Den mellomstore indietråden

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsenHva er så dette for noe?

http://hopooo.tumblr.com/post/160452455554/devblog-1-our-next-project-weve-been-working skrev:
We’ve been working on a new game for about 6 months, and we’ve been shooting ideas back and forth on how the best way to announce it is. When’s the best timing? At what point in development? Announcing a game is a delicate process.

But… we really want to share with people what we’ve been working so hard on, and we really can’t keep our lips sealed much longer, so we’re just gonna throw it out there with a devblog. So here it is: DevBlog #1 for Risk of Rain 2.
Risk of Rain 2.
\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/

PS:
\o/
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Det nye spillet til Derek Yu (Spelunky) er... femti spill! Laget i samarbeid med andre indie-darlings! Meta-opplegget er at det er en samling med alle spillene til et selskap som lagde 8-bits spill på åttitallet, som var "obscure but ahead of its time". Det høres helt kanon ut.

En liten bonus er at jeg spotta noe som minner om Quibble Race. Dette var omtrent det første spillet Yu lagde, da han var tenåring og satt og prompa hjemme hos morsan og farsan. Det, sammen med Trigger Happy, Eternal Daughter og andre småspill, var det som gjorde at jeg begynte å henge på forumet hans for mange herrans år siden. Ah, minner.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Siden det snart er Halloween trenger man et skummelt spill. Heldigvis fant jeg det skumleste spillet av alle.

its quittin' time and there are skellies everywhere! you don't get paid for overtime so book it to the first floor and get out of the office!

run through randomly arranged mazes and beat skeletons to pieces with your fists
Du veit du har med et kvalitetsspill å gjøre når kontrollene på musknappene er "punch" og "also punch".
 
Agony, en grøsser finansiert via Kickstarter, er sluppet. Jeg har gledet meg til dette en stund, men det fikk veldig lunkne anmeldelser så jeg måtte sjekke ut litt mer og det viser seg at utviklerne har fulgt med på tilbakemeldingene.
Det ble sluppet en patch i dag som tok seg av en god del av tingene som har blitt klaget på i anmeldelsene (repeterende fetch quests, balanse, check points bl.a) og det virker som utviklerne er veldig på hugget på å få ting i orden raskest mulig.
Det gjenstår fremdeles endel ting som nok burde vært utbedret før det sluppet, men jeg gir det en sjanse.

 

Lodin

Der Waaaah
Utviklerne sa og at dette skulle være den mest forjævlige versjonen av helvete noensinne. Dette var noe de lova da de kickstarta det.
Så fikk de utgiver og måtte sensurere en masse dritt for å bli godkjent på konsoller. Løsninga deres var at de skulle slenge ut en patch til PC-versjonen på sida si som la til dritten. Dette sa utgivern nei til og trua med søksmål så nå får man ikke det.
Tar det egentlig for gitt at all skiten er der fortsatt og noen slipper en hack. Her er det uansett.

https://a.doko.moe/jkqtdm.mp4

Ihvertfall hadde jeg håp for dette, men sparkstarta ikke. Testa en demo kun ment for backere for en god stund siden og den var røv på mætti vis.
Når jeg nå ser anmeldere nevne de samme tinga som at spillet kjører som dritt selv på en monster-PC, kontrollen er jank og det er altfor mørkt samme hva man gjør med settings gidder jeg ikke engang pirate det.

Spillet fra et visuelt perspektiv av helvete er jævla fett, men alt rundt det suger Beelzebubs baller.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Hadde tenkt å gi dette en sjanse til jeg så den videoen med det som måtte klippes, rett og slett fordi... dude. Var designprosessen at en bønsj med søttenåringer satt og skulle designe det mest edgy4u2k spillet noensinne og de første tinga som kom på whiteboarden var barnedrap, voldtekt og øh butt physics? Det er ikke skummelt eller edgy, det er bare flaut. De påmalte pornodåsene var heller ikke spesielt classy på noe vis.

Men det verste er uansett stemmeskuespillet. Voice direction besto åpenbart av at noen sa "du veit sånn der standard skumlestemme som høres skikkelig cheesy ut og som ble gjort til døde etter Exorcisten? Gjør den mens du tenker på at du får femti kroner timen for dette". Sorry folkens, blir for tryhard for meg dette her ass.
 
Usikker på om dette er noe som er blitt nevnt tidligere, og evt. hvor, men jeg tenker det passer i denne tråden:

Limited Run er en interessant tjeneste for dem av oss som er glad i fysiske formater. Kort sagt tar de populære nisjespill uten fysisk distribusjon, samler forhåndskjøp nok til at det blir en anstending mengde ordre av det, og så trykker de opp akkurat så mange som de alt har solgt. Det er vel et slags «Massdrop for videospill.»

