Nytt kapittel i historien om kongeriket Brandenburg. Og dette er et bra et. De neste 40 in-game årene er de beste så langt
Direkte etter min siste Riksreform har jeg lyst på en periode med fred, for å gjøre litt teknologiske fremskritt, bli kvitt det dårlige ryktet jeg har akkumulert og bytte styreformen min fra et føydalt monarki til et administrativt monarki. Det vil la meg sentralisere riket mitt ytterligere. Men en tilfeldig rutinesjekk i statistikken avslører at Østerrikes armé er nede på 39 / 180 regimenter, og jammen har de ikke en våpenhvile med Osmanene, noe jeg regner med betyr at de nettopp har tappet seg ut i en heftig krig. Jeg starter straks en krig, og fy fader hvor flaks jeg har. Østerrikes troppes er fullstendig desentraliserte og spredd.
Jeg tar raskt hovedregionen, men bruker lengre tid på å ta grenen til høyre for Frankrike.
Det viser seg å være verdt strevet, fordi ved fredsforhandlingene får jeg løslate hele 6 undertrykte nasjoner og får straks 60 seierspoeng. Fett fett fett. Jeg får nå vedtatt Evig Landsfred innenfor Riket, som skal gjøre alle krigsgrunner ugyldige for andre medlemsland enn keiserens. Det stopper likevel ikke krigene, AIene bryr seg visst ikke om stabiltetstap
Jeg trikser litt med kolonialrådgivere og finner ut at rekkeviddebonusen de gir slett ikke er så dum. Jeg lander på en tulleøy i Nord-Amerika.
Starter en etterlengtet krig mot Ukraina, som viser seg å være litt bortkastet, bortsett for at jeg får annektert Lodz. Ryktet mitt er altså fortsatt dårlig, men jeg merker jeg slutter å bry meg.
Keiseren ser alt, han legger merke til at Bayern-München driver og ypper nede i fjellregionene. Jeg håper bare at de annekterer Tirol, slik at jeg kan frigjøre dem igjen. Desverre nøyer dem seg med Augsburg, som jeg senere frigjør.
Her ser vi da, at Østerrike uten illegitime riksområder er en ganske herlig liten stat med et monstrøst godt rykte. Hele tre Kurfyrster støtter dem, og de er ikke til å snu. Siden kongen min er rimelig gammel, frykter jeg for å gi opp keisertronen. Neste riksreform er avskaffelsen av valgkeiserdømmet. Jeg vil ikke se Østerrike som keiser på livstid. Så det er på tide å frigjøre nasjoner innenfor riket mitt igjen.
Og det funket! Ingen kurfyrster mer, ingen rumper å sleike. Kongen av Brandenburg = Keiser av HRE.
Her ser vi hva jeg måtte ofre for den trygge tronen. Den Livoniske Orden har fått masse Baltikum, inkludert Riga. Og nede i Bayern har Ulm gjenoppstått fra asken, etter sikkert 200 år. Husker virkelig innbyggerne fortsatt at Ulm noengang fantes?
New Berlin er på vei. For å sikre stødig flyt av Seinfeld og Woody Allen om 400 år. Gjelder å tenke langsiktig i EU3.
Her har jeg kriget mot Sveits, frigjort en nasjon og annektert to sjøl, Zürich og St. Gallen. Hvorfor ikke? Er jo ikke nødt å være venn med alle lenger.
Sachsen var dumme nok til å stille opp for Sveits, så jeg annekterer likesågodt dem også. Brandenburg begynner å se stort ut. Nå følger en lengre fredsperiode hvor jeg forsøker å få gjennom en reform. Det var vist litt tidlig å gi avkall på vennskap, for dette tar lang tid og koster mange pengegaver. Perioden benyttes til kolonialisering, byttet til Administrativt Monarki og diverse oppbygning. Helt til jeg får igjenom nest siste reform: "Inndra Privilegiene". Alle medlemmer av riket før nå valget: Bli Brandenburgs vasall eller erklær Brandenburg krig. Nå blir det interessant.
Dette er diplomatikartet. Alle grønne provinser er enten a) Brandenburg eller b) Brandenburgs vasall. De røde er i krig med meg. Gjennom alliansenett prøver dessuten noen av mine nye vasaller å krige mot meg, aner ikke hvorfor de ble vasaller i det hele tatt, er en stor stabilitetsstraff for å erklære mesteren krig. Østerrike leder an.
Noen dager senere ser krigen slik ut: En virkelig verdenskrig. Jeg har 6 kriger mot meg, mot Østerrike og allierte, Frankrike og allierte, Milan, Portugal, Münster og Ungarn. Rimelig kaotisk. Jeg begynner med å sende troppe østover mot Wien, så får vasallene mine ta støyten fra Frankrike til å begynne med.
Aha, krigen sprer seg også ut i koloniene. Interessant.
Jeg sender tropper fra Manhattan til Nye Portugal. Der møter de bare 2 portugisiske regimenter, enkelt.
Samtidig angriper jeg Milan i Gullkysten.
Erobrer noen østerrikske områder pluss Wien og får til en hvit fred så fort som overhodet mulig. Portugal og Milan blir med på hvit fred så snart koloniene deres begynner å smuldre. Til slutt er det bare meg og Frankrike, og det viser seg at de ikke holder ut mot meg og mine ørten vasaller. Jeg har ikke noe hastverk med å stifte fred.
Eller okeida, fader heller. Jeg tar et par HRE provinser fra dem, noe som straks gir meg kjerneprovinser. Strålende. Jeg kommer til å trenge kjerneprovinser nå. Som vi ser, gjør områdene mine i Sør-Frankrike og Sveits at "Brandenburg" nå strekker seg over hele kontinentet. Meget megetsigende. På tide å nyte seierens frukter og erklære sin plass som Europas rettmessige hersker. Jeg setter igang siste riksreform, "Renovatii Imperii".
Å yeah! Mohahaha. Maktrush (håper ikke dette fester seg).
Alt er likevel ikke helt fryd og gammen. Alle skraverte områder på diplomatikartet er områder uten kjerneprovinser. Dvs mange år med opp nasjonalistopprør og styr. Jaja. Får også eventen om at jeg har overskredet administrasjonens grenser, som betyr dobbelt opp med opprør. Nåja. Begynner å bygge ut hæren min (ny forcelimit på 450 regimenter).
HRE har en rimelig grei innkomst, prestisje, ja alt egentlig.
Arvet også en del områder i Sydamerika og Østafrika. Nice. Må bygge ut flåten min også som bare teller 30 skip.
Så, da har jeg klart det jeg satt meg fore. Neste blir vel ekspansjon østover, få litt orden på de østeuropeiske statene og kanskje starte en krig mot Kina

Ellers har jeg funnet ut at kolonialisme er morsomt, så jeg skal langsomt utvikle meg mot en mer sjøbasert nasjon. Tror ikke jeg kommer til å poste mer med samme omfang, men skal nok i hvert fall poste et bilde ved år 1821, når spillet er ferdig. Jeg er nå i 1621, så jeg har 200 år med dominans foran meg

Haha.
Takk for følget og spesielt takk til Aslak for å ha fristet meg med spillet i eksamensperioden.