ganon Vs Kingdom Death: Monster

#61
En liten historie fra en KDM facebookgruppe:

The Harrowing True Tale of Throbber's Genitals.
Throbber was a stoic survivor. He sired many children until the tragic day his poisonous seed afflicted his betrothed who died screaming during child birth. Overcome with guilt he recklessly sought retribution by smiting The Hand of the King. His reward was a furious iron gauntlet to the crotch, devastating his forlorn penis. With that cruel blow it looked like his fathering days were over.
Until tonight.
Whilst on a desperate hunt for the Phoenix he stumbled across a strange herb with miraculous rejuvenative properties. Throbber was stunned when after rubbing it on his grisly mound, his genitals immediately grew back! Surely this was a blessing from some benign entity! With a renewed swagger in his step he faced down the Phoenix. But before he could steel himself and land a single blow, with what he could swear was the echo of mocking laughter rattling in his skull, the dread Phoenix fixed him with an iron gaze so terrifying it stared into his future and destroyed all coming kin. ....and his cock and balls.
Alas poor Throbber shall throb no more.

I love this game.

kdm big bird.jpg


Phoenix er kreft å slåss mot, mest pga jaktdelen som gjerne gimper hele laget, men angrepene til fuggern gjør det verdt det :p
 
#62
Begynte på en kampanje sammen med junior i går hvor vi inkluderer diverse ekstra utgivelser. Det kan være litt kronglete å finne ut av hva alt av utstyr gjør, men jeg har brukt en oppskrift bok noen lagde for grunnspillet som gjør alt mye enklere. Nå holder jeg på å utvide den til å inneholde alt, og jeg tror dette blir stas. Nå ser jeg pris, lokasjon og hva ting gjør raskt og enkelt.

DSC_1827.JPG
 

ganon

The Boshy
#63
Av de nye utvidelsene som er under utvikling så har Ivory Dragon vært den man har visst minst om og som jeg har gledet meg mest til. Den skal være en ny avslutning på en forlenget kampanje. Nå får vi endelig se hvordan den holder på å ta form!

unnamed (1).jpg


unnamed (2).jpg


unnamed.jpg


ivory2.jpg


ivory1.jpg


ivory.jpg


ivory3.jpg


ivory4.jpg


Denne skulpten er ca 30-40 cm høy og man må stille seg spørsmål om man fremdeles kan kalle det en miniatyr :p Plastikk versjonen skal bli noe mindre slik at man kan bruke den, men tipper at den fortsatt blir enorm på bordet!
 

ganon

The Boshy
#65
kdm.jpg


Ny kampanje er i gang!

Linn, Jeanette, Jenkins og Neslepaks var de uheldige utvalgte som våknet foran en løve denne gangen. Jeg, i kontroll av Linn, kalte løven til meg for å vise nye og gamle spillere hvordan man hanskes med dette beistet. Jeg blir umiddelbart slått til to ganger i hodet med et eksplodert hode som resultat... Det var ny low selv i KDM sammenheng!
Uheldigvis mister de andre moralen av dette brutale slaget ( -1 survival) og kampen starter for alvor.
Det blir mye fekting i luften og både Jeanette og Jenkins må bite støvet før Neslepaks som har fått alvorlige ryggskader klarer å sette inn nådestøtet!

DSC_2622.JPG


I stedet for å ende opp ved lanternefjellet som forrige gjeng, endte Neslepaks opp med å finne 8 personer ved et lite vann med noen rare egg under overflaten.

People of the sun

DSC_2623.JPG

Er "solen" gruppen tilber snill eller slem? Time vil sjåv

Dette viser seg å være en litt mer hardfør gruppe enn sist og alle starter med noen stat boosts ( life principle: survival of the fittest) og vi bestemmer oss for å gravlegge de døde (death principle: graves).