Vet ikke hva frakt blir til Norge, men jeg har nettopp bestilt mitt første spill—Thumper til Switch. Har ikke all verdens forventninger ut over å få en smått obskur fysisk boks, men vi får se hva som skjer, hvor lenge det tar, og så videre.

https://www.limitedrungames.com/

Screen Shot 2018-07-21 at 8.03.02 PM.png
 

Lodin

Der Waaaah
Mad Jack som mekka Dungeonmans streama nylig Jupiter Hell som er mekka av Kornel som tidligere ga oss DoomRL. I praksis er det bootleg Doom som roguelike med stilig grafikk. Gler mæ.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Det er den tida igjen! Altså tida hvor jeg maser om Hidden Folks. 50% rabatt på Steam i dag, anledningen er ny DLC-pakke som eier kjøp den også dritbra ps også en bra norsk oversettelse.

Men kanskje du skal vente ei ukes tid, for ryktene vil ha det til at Hidden Folks kommer til Switch den 31. Dere hørte det (antageligvis ikke) her først.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Hidden Folks er ute på Switch, og da kan jeg med all rett offisielt kalle meg Switch-utvikler, synes jeg.

Ellers? Toby Fox har gitt ut noe nye greier. Er det bra? Dårlig? Hva er det? Aner ikke, har bare lasta ned. Skal sjekke nå. Hvis noen lurer på hvem i pokkern Toby Fox er, så er det han som lagde noe greier du kanskje har hørt om før ved navn Undertale. Bør være interessant iallfall.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Har spilt litt. Og: Har du spilt Undertale? Så klart du har, alle har spilt det. Vil du ha mer? Så klart du vil! Vil du at det skal være gratis? Da har du jaggu flaks!

Last ned den spillen er hva jeg sier.
 

Terje

mostly harmless
Husker man Rollcage? Den futuristiske raceren der man kjører biler som går dritfort, har store hjul og kjører like godt opp-ned, har så høyt marktrykk at de kjører like godt på tak og vegger? Og så er det våpen? Grip-utviklerne husker det ihvertfall, og de prøvde seg med en kickstarter for noen år siden som feila. Siden har de vært i early access og spillet ble endelig sluppet i dag. Anmeldelsene er ganske positive, jeg er nysgjerrig nok til å ha wishlista ihvertfall.

 
For dem som er interessert i Grip/Rollcage, så var det besøk av noen utviklere i en episode av One Life Left for et par uker siden.

Hva er One Life Left, lurer du?

Nei, det lurer du ikke på mye lenger. Legg den til i podkastspilleren din pronto—OLL er en trivelig, lite selvhøytidelig britisk spillpodkast fra noen gamle ringrever fra spillskriving/produksjon i Storbritannia, inne i sitt 12. år eller hvadetnåer. En urgammal vits på showet er at alle spill får 7/10, men det som gjør at jeg alltid tar turen innom er hvor trivelig de tre faste meningsmakerne har det i studio.

(Hva var det du sa? Har du lyst på en spillpodkastanbefaling til? OK da, denne er også særs velprodusert og ålreit.)
 

Terje

mostly harmless
De skal jeg sjekke ut. Høres ut som Gamers with Jobs som jeg har anbefalt tidligere i podkast-tråden. En gjeng rolige amerikanere som prater om spill ukentlig og har gjort det lenge, de er og på tolvte året og har 630 episoder ute. De har god peiling, han ene var managing editor hos PCgamer i noen år. En gang i året har de en donation drive og den pågår akkurat nå så det er noen minutter med please donate for tiden, ellers er det aldri noe sånt. De har en patreon men nevner den ikke ellers. Innimellom har de en annonsør som de nevner også, sånn som akkurat denne uka. Men det er også sjelden. Vanligvis bare hyggelig spillprat. En typisk episode starter med at de snakker om hva de har spilt den siste uka, så har de et tema de diskuterer litt og til slutt en e-post runde. Varer mellom en og to timer, som regel rundt halvannen. To ganger i året har de "Rabbit-con" hjemme hos han ene hvor en haug med folk kommer og spiller brettspill hele helga. De to gangene handler podkasten kun om brettspill. Skikkelig ålreit spillpodkast å lytte til, anbefaler'n.

Edit: glemte å nevne at donation drive'n er ikke til dem selv, alt er til et eller annet veldedig formål.
 

Terje

mostly harmless
Det kommer en ny Jets'n'Guns. Og det er fortsatt Machinae Supremacy som står for lydsporet. Det er en god stund til fullversjonen kommer, de snakker om slutten av neste år eller tidlig 2020. Men det kommer på early access en eller annen gang i desember. Den versjonen vil være svært begrenset i starten, bare fire nivåer med hver sin bossfight og et førtitalls våpen å leke med. Noen ganger trenger man bare å skyte masse på ting som eksploderer til sint musikk, og det er noe Jets'n'Guns leverer.