Jasså, du vil lage spill?

En tråd i 'Utviklermessa' startet av Yetipants, 24.07.2012.

 1. Yetipants

  Yetipants Mein Gampf Forumleder

  Og da er det jaggu duket for noe nytt: Amazon lanserer sin egen spillmotor, og den heter Lumberyard. Vi er nok mange som har gått og irritert oss over at det er for få spillmotorer med gnagerbaserte logoer (Lumberyard har en bever i logoen), så bare det er jo positivt. Ellers? Å ta i bruk Lumberyard er free gratis, ittno' royalties å betale eller noe som helst. Hvor kommer så spenna inn? Jo, det er Amazon som lager dette, og de er en av de største cloud computing/storage-leverandørene på markedet. Lumberyard er nært sammenknyttet med AWS (Amazon Web Services, grunnlaget for skylagringstjenestene og dataløsningene deres) og Twitch, og hvis/når du tar i bruk AWS må du så klart betale for det.
  Hvis man leser litt på sida så finner man ut at motoren er skrevet i C++, at du får med kildekoden når du laster ned, og at all denne herligheten ikke bare har blitt plukket ned fra løse lufta; den er basert på Crytek sin CryEngine, som Amazon har kjøpt seg betydelig inn i, hvis ryktene er til å stole på.

  Jeg kan vel si sånn umiddelbart at dette sikkert høres fint ut for en del folk, men jeg veit iallfall at jeg for det første blir helt koko rastløs hvis jeg sitter og ser noe som helst på Twitch og for det andre ville fått powernoia hvis noen skulle sett meg over skulderen mens jeg satt og programmerte. Aner ikke hvor stort markedet er for dette, men det må da være noen som er interesserte siden Amazon tydeligvis satser så tungt på det. Uansett er dette ganske åpenbart et tiltak for å øke utbredelsen av AWS, så da er det logisk at mye av API-et gjør bruk av det. Hmm, sier jeg til det.

  Men men, det ser bra ut da. Hva tror dere?
   
  ganon og Jante ga dette en brofist.
 2. Maximum

  Maximum k9z

  Jeg bruker sikkert twitch 2-5 timer hver dag og elsker det og finner jækla god underholdning i det. Jeg ser også for meg flinke kodere som sitter å koder småspill foran et par hundre folk som spammer "kappa" i chatten mens donasjoner og subs hamrer inn. Ikke minst også en god arena for folk som ønsker å lære eller lære bort såklart.
   
  Yetipants ga dette en brofist.
 3. ganon

  ganon The Boshy

  Jeg har sett på indieutviklere som streamer mens de programmerer/tester spill, og jeg finner det veldig underholdende/lærerikt å kunne ha en slik kontakt med utviklere. Blir å sjekke ut!
   
  Yetipants ga dette en brofist.
 4. Yetipants

  Yetipants Mein Gampf Forumleder

  Wise fwom youw gwave osv.

  Neida ass jeg prøver å få sittet litt mer med Unity nå, omtrent hver kveld; fikk litt mersmak av GGJ. Driver og mekker noe greier, det er veldig lite å se på enn så lenge men her er et bilde:

  [​IMG]

  Uansett, noe av moroa med Unity er når du skjønner hvordan ting henger sammen og at du kan få til fete ting uten at ALT må være i kode. Nå er det sånn at det bare var et par hundre til stede på den forelesninga jeg var på sist helg, men for dere andre finnes f.eks. denne kanalen som forklarer hvordan man får ting til å se bra ut i Unity. Hvis du vil animere ting i kode (eller scripte ting til å skje over tid, eller gradvis justere verdier, eller, eller...) så trenger du tweens og uten at jeg har testa veldig mange vil jeg påstå at DOTween klarer brasene. Tusenvis av innebygde extensions og hvis det ikke er nok følger det med generiske, statiske metoder for å tweene floats, med (eller uten) easing og gode greier.

  Ok, jeg skal holde kjeft nå.
   
  justincase, Tomas, Shinra85 og 1 annen person ga dette en brofist.
 5. Lodin

  Lodin Der Politipresident

  TUNGA!
   
 6. Lodin

  Lodin Der Politipresident

   

Del denne siden

This site is owned and third-party cookies. If you continue with us we understand that you accept the use of cookies.