År 1:

Neslepaks tar på seg lederansvar og får slengt opp en hytte til å bearbeide ressurser (bone smith) og med en øks og et par kniver drar fire nye fra gruppen seg ut på jakt. Jakten går over rimelig raskt da løven lukter at vi nærmer oss og møter oss på halvveien, men den kommer over et dødt dyr som distraherer den slik at vi kommer oss helt innpå og får gjort skade umiddelbart. Kampen går over all forventning og alle kommer uskadde hjem! Med mange nye ressurser får vi slengt opp Catarium og skinnery og får lagd et hel rawhide sett samt en ekstra hjelm og rustning. Vi var heldige nok til å få de riktige beinene til å lage to spyd også så nå burde vi kunne slå rimelig bra ifra oss neste gang vi møtes.
Roy Jenkins ble modig på et eller annet tidspunkt på jakten og med en lanterne på terningen fikk han + 1 acc!
Vi hadde også et renskelsesrituale for Natas som gjorde henne smått overbeskyttende ( disorder: overprotective, when an adjacent survivor gets knocked down, you are also knocked down) men mer treffsikker ( + 1 acc). Som en rensket beboer vil Natas også lettere overleve fødsel ( + 1 intimacy roll).

Klokken hadde passert 01 på dette tidspunktet og selv med god stemning rundt bordet innså vi at det var på tide å pakke sammen. Alle var giret på å møtes igjen så alt i alt en god start på kampanjen!
 

ganon

The Boshy
#66
Ly 2

Det er såpass tidlig i kampanjen at økning av populasjonen ble fokus. Nytt denne kampanjen er som sagt survival of the fittest som gjør ting mildt sagt vanskeligere. Her er tabellen man ruller på for å lage barn:

DSC_2658.JPG


Man ruller 2x 1d10 og må velge det laveste resultatet. Det gikk med noen lifetime rolls, men vi ble noen flere! Med lite ressurser klarte vi bare å skrape sammen nok til noen kniver og en øks, men fulle av mot tok vi beina fatt.

Vi beveger oss langt nok til å kunne høre skrikene fra anteloper og vi forbereder oss på å jakte et av favorittmonstrene våres fra forrige kampanje.
Kampen gikk overraskende bra, og alle overlevde.

Ly3

Været virker som det er på tur i denne kampanjen og året starter med lysstråler fra himmelen (story event: sun dipping) :

DSC_2660.JPG


Uheldigvis viste det seg at det var strenge krav for å delta i sol ritualet og vi hadde ingen par som oppfylte kriteriene. Men dette kommer til å skje flere ganger så vi får prøve igjen da.

Ellers så bosetter et nytt monster seg i nabolaget og tar med seg dårlig vær. (add Gorm climate to the next settlement event)

DSC_2665.JPG


Dette er en Gorm, og kan sammenlignes med en elefant i størrelse og bevegelse. Med en ny rustning takket være en stykk flådd antelope tråkket vi ut i sumpen på vår første jakt dette nye beistet.
Uheldigvis hadde ingen sjekket Yr før vi ruslet avgårde og ble truffet av surt nedbør etter kort tid. I Kingdom death er selvfølgelig også regnet ute etter å drepe deg og alle fikk en skade på tre lokasjoner, noe som er ganske krise når kun en hadde heldekkende klær på seg.

Junior og meg hadde heldigvis jaktet denne en gang i fjor og han kom med tips om hvordan vi måtte plassere oss. Angrep fra flanken var nøkkelen til suksess her, og selv om det ble noen alvorlige skader kom alle seg mer eller mindre hele hjem denne gangen også.


Ly4

Dette året startet fantastisk med nordlys, som selvfølgelig forsvant like raskt som det kom og gjorde plass for mer av den sure nedbøren ( SE event: lights in the sky etterfulgt av acid rain og så Gorm climate)

DSC_2664.JPG


Acid rain sammen med Gorm climate gjorde heldigvis ikke noe særlig negativt for leiren vår da vi har fått slått opp noen hytter. Og mens vi var fastlåst i hyttene klarte vi å fylle tiden med å lage flere barn!

DSC_2659.JPG


How you doin?

Cue bortkasting av lifetime rolls til halvparten av befolkningen på jakt etter et episk resultat... som vi til slutt fikk!

DSC_2657.JPG


Dette førte til at denne kampanjens John Cena så lyset, og ikke bare det, vi fikk også trillinger før vi ga oss.

MEN, det skjer mer.

DSC_2661.JPG


Solen åpner munnen og spyr ut visstnok mineral og bakterierik væske i det hellige bassenget vårt og alle tar del i "vomit sky festival"(tm)
Vi blir alle glade for denne gaven og bader og fisker og generelt koser oss.
Dette åpnet også muligheten for å levle opp sacred pool, men slikt har vi ikke resurser til enda.

Videre til årets kamp ventet ingen ringere enn slakteren fra sletta, the butcher, selv. Det som gjør bosskampene i denne kampanjen ekstra stress er at om vi taper en eneste er kampanjen over, finito. Kampanjen ender også i en boss rush med fire boss kamper rett etter hverandre så vi får se hvordan det går. Denne kampen gikk iallefall veldig bra. John Cena, Chris Pratt, Ponny Petra og Roy Jenkins tok utfordringen på strak arm og kastet slakteren på dør.

DSC_2656.JPG


Slakteren delte ut særdeles mye deng før han endelig tok kvelden

PS: Det ble noe alvorlig kluss med hvordan vi lagde barn to av årene og etter å ha diskutert regler på et KDM forum viser det seg dessverre at John Cena og Chris Pratt ikke får Solar eclipse bonusene likevel. Trillingene var legit, men noen av tvillingene ryker også. Så ved neste sammenkomst blir det -3 population og -1 speed og -1 strength på gutta.
 

ganon

The Boshy
#68
Ly 6: long time no see

På tirsdag fikk vi endelig til å sette av en kveld til dette monsteret, og for en kveld det ble! Vi ble sittende i 7 timer og 45 minutter og kom oss ett og et halvt år fremover i tid.

IMG_20220628_231216.jpg


År seks begynte som de siste årene med "Gorm climate", det jævlige været som følger etter Gormer og som vi fortsatt ikke har klart å bli kvitt. Det gikk med en lifetime reroll på å hindre at deler av leiren ikke skulle blåse bort, men vi sto i mot stormen nok en gang.

IMG_20220629_092743.jpg


Vi fikk noen besøk dette året, blant annet av Bone witch som har levd i eksil og som kunne gi oss gode eller dårlige nyheter. Lang historie kort, det gikk med nok en lifetime reroll og vi kunne puste lettet ut når Ponny Petra kom ut av teltet hennes med et litt videre smil enn hva som er vanlig.

IMG_20220629_092810.jpg


Den nye kampkunsten til Ponny Petra lar henne spise hodene til de andre om de dør på slagmarken og få noen alvorlige buffs, MEN når det skjer må hun rulle på om hun vil dra i eksil alà bone witch hun og. Her blir hunt xp lagt til så det er begrenset hvor mange kamper Ponny Petra kan bli med på. Dette kommer garantert til å ende med forferdelse en gang i fremtiden.

Ellers fikk vi endelig på senger i hyttene våres, noe Chris Pratt og Ponny Petra fikk innviet etter et renselsesritual. Det endte med et nytt tilskudd i leiren, dog vi rullet ikke bra nok til få noe bonus av de dyrekjøpte sengene.

Av mindre nyheter så kjøpte Ponny Petra en rosa stein av en omreisende handelsmann som... viste seg å ikke være mer enn en rosa stein.

Jakten var helt OK, og på nok en Gorm. Alle overlevde, men vi fikk ikke den ene ressursen vi trengte til å lage en veldig stor øks.

Verdt å nevne er at Hildur blir stanget av Gormen på et tidspunt og pådrar seg en hjerneskade som fører til at hun føler seg udødelig!
(disorder: immortal, while insane redirect all damage to brain damage)

Ly 7: Tomorrow is promised to no one

Vi værer nok en storm takket være martha som viser seg å være modigere enn fleste. Men det er Hildur som tar oppmerksomheten til alle når det daler ned en fønix fjær fra himmelen som tar pusten fra alle andre. Hun ser på den som Golum ser på ringen og gjemmer den bort. ( gain fighting art: Crazed, gain disorder: hoarder) Og vi kan nå jakte på den store fuggeln, noe ingen har lyst til.

Vi samler alle ressursene og bygger et bedre verksted (weapon crafter) og får skrapt sammen nok deler til å sette sammen en balansert øks!

Vi går også for en ganske uortodoks måte på få bedre ting på ved å rulle på Gormychymy lokasjonen hvor man kan få alt fra healing potions til legendariske våpen. Vi endte opp med en drikke som hjelper deg å holde stand om du bruker skjold, noe som jo er bra, men vi har ingen skjold, noe som ikke er fullt så bra og vi definitivt burde gjøre noe med.
Vi har noen utviklingspoeng igjen (endeavours) som vi bruker på å skaffe en ny kampkunst til Skurt Jørgen og Ponny Petra, rythm chasing.

Med ny øks i hånd, klargjorde Skurt Jørgen, John Cena, HIldur og Roy Jenkins seg på å jakte sin første lvl 2 løve, men det ble en brå stopp når de oppdaget dette:

IMG_20220629_092420.jpg


Noen har blitt lemlestet og hengt midt i leiren!

Dette viser seg å være verket til ingen ringere enn Manhunter, en myteomspunnet karakter som reiser rundt og kidnapper folk.

IMG_20220629_092406.jpg


Dette er KDMs svar på Clint Eastwood og er en fryktinngytende skikkelse. Innbyggerne er alle lamslåtte der han slentrer frem til syne og ingen møter blikket hans, frem til han ser på Hildur, som ikke bare møter blikket, men møter han ansikt til ansikt.

IMG_20220629_092439.jpg


Forvrengt som sinnet hennes har blitt av fønixfjæren og hjerneskaden klarer hun å stå imot auraen til Manhunter, men forsvinner samtidig dypere inn i sin egen verden hvor alt og alle er ute etter henne og fjæren (gain fighting art: abyssal sadist)

Kampen mot Manhunter er vårt første special encounter, en bonuskamp som ikke leder til et nytt år, men som kan lede til nye utviklinger eller hindringer.

Kampen i seg selv var heh, et fyrverkeri av en kamp hvor skuddene satt løst, og vi ble tidlig enige om å droppe det meste av strategi og gjøre alt vi kunne for å hugge han ned før vi ble skutt i filler. Han gjorde betraktelig mer skade enn forventet og bare det å treffe han var ikke alltid i vår interesse.

289670431_1020251488685909_4490739245018210045_n.jpg


Vi er vant til at et treffpunkt gjerne har en effekt om vi treffer eller bommer, og det samme med kritisk treff, men refekser skjer uavhengig om man treffer, og ved å rulle på severe injury tabellen er det en sjanse for at man mister et lem eller i verste fall dør!

Vi hadde vår sedvanlige dose flaks når ting ser mørkt ut og på et tidspunkt klarte Skurt Jørgen å treffe ene vesken til Manhunter med en crit som resulterte i en drikke som kan kurere en hvilken som helst alvorlig skade (en gangs bruk). Kanskje vi kan få bukt med den knekte ryggen til Neslepaks eller spare den til noe enda verre. Roy Jenkins klarte å sette coup de grace og ble belønnet med kampkunsten "tough".
Vi fikk også en vibrerende lanterne som vi kan bruke til å trigge en ny historie på den kommende jakten.

Notat til neste sesjon: fullføre ly 7 ved å dra på jakt, huske å viske ut alle lette og harde skader.
 
Sist redigert:

ganon

The Boshy
#69
IMG_20221107_120711.jpg


IMG_20221107_120732.jpg


Jentungen har fått vannkopper så vi har puslet videre med miniatyr backloggen i dag. Sier meg fornøyd med denne gjengen som må beseire giga løven i et gitt scenario før den blir tilgjengelig i fremtidige kampanjer.
 
#70
I dag slapp den 100ede oppdateringen av kickstarteren og der var det mye å forholde seg til:

100th Update Celebration!


Ten years ago, in 2012, a humble but ambitious little project called Kingdom Death: Monster was launched here on Kickstarter. It had a photo finish, funding not only the creation of the core game, but also many expansions! The kickstarter was fully fulfilled November 2016, including canceling and refunding the Lantern Festival expansion on Update 100. It was an expansion that I felt was not living up to all it could be at that time. Our not so little project, the core game, and its 12 expansions were met with critical acclaim and since then many survivors have joyfully perished!


Finally, 5 incredibly fun years of hard work, 2 really shitty challenging years (thanks pandemic!), and exactly 100 updates later, my heart is full! As the Gambler's Chest, originally meant to be a little bonus box with character filled narrative miniatures, has become the true successor project that I envisioned the Lantern Festival to be. Rebranded as the Gambler's Chest Expansion, I cannot express the swirling feeling of excitement, accomplishment, and anxiety that is sending this expansion (comparable in size to the core game) to print.

And to that end, I can finally and formally say...

THE GAMBLER'S CHEST IS PRINTING!
Estimated Delivery - Q2 / Early Q3 2023. (A bit of padding for CNY, Freight Logistics, etc)

The Gambler's Chest Expansion Overview can be found here.


So far, we have received proofs of the Encounter Board, Token Sheets, and a production sample of the Razor Sharp die!
Here's a look at other components currently in production.

The box of miniatures is insane. While they are the same length and width, the Gambler's Chest has a significant height advantage.


I planned to go all out on this project. And I let nothing get in the way of that plan!

Here is the the original core game pitch vs what went into printing:


And the original Gambler's Chest Bonus Box Pitch vs The Gambler's Chest Expansion that is now printing:


BACK ON TRACK
With the Gambler's Chest off to print and one of the most difficult periods of time in my personal and work life behind us… I can say that we are finally back on track. And it feels good. To summarize but not trivialize the challenges we faced, NYC lockdowns were no joke, our team friends and family were terrified, my uncle passed away from Covid early on really cementing the dread, I can't game develop a shared board game experience over zoom, we had a baby, then my dad died 3 days later (did you know peoples feet get really smooth as they pass!?), pretty much everyone we work with had their own personal circumstances and challenges, logistics were fucked up, my baby had to have a life saving surgery, and more stuff that is all... behind us now.We never gave up. And while we carefully ensured that the quality of our projects was not affected, I cannot say the same about our timeline. For that, I do sincerely apologize. As I am very excited to begin the next season of Kingdom Death, the redemption arc! Starting next year!

We are fully the FUCK back to work!

Hard Plastic Showdown Board
Getting back to the table! A little before the Gambler's Chest lands in your homes, the Showdown board should be on its way, getting ready to upgrade your tables in time for that showdown with the Crimson Crocodile!

We'll have more information on the hard plastic Showdown board during our December update!

Estimated Arrival Date: Quarter 1, 2023.

A tale of two Dogs
The Frog Dog and Black Knight expansions are so close to completion! We will be turning our attention to them in December to wrap them up and get them into production ASAP, ahead of Campaigns of Death. More gameplay content will be making its merry way to your doorsteps.The Black Knight is a node 3 nemesis monster, so in many of your campaigns you will have a new challenge to use instead of the Hand!

Estimated Arrival Date: Quarter 3, 2023. (Hopefully in time for Gencon 2023, we plan on returning!)

Campaigns of Death
The Campaigns of Death will be next on our hit list, returning to full development focus following the wrap of the Frogdog and Black Knight expansions.
Estimated Arrival Date: Quarter 4, 2023, Hopefully in time for Xmas!

Dark Herald 10 - Inverted Mountain Campaign
We have braved the malodorous scents of the Frogdog. We have forgotten those rendered faceless by the Oblivion Mosquito. We have trusted and distrusted the White Speaker Cult. We have harvested the secret fruit within the garden of the Nightmare Ram. We have inherited the legacies left behind in the Black Knight’s citadel. We have survived the Gryphon’s rampage. Now, all that we have left to do is climb.The Inverted Mountain is a campaign expansion that includes the Frogdog, Oblivion Mosquito, Nightmare Ram, Gryphon, Pariah, Red Witches, and Black Knight into a single story. It tells the tale of a settlement of survivors nestled at the base of the Inverted Mountain, the struggles they face against the distinct quarries of their biome, and their relentless pursuit of the Mountain’s plateau-summit. The People of the Mountain campaign is a new 30 year campaign culminating in a unique finale monster, the Mountain Man. We will not be revealing intimate details of this showdown today. However, there is plenty more to share of the People of the Mountain’s story beyond just its ending.

Starting Life in The Cess Pond

Located at the base of the Inverted Mountain, the Cess Pond is the ultimate destination of the detritus that constantly sloughs off of the Mountain, a place where the building blocks of life are laid upon a foundation created by the deaths of those that came from above. All kinds of flora and fauna found within the heights of the Inverted Mountain begin and end their life cycle within the Cess Pond, and survivors are no exception to this rule.


Survival within the filthy soup of the Cess Pond is different. Merely existing is an ordeal for the senses, a constant assault of cacophonous noises and pungent smells.


To succeed in this hostile environment, survivors must learn to leverage the peculiarities of the Pond for themselves. The Skimmery is one such adaptation, a piece of infrastructure dedicated to collecting the Pond Scum that forms atop the Pond’s fetid waters.


Depending on how it is treated, Pond Scum can take on a variety of different characteristics. When it is mixed with sediment and dehydrated within the vicinity of lantern heat, it hardens into durable medallions. When woven, it forms a light mesh.The Pond Scum armor takes advantage of both properties, offering lightweight protection without hampering the mobility of its wearer.


Aside from Pond Scum, survivors may also try their hand at diving into the Cess Pond in search of valuable resources, vermin, or perhaps an underwater demise at the cirri of a Siren Barnacle.


Of course, survivors will find that there is more to adapting to the Cess Pond aside from properly utilizing local materials. The Pond’s waters are mercurial, and a suite of new events ensures surprises for even the most veteran of playgroups.


Visions and Omens

Some survivors begin their journey with naught but the ink staining their eyes and the light of their lanterns. You awoke with a vision. The idea that there is something beyond the horror of your existence, waiting for you atop the Mountain.Visionaries are special. They are survivors that dare to dream of a better life, endowed with an unwavering conviction that compels them to lead their settlements to greatness or death. A Visionary acts as the catalyst for the People of the Mountain’s quest for the summit.A visionary’s personal gear simultaneously serves as their tools of choice and their legacy. These relics have powerful effects that can rally a settlement around their user.

In stark contrast to the Visionary, the Apotheosis is a survivor focused only on themselves, unconcerned with the desires of the rabble around them. Though they may not inspire the settlement like the Visionary, the Apotheosis also serves a core role in the story of the People of the Mountain.


Influenced by the grand ambitions of the paragons in their midst, the People of the Mountain are empowered to find purpose in their own lives.


From lantern year to lantern year, survivors look to their dreams and the nature around them in search of omens. Upon finding a sign and interpreting it through ritual festivity, a survivor is able to establish motivations for themselves beyond living to see another lantern fade. The survivor then etches the omen onto themselves with soot moth ink, allowing it to serve as a permanent reminder of their goals.


In times of duress, survivors will leverage insanity into transcendent manias that can be performed at similar timings to survival actions.

The Inverted Mountain

Furnished with gear and ambition, the ultimate goal of the People of the Mountain remains, invariably, the summit. After triumphing over their early game quarry and nemeses in the Cess Pond, the settlement must make its destined ascent. There, they will encounter more powerful monsters, new hunt events, and overwhelming heights.


Climbing the Inverted Mountain is a demanding affair, coupled with the constant danger of a lethal fall. As with their endeavors in the Cess Pond, survivors will develop new sets of tools and gear to assist with their hunt.

One such creation is the Mountain Dungeon armor, a set built around allowing its wearer to navigate the treacherous terrain of the mountain while leaving lifelines for the rest of the hunting party.


With commitment, the settlement is also able to establish base camps upon the Mountain, giving the hunting party more opportunities to rest and expedite traversal through lower levels of the Mountain.These boons will be integral for surviving against the Trapdoor Men, a cadre of unwitting disciples to the Mountain Man’s demented meditations. These ambush predators camouflage as the ubiquitous stone faces found on all sides of the Inverted Mountain, waiting for a chance to silently disembowel their prey. Careless survivors may find themselves whisked off of the hunt board and directly into the arms of a starving Trapdoor Man. Even astute hunting parties may not realize that they are being hunted until it is too late.Finally, the extraordinary challenges of the Inverted Mountain may drive the People of the Mountain into re-examining the utility of their existing armor sets, creating hybrid builds with both amalgamated benefits and novel effects.

The Ramfrog Armor combines the propulsion of the Membrane set with the padding of the Ram, allowing its user to barrel into monsters and terrain alike with vigorous force.
The Gryquito Armor forgoes the modal flexibility of the Oblivion Armor in order further hone in the aerial capabilities introduced with the Harlequin Armor.With that, our ascent up the Inverted Mountain together must finally draw to a close. The peak, and the Man who sits atop it, exist outside of my purview. Thank you for joining me during all of these months. Should you have lingering questions about the summit, and should the Mountain continue to haunt your thoughts, I can only offer one suggestion. Continue the climb.


Estimated Arrival Date: Quarter 1, 2024, Hopefully in time for the new year!

Wanderers
The Anonymous Survivor is now Aeneas! The creator of the character and the original artist they commissioned have both reached out to us and well... the character really isn't so Anonymous anymore! We are finally moving forward with this unique project. It's our first (of hopefully many!) collaboration with a fan!Wanderers are unique survivors that can join a settlement for a time. By interacting with their content and guiding them through their personal philosophy, settlements can earn knowledge cards, fighting arts, gear, and other benefits that persist after the Wanderer has left. Gameplay-wise, each Wanderer is distinct and can impact the settlement in different ways. While they have shifted a little bit from their initial pitch, I assure you the content will not be lacking!

With the Gambler Chest underway and a production estimate in hand, we are preparing our schedule to finish all the Wanderers sooner than later so they can be shipped out for everyone to enjoy with the GCE and its crazy amount of content.

Estimated Arrival Date: Over the course of 2023.

Screaming God, Honeycomb Weaver, Abyssal Woods, Ivory Dragon, Silver City, First Hero, Pathfinders of Death, Super Survivors, Promos of Death and False Messengers.
These projects have all seen a varying degree of development and all had to paused in order to bring everyone onto the Gambler's Chest expansion and complete its very ambitious development. We had our team spread too diffusely across all our projects. While it was great for generating ideas and quickly bringing things to the table, it did not result in the the polish level we require for Kingdom Death projects. Wave 4 projects will most likely begin to see their finish and fulfillment in 2024.

For us, rapidly expanding our tiny team and training new people to meet the development workload of this Kickstarter, did not work out as well as we hoped. We spent too much time training and not enough time doing what we love, making monsters! So we are returning to a smaller core team, with each project led by Anna or myself. That means that hardcore game development work on these expansions will be picked up in earnest as we finish the aforementioned Frogdog, Black Knight, and Campaigns of Death projects and send them to print. The artwork, small art, story events, miniature sculpting and hard plastic tooling will however continue to make steady progress.

Possessed Twilight Knight
Having now been through two different resin casters, we finally have enough units to fulfill this long outstanding project! In January 2023, we will be reaching out to the list provided to us from Sodapop Miniatures to confirm addresses and begin shipping these out.


Estimated Arrival Late February 2023

Painting Contest
We were FLOODED with entries to the painting contest! With well over 430 entires, it has taken quite some time to simply catalog them all for review! They are nothing short of amazing! At the time of writing we have begun to dispatch batches of Kings Coins and we are super excited to put on our best judging monocles to announce the winners before the end of the year!

Each King's Coin needs to have its unique serial code sculpted into it, and will be sent out in waves as they are completed! Here are some of the contest entries picked mostly at random for you to enjoy. Everything will be added to a formal galley on our website when we are finished.

Kingdom Death: Simulator - Open House
The Kingdom Death: Simulator (KDS) was our lantern in the dark times, and has given us board game development super powers. KDS has allowed us to iterate faster than ever before and test in ways we only imagined! It has also granted us the ability to have meaningful playtest sessions around the world. It has and will continue to help us fulfill the promises we made for this Kickstarter. Our internal testing tool has grown into having its own dedicated team of Dark Architects, who toil away improving the dwelling. They have informed me, through whispers and ciphers, that the Keysmith is stirring and it’s time to unlock the dwelling.


IT IS ONLY ON BLACK FRIDAY, THE BLACKEST OF ALL DAYS, THAT THE KEYSMITH CUTS KEYS TO THE DWELLING. IT SHALL UNLOCK THE DOOR THAT DOES NOT EXIST.

Would-be dwellers that miss this opportunity will have to wait until the next time the Keysmith is willing to cut keys. Maybe even until next Black Friday! It really depends on a lot of technical stuff I don't fully understand!

www.kingdomdeath.com/simulator

Basically we are taking pre-orders for the early access release of the Kingdom Death: Simulator and offering a cool black friday bonus with it. Invites are planned to roll out over the course of December.

Community Garden

How do we properly care for and nourish and support the community that has grown around Kingdom Death? Is it even our place? I don't personally know! But I can say that we will be reaching out to listen and formulate a plan to nurture this community.

A Future Things!
Kingslayer Twilight Knight!


PLAY
Kyu's Twilight Knight!


!!!!


Surprise! It's the Final GCE Surprise!
Despite it all, I managed to sneak in one last little surprise! We had to reopen the boxes in order to insert the encounter life tracking dice and a little bit extra happened to fall in while the boxes were open!


.

.

.

.

Meanwhile...


 
#71
Uff, det spillet virker fett, men hvorfor insisterer så mange nerdete greier å ha så runkete og trist design på de kvinnelige figurene? Er det for mye å be om at designerne i det minste later som at målgruppa befinner seg i samme rom som damer av kjøtt og blod en gang i blant innimellom?
 
#75
IMG_20221125_115702.jpg


edfb5cc73cab8a1841cf294b0baf5843_original.jpg


Heh ja, Kingdom death har fått mye pes for pin up designene, men det gjelder for både menn og kvinner i spillet. Dette er dog figurer helt uten spill innhold som er myntet på miniatyr samlere/profesjonelle malere som er med i konkurranser som vises over her.
 

Shinra85

Spillegals effort emo
#77
Vis vedlegget 15379

Vis vedlegget 15380

Heh ja, Kingdom death har fått mye pes for pin up designene, men det gjelder for både menn og kvinner i spillet. Dette er dog figurer helt uten spill innhold som er myntet på miniatyr samlere/profesjonelle malere som er med i konkurranser som vises over her.
Plutselig ble jeg litt mer interessert i det her
 
#78
Synes miniatyrene var dødskule og detaljerte, spesielt pinuppene, liker veldig godt å male hud, da med skygger og highlights. Er det kun fra den offisielle siden man får kjøpt det? Eller er det noen som fører disse i Europa?
 
#79
Det er kun Kingdom death.com som fører de, men på Facebook gruppen Kingdom death night market kan man kjøpe det aller meste brukt. Eneste er at prisene gjerne går opp på mesteparten da det er lave print runs. Jeg handler kun på Black Friday på den siden da det er eneste dag i året med halv pris på enkelt figurer.