så nøye egentlig.

Som, hvis jeg ikke har gått glipp av noe, på en måte er det motsatte av et dataspill? Valg ... uten mening?

Jeg har noen gode minner av å luske rundt i mystiske ruiner og føle jeg er på tampen av å forstå noe viktig om en eldgammel sivilisasjon. Men jeg sliter litt med å få noe ut av gameplayet ellers. Og storien var til slutt bare ikke bra nok til å bære et 15 timer langt spill. Nja/10.

Blue Reflection

Har vært interessert i dette siden først ble annonsert, altså et Persona-inspirert Magical Girl-RPG. Som alle vitenskapelige objektive kritiske mennesker nemlig vet er magical girl den beste animesjangeren. Men de bange anelsene jeg hadde viste seg å være sanne ...

jijij.jpg


Manuset er bare en serie vagt sammenhengende animeklisjéer, oversettelsen full av skrivefeil og kampene er "press X to win" mot de samme fiendene i de samme områdene igjen og igjen. Spillet viser også hele tiden jentene, som ikke virker veldig gamle, i ekle antrekk fra ekle vinkler. Jeg mener hele tiden, hver bidige cutscene. De er også alle sammen lesbiske. Alle sammen. Dette er et av de få spillene jeg vet om med 16+ bare for "seksuelt innhold"*. Så her har utviklerne absolutt lykkes med sitt mål om å lage et spill som tar for seg "stresset unge kvinner sliter under".

Det eneste redeeming med dette spillet er den sjarmerende grafikkstilen og det smågodthypre soundtracket ... som riktignok rekker bli ganske irriterende etter hvert, det også. Nei/10. Har fortsatt lyst til å spille et skikkelig magical girl RPG da. I'm waiting, Japan.

*Shoutout til Den lengste reisen som har 16+ bare for "narkotiske stoffer" som jeg regner med man bare hadde droppet om det ikke ble laget før PEGI-systemet ble innført.

A Plague Tale: Innocence

Fra hva jeg hadde hørt om det på forhånd så jeg for meg noe i duren av Brothers og Hellblade? Men dette er egentlig low-budget Uncharted satt under svartedauden. Sånn virkelig. Du får slåss mot paven med sprettert og det er masse dramatiske chases fra inkvisisjonen.

plague.jpg


Har inntrykk av at dette har gått under raderen til de fleste så hvis du liker spill i duren av Uncharted, så anbefaler jeg dette fra billigkurven.

Bloodstained: Ritual of the Night

Har bare nylig begynt ... Men så langt virker det som klassisk Castlevania med et par 2019-innrømmelser? Banedesignet er mindre obskurt, bossene kanskje hakket vanskeligere (takk Dark Souls) og alt ellers går 10x raskere. Tror jeg hadde 6-7 unike våpen (pistoler, pisker, økser, m. m.) og var lvl 5 eller noe etter bare 20 minutters spilletid. Har også veldig sansen for den sære, fargerike grafikken. Liker spillet veldig godt.

Det beste er likevel egentlig at det er fullt av items som "Pizza" og "Omurice" og at hver gang du trykker Buy eller Sell når du snakker med butikkfolkene så sier de "what are you buying" og "what are you selling" med creepy stemme. Og at en av bossene er voice actet av MGS-Snake, med akkurat den stemmen. Og at det er flere rom dedikert til gotiske sofaer (hvor du kan lagre spillet) i skipet du reiser med i introen.

sdfsdf.jpg


Jeg regner med grunnen til at man i det hele tatt lar deg lagre på sofaer er for å at lagringspunktene skal gli litt bedre inn i spillverdenen. Og så har man tatt seg friheten til å legge dem i egne rom i slottet bare sånn at det skal funke bra som lagringspunkt i et dataspill, ikke sant. Men så putter man plutselig flere av dem ombord på et skip og så har man gått full circle tilbake til nonsense. Det er nesten dypt på en måte.
 
Sist redigert:
Plague Tale har den beste rotteteknologien i noe spill. Det myldrer av dem på mørke steder og om man ikke holder seg i det lille lyset som er så blir man nomma. Utmerket bruk av så fine dyr.
Skip de første fire minuttene så dukker de opp.
 
Topp