[NX] Nintendo Switch med Howie O

Utsagnet til Maximum er uansett nesten utelukkende feil.
Synes vel uansett at å ta fullpris for en remake er feil, det er jo klart at det ikke krever like mye ressurser å utvikle/produsere enn et helt nytt spill.
Det uthevede her er ikke riktig. Grafikk-assets er som regel det som koster mest innen spillproduksjon, så hvis man skal remake et spill (ikke remastere, som er det vi ser dem gjøre med 90% av igjenutgivelser og som er noe helt annet enn en remake) så vil remaken mest sannsynlig være dyrere å lage enn orginalen om den skal oppdatere grafikken til å være moderne.
 
Lurer på hvor engasjert Nintendofansen hadde blitt om de faktisk fikk noen nye spill å glede seg til istedenfor enda en ny utgave av noe de har spilt før , som oftest flere ganger i utallige tidligere nyutgivelser.
 
Nå vet ikke jeg helt hvor skille går mellom remaster og remake.
Hva er crash bandicoot og Spyro f.eks?

Jeg skjønner jo at remakes I den forstand, at det eneste de har til felles med originalen er navnet og enkelte elementer, kan regnes som fullverdige premiumspill og koster deretter.

Men hvor går skillet da? Mellom kostnad på produksjon for et spill man kan ta fullpris for og et man bare kan ta halvparten for.

Er kompleksiteten på f.eks. RE2 så stor at kostnaden kommer opp på samme nivå som et AAA-spill til samme pris?
 

Shinra85

Spillegals effort emo
Crash og Spyro er remakes, da Activision eide rettighetene. De er bygget opp fra grunn.

Uten å kunne noe særlig, så mener jeg å huske at så og si alle HD-oppdateringer (som PS2 til PS3 Shadow of the Collosus) er remaster
 

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
Har du tatt en gammel Mustang og malt den eller har du bygget en helt ny en, bygget slik at den ser ut som en original fra 1970?


@sheriffen Jeg ser ikke helt gleden av å skulle være så edgy hele tiden.
 
Tenker du at om du bygger en mustang i garasjen for å ligne en original fra 1970, gir deg rett til å ta samme pris?
 

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
Tenker du at om du bygger en mustang i garasjen for å ligne en original fra 1970, gir deg rett til å ta samme pris?
Det koster mer enn bare malinga er poenget mitt.

Hva er egentlig poenget ditt? De har rett til å ta akkurat den prisen de vil. Jeg hverken forsvarer eller fordømmer noe her, eneste påstanden er min antakelse om at det ikke blir billig.
 

Sjutten

Piraten fra Sjuttavika
linksawakening.jpg


Ikke si at det er denne gratis mobilspill-lignende greia folk prøver å forsvare priser på over 500 kroner for? XD
 
Jepp, delene koster også, men heldigvis har noen utviklet delene, designet og en kjekk blueprint du kan følge.

Ja, du har rett til å ta hva du vil, men jeg har heldigvis rett til å tenke at det er overprisa, for så å la være å kjøpe det.
 

Agradula

Ridder Jonatann
Medlem av ledelsen
Jeg sliter en del med å forsvare nypris på remakes selv. Ja. Jeg vet at kostnadene involvert er de samme uavhengig av det. Men det er en del ting de ikke er like avhengig av. De har allerede hele settingen der. Ja. Den må tegnes på nytt, men den må ikke skapes. Samme med historien. Den er jo allerede laget. Å lage en historie kan ta jæskla med tid. Også er det det faktum at det rett og slett er en jævla enkel måte å cashe inn på et «nytt» zelda-spill. Fy faen. Hadde jeg vært Nintendo hadde jeg gjort akkurat det samme sjæl. Men kanskje solgt spillet til en hundrings under såkalt fullpris nettopp av den grunn at det er en cash-in. Det betyr jo ikke at det blir et dårlig spill. Spillet holder seg jo fortsatt ganske bra, og da blir det litt sånn... unødvendig?Men seff. Hadde jeg hatt en fungerende switch så hadde jeg nok kjøpt det jeg også.
Bare syns det er en litt døv måte å gjøre det på. De kunne jo bare lagt ut en virtusl console av det så tror jeg ganske mange ville vært fornøyde. Men seff. Jeg har lyst til å spille det igjen. Bare ikke fullpris-lyst.
 

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
Men det er tross alt Nintendo, så jeg ville ikke forventet at det koster 200kr.

EDIT:
Jeg sliter en del med å forsvare nypris på remakes selv. Ja. Jeg vet at kostnadene involvert Jeg har lyst til å spille det igjen. Bare ikke fullpris-lyst.
Da... kjøper du det ikke. Jeg kommer heller ikke til å kjøpe det. Kona kommer til å kjøpe det.

De har allerede hele settingen der. Ja. Den må tegnes på nytt, men den må ikke skapes. Samme med historien. Den er jo allerede laget. Å lage en historie kan ta jæskla med tid. Også er det det faktum at det rett og slett er en jævla enkel måte å cashe inn på et «nytt» zelda-spill.
Jepp jepp jepp og bingo. Det er en business-avgjørelse, og det gjelder absolutt alle spill.
 
Sist redigert:

Agradula

Ridder Jonatann
Medlem av ledelsen
Joda. Men det er synd at det ikke kommer noe nytt istedet. Og jeg sa aldri at 599 er uakseptabelt, så derfor må det koste 200.
499 er... helt greit i guess. 450? Hadde kjøpt det på flekken. Hvis jeg hadde hatt en switch. :(
 

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
Det er nytt for de aller aller fleste menneskene som eier en Switch, det er derfor det fungerer.
 

Lodin

Der Waaaah
Orker ikke slenge meg i debatten, men i hine dager ble New Super Mario-spilla mekka av et studio som bestod av nye ansatte så de kunne prøve seg og så stadig ble fasa ut til andre divisjoner. Det studioet endte så opp som permanent og lager nå Splatoon. Porten av NSMB til Switch er fra en lignende oppstart og nå er det denne Zelda-remaken de står for. Blir nok å eie og da dauer jeg ikke på en ås over 600 spenn.
 
Nå vet ingen hva remaken av Links Awakening kommer til å koste, men jeg vil tippe 4-500kr. Hvis prisen blir avskrekkende så er det jo heldigvis slik at prisene på Zelda spill står nærmest stille uansett hvor lenge de har vært ute, så man kan alltids selge det etterpå og komme unna uten særlig utgifter.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Selv tror jeg at Link's Awakening-remaken kommer til å koste -200 kroner altså tjener du på å spille det så her tar alle andre feil, åpenbart.