Tråden hvor de som gidder diskuterer #gamergate i ro og mak

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#61
Vel, for meg oppstår problemet når noen synes det er greit å utnevne seg selv til meningspoliti fordi en opplever at det en har investert såpass mye av ens egen identitet i, er under angrep. Hele dette jævla "SJW"-styret er både dypt komisk og dypt tragisk; komisk fordi det er noen få, ekstreme stemmer som får uforholdsmessig mye oppmerksomhet ved å bli latterliggjort (istedenfor å bli tatt på alvor, slik at man kunne hatt en mulighet til å tilbakevise argumentene på en saklig måte), og tragisk fordi det har vært med på å fyre opp under den opplevde uretten som ligger under gamergate og som nå har skapt den kjipeste stemningen som noensinne har eksistert i spillkulturen. Hvem er det som tar "SJW-ere" på alvor? De eneste jeg har vært borti, er de samme som nå mener at gamergate er en god ting. Ved å gi oppmerksomhet gir man også legitimitet; hvorfor er det ikke lov å mene at ting skal sensureres? Å gi uttrykk for det synspunktet er sensur i seg selv, for faen. Skal du imøtegå et argument hjelper det kanskje litt hvis du har et motargument og ikke bare mener det samme. Denne dobbeltheten, hvor man først sier at det er helt greit at minoriteter får tilgang til spillkulturen for så å fordømme de som mener det samme på feil måte, er en av de hyklerske forutsetningene videoen jeg linka til avkler. Det du skriver om at spill i seg selv er apolitiske og at markedet styrer alt er en annen, forresten. Og det med at "se her, dette her er progressivt så da er det ingen problemer med inkludering i spillkulturen" er den tredje.

Men ja, takk for at du demonstrerte poengene videoen kom med. Jeg foreslår et par runder i tenkeboksen.
 

Lodin

Der Waaaah
#62

Herp de derp de derp, snerp.

Det som hadde vært artig med en sånn undersøkelse hadde vært om de kunne stadfeste hvor all dritten kommer fra. Min teori er at om man holder seg til Europa møter man minimalt av det. Jeg er ikke verdens største multispiller, men jeg har faktisk aldri blitt kalt nigger, homo eller camper. Sånn annet enn mens jeg har spilla lokalt med venner.
 
#63
Det kommer helt an på hva man spiller etter min erfaring. De spillerne jeg har fått flest obskøne meldinger fra er COD MW2, COD Black ops og Dark souls. Jeg vil også nevne at jeg har blitt bannet til og truet på alt fra tysk, fransk, engelsk og japansk, så folk oppfører ræva over hele verden.
 
#64
Ja, skytespill på Xbox Live var et lite mareritt. Jeg gidder aldri høre på tilfeldige folk sitt prat online lenger, muter alltid alle bortsett fra venner.
 

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
#67
hvorfor er det ikke lov å mene at ting skal sensureres?
For da er du anti-progressiv.

Det er ikke greit å skrive at leserne deres er nakkeskjegg og jomfruer fordi de mistenker at anmeldere er for gode venner med utviklerne de skal skrive kritikk om, noe som har vært åpenbart lenge (#doritogate, #gerstmanngate). Som du selv sier, jo mer man skriver om GG, jo større blir det. De aktuelle sidene kunne stoppa dette etter ei uke, ved å innrømme hva de gjorde galt. Istedet skriver de stadig nye svertesaker om bevegelsen og fortsetter å eskalere saken, som nå er i mainstreamen.

GG gjør det eneste de kan gjøre som forbrukere som slåss mot en mye større, sterkere og mer innflytelsesrik fiende: gå etter sponsorene. Og nå blør Gawker.

Hadde dette vært et 4chan-raid hadde det vart en uke maks fordi de gjør ting for lulz, og de har ingen grunn til å fortsette noe lenger. Men to måneder? Hadde en gruppe troll seriøst fortsatt dette i to måneder, med over en million tweets, organiserte kampanjer for å boikotte en liste med sponsorer for spesifikke sider, graving etter bevis for korrupsjon og uetisk atferd, konstant gjort livestreams for å snakke om ny informasjon funnet, gått på Huffington Post for å forklare posisjonen sin, risikert jobben sin og å bli doxxet, skrevet hundrevis av innlegg på forskjellige sider om GG for å diskutere alt, og hatt tusener av mennesker stå for saken mens de potensielt mister venner på grunn av synene sine … bare for å plage en liten gruppe kvinner i spillindustrien?
 

Tomas

Frå Oslo ellår någe.
#69
Kanskje advarselen bare gjelder menn, og kvinner har fri adgang og ingenting å frykte?
 

Lodin

Der Waaaah
#70
Igjen, Polygon fikk 750.000 dollars av Microsoft for å promotere deres produkter. Nå er de spenna iferd med å ta slutt og sida blør penger.

Polygon er den første som går opp mot veggen.
 

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#71
@Thinaran: Ja, av grunner som ble redegjort for i videoen jeg la ut. Kort fortalt så ser gamergate-tilhengerne minoritetsstemmenes kritikk av fenomener i spillkulturen som et utilbørlig angrep på deres identitet, fordi ting er bra som de er og hvis du er uenig så er du ikke en ekte gamer. Jeg er, som nevnt, interessert i hvordan man skal forholde seg til dette neste gang det dukker opp. Promperomskongene kommer til å fortsette å ha et feilaktig begrunnet eierskapsforhold til spillkulturen, og de kommer til å anklage minoritetsgrupper neste gang også. Gamergate kommer nok til å føre til endringer i spillverdenen, men det er ikke tillatt å innbille seg at det dermed betyr at rettferdigheten har skjedd fyllest av den grunn. Problemet som ligger bak gamergate er mye større enn selv de som påstår de er de "snille" gamergaterne klarer å uttrykke, og det kommer ikke til å forsvinne selv om samtlige spillsider legger inn årene.
 

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
#72
Polygon er den første som går opp mot veggen.
Tja. Gawker må forberede seg på et gruppesøksmål fordi de ikke har betalt praktikantene sine.


edit: Skal ikke påstå at bevegelsen består av bare greie folk. To veldig prominente stemmer i pro-GG er f.eks TheRalphRetort og Sargon of Akkad, og de gikk begge rett i strupen på Felicia Day til tross for at hun ikke skrev noe galt i den posten sin. Du har lest denne allerede men her er linken for andre: http://thisfeliciaday.tumblr.com/post/100700417809/the-only-thing-i-have-to-say-about-gamer-gate

Veldig bra innspill, og jeg tror ikke jeg sier det fordi jeg har crushet på henne i mange år.
 

demake

Seksuelt godteri
#73
Mer som...hehe...Fellatio Day, HARJEGRETT???
 

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
#74
ike vær slemm :(

En skribent for Playboy turte såvidt å skrive denne artikkelen: Gamergate: One Woman's Journey Into Fear and Loathing in Video Games

Men så stakk hun innom GG Central, aka /r/KotakuInAction

Hi Sara.


As a former gamer and one with seemingly no connection to the industry anymore, why did you feel the need to speak on gamergate at all? Were you actually considering picking up games again recently but gamergate scared you away?


Do you feel the reason you left gaming and have stayed away is more due to external social pressures that tell you "games aren't for girls!" or more from voices within the gaming community telling you "you can't play games if you're a girl!"? Have you ever actually experienced the latter in any meaningful way?


I was sad and I wanted to write about why.


And yes, the "games aren't for girls" thing was DEFINITELY why I left in the first place. But GG was why I feared coming back. Then I forced myself to come back anyway and all these gamers were like, "Welcome, Gelfling" and I was like, "Awwww shit now it's on, King's Quest like a motherfucker."
 

Jæveltango

Pepperoni Playboy
#75
Er jeg alene om å like Polygon? Jeg synes de har vært et friskt pust, og skriver faktisk om noe annet enn Cosplay og Speedruns. Man kanskje diskutere kvaliteten på mye av skriveriene, men de behandler i det minste mediet som noe annet enn bare leketøy. Lodin får bare tørrunke om de Microsoft-pengene sine i det uendelige, men Polygon har faktisk vært blant de mest kritiske i sine anmeldelser av opp til flere AAA-titler.

...og så slipper man å lete frem høygafler og fakler når noen skriver noe som bryter med verdensbildet man har opparbeidet seg. Dette er mediets voksesmerter, og jeg tror det vil få en positiv slutt.
 
Sist redigert:

Yetipants

Mein Gampf
Medlem av ledelsen
#76
Nei, jeg er enig. Ikke at jeg har lest mye Polygon*, men rent prinsipielt er alt som bidrar til økt bredde positivt. Jeg tror forøvrig det kanskje muligens er et par andre sider som har tatt sponsorpenger, forøvrig.

*fotnote: autocorrect ville ha meg til å skrive om Pyton.
 

Jæveltango

Pepperoni Playboy
#77
Man har selvsagt hatt andre sider - Som Edge og RPS - som har skrevet om disse temaene. Men ingen av størrelsen til Polygon, og med den samme kommersielle, brede appellen. Jeg sliter med å se det negative.

Ja, angående dette med sponsorpenger: Skal vi liksom sitte her og være sjokkerte over at kommersielle publikasjoner tar i mot sponsorpenger? På tide å lete frem luktesaltet og tigerbalsamen, for her trengs det en oppvåkning. Er det egentlig noen som har noe konkret å vise til når det gjelder korrumperingen av Polygon? Det kan godt være flere saker som har flydd under radaren min, for alt jeg har lest er løse rykter og konspirasjonsteorier. Jeg er ikke ute etter å bevise et poeng, jeg er genuint nysgjerrig, og vil gjerne lese om det! Sleng det gjerne i trynet på meg, jeg er ikke bekymret for å miste ansikt :)

E: Jeg ser, ved hjelp av litt googling, at Polygons omtale av "Gone Home" blir trukket frem som et eksempel på at de står for nære utviklerne. Dette får meg til å tenke tilbake til forrige uke på jobb, når jeg hørte på Mark Kermodes podcast. Han er BBCs sjefsanmelder for film. Der intervjuet han David Fincher i en time, før han fulgte opp med å skamrose filmen i den resterende halvtimen. Dette er ikke noe unikt for spilljournalistikken, og jeg velger i hvert fall å stole på anmelderne.
 
Sist redigert:

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
#78
Polygon er en glorifisert bloggeside med clickbait-artikler, akkurat som Kotaku. Hvis de skal anmelde spill og bli tatt seriøst så er det minste de kan gjøre å innføre en etikk-policy og holde seg til den. Sånn som f.eks USGamer har.
 

Thinaran

Den mannlige sexbomba
Medlem av ledelsen
#80
De har vært elendige til å vise at den eksisterer. Dvs, da Gamergate startet gikk Kotaku tilbake og redigerte en del anmeldelser hvor de nevnte hvor spillene kom fra o.l. En av Polygon sine skribenter gikk tilbake til en gammel anmeldelse og skrev avvisende at hun mottok et glass vann på en event en gang. Proft.

Så kan man se på Escapist sin anmeldelse av Borderlands The Pre-Sequel, hvor det står på toppen: Developed by Gearbox Software, 2K Australia. Published by 2K Games. Released October 14, 2014. Available on PC (reviewed), Xbox 360, PS3. Copy provided by publisher. Reviewer Jim Sterling and writer Anthony Burch used to work at Destructoid together.

og lenger ned:
Disclosure(s): Strauss Zelnick, Chief Executive Officer and Chairman of the Board of Directors of Take-Two Interactive Software, Inc., is the head of ZelnickMedia, an investor in both Take-Two and Defy Media, LLC, our parent company. This article was published without approval or consent of ZelnickMedia or Take-Two.