Steam-tråden for Mac (og PC antar jeg (sukk))

Age of Conan Unchained ble nettopp sluppet på Steam (inkludert en supereksklusive kappe for Steam brukere). Dette er visst nok free-to-play utgaven av Age of Conan. Noen som kommer til å prøve seg (igjen)?
 
Oohh shiiiii! HALF-LIFE 3!!!

NÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆT...
 

Tomas

Frå Oslo ellår någe.
Gleder meg til bare "hei karer her har dere en helt generisk prefab PC som dere kan kjøre steam på i stua".
 

Jæveltango

Pepperoni Playboy
Valve skal ha flere annonseringer denne uka. Dingsen som skal kjøre OSet kommer i en av de.

Men er det slik at dette blir osm en konsoll? Så jeg kan basically kjøpe en steambox som kjører SteamOS og dermed ha tilgang til alt av PC-spill uten noe mer styr? Om det er tilfellet, så er jeg svært interessert.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Njæi. Det kom litt jalla fram, men Valve satser åpenbart på at utviklere skal mekke spilla sine for Linux framover, og de hinta jo om at de hadde dealz gående med AAA-folk. Kanskje... kanskje dette betyr at OpenGL endelig blir mer utbredt (protip, OpenGL 3.2+ er skikkelig bra saker)? For de uinnvidde er noe av greia med OpenGL at det er - nettopp - åpent, og kjører både på Windows, Linux og MacOS i motsetning til DirectX som bare kjører på Windows. MEN, så vidt jeg veit har du bare DirectX-renderere til f.eks. CryEngine og UnrealEngine. Unity-folk er jo på godfoten allerede, både Windows-, MacOS- og Linux-eksport finnes der i dag. Men ja, nye spill som får Linux-port (andelen nye AAA-spill som faktisk får Linux-port per i dag måles i promille, forøvrig, så der må det skje ting) er det bare å skjøpe, laste ned og spelle.

I tillegg annonserte de den der stream-greia og Family Sharing. Family Sharing ble jo varslet for noen uker siden; jeg har masse spill, kompisen min har ingen, så jeg deler biblioteket mitt med ham. Han kan da laste ned og spille alt så lenge jeg ikke spiller de spillene han vil bruke.

Streaminga er nok det mest aktuelle (og det mest klønete); kjør Steam på den fete stasjonærriggen din, så streamer den video av spillet til TV-PC-en og tar input derfra. Gaikai/OnLive bare i lokalformat. Forutsetter så klart at du har kjøpt, installert og satt opp spilla dine på stasjonær-PC-en i tillegg til at du har satt opp streaming til stue-PC-en, så kanskje ikke for nybegynnere. Men du får Skyrim på Ultra i stua da.

Min mening? Tjah. Kan bli fett? Ser ikke for meg at Valve satser på at dette skal bli noe som skal "TA ROTTA PÅ WINDOWS" (sitat alle norske spillsider i dag), siden det åpenlyst er retta inn kun mot Steam og enkelt oppsett. Som et dualboot-alternativ på en stue-PC, kommer jeg til å teste det'a? Hells yes.

PS: Du skal ikke være mye smart for å skjønne at neste skritt er å lansere en Steam-boks med alt ferdig oppsatt og kanskje et par gratis spill, gitt.
 

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
UnrealEngine kjører da både på OpenGL og DirectX, ellers hadde vi sett lite til UnrealEngine-spill på f.eks. PS3.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Fett, da er det jo bare å kjøre PS3-versjonen på PC nei altså du skjønner går jeg ut ifra. OpenGL-renderer som kjører på en PC.

(PS: PS3-API-et er ikke OpenGL det heller, selv om det ligner.)
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Hva var da poenget? OpenGL-driveren er til OpenGL ES (Android og iOS), konsollutgavene er egenmekk.
 

Buggz

Jævla Buggz
Medlem av ledelsen
Poenget er følgende:

MEN, så vidt jeg veit har du bare DirectX-renderere til f.eks. CryEngine og UnrealEngine. Unity-folk er jo på godfoten allerede, både Windows-, MacOS- og Linux-eksport finnes der i dag.
Det virker som du mener UE bare kjører på DirectX, hvilket bare ikke stemmer. UnrealEngine kan brukes til å lage spill for windows, OSX, linux, Wii U, PS3, iOS, Android, jævla Flash og HTML5/javascript skulle du være gal nok. Derfor eksempelet PS3.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
Som ikke kjører OpenGL. Men ja, nei, greit, i en tråd hvor det ble diskutert nye SteamOS som kjører på PC, så skrev jeg at det bare finnes DirectX-renderer av UnrealEngine og glemte å føye til "for PC" i setningen, noe som så klart ikke burde skjedd. Beklagelse formelt utstedt